Вече половин година навърта НОЕМВРИйската дружина!

• 34 580
  • 742
  •   1
Отговори
# 405
Princess83 ,спрях да ползвам мокри кърпички малко след като се зачерви.На всяка смяна мия дупето,като някой път само я изплаквам с вода,някой път (когато е била наакана например) измивам с душ-гел на Нивеа,преди всяко ядене се сменя памперса и тъй като по цял ден сме пред блока не се налага да сменям на вън и да бърша с кърпички или си нагласям нещата така,че за смяната да сме до нас ... оставям също така да стои голичка да подиша кожата ,но както казах някой път е по-зачервено,някой път е по-малко ,но не изчезват напълно  Sad

# 406
alleksandra прочети за козметиката на д-р Тайс, много хора са доволни от нея. На нас ни помогна за разраненото петно на тила по препоръка на педито.
За приятелките мога да кажа, че най-важните за мен са също с деца и постоянно се чуваме и виждаме. Имам и доста близки без дечица, но и с тях си поддържаме връзка.
Много ме е яд за времето, как се скапа само, дано утре не вали, че и ние си правим по две излизания на ден и времето ми минава бързо в приказки и разходки иначе се чудя вече какво да измислям.
А и да кажа, че и ние от два дни най сетне се обръщаме по коремче и е много горд от себе си.
Смее се на всички големи, които му говорят, а на малките деца и без да му говорят-само да го погледнат и очичките чак му се скриват от широката усмивка. Иначе май не обича да го гушкат непознати, днес плака със сълзи от една моя любима леля, а като го гушнах аз спря и почна да и се смее, диването малко.

# 407
Мама на слънчево момченце ,днес точно за тази козметика ми каза една позната аптекарка,ще видя дали има ефект от пудрата и ако не ,ще взема на Д-р Тайс. После пак ще споделя имало ли е ефект при нас.

# 408
Мамчета все се каня да ви питам, изпитвате ли ревност от някои хора спрямо детето? Свекърва ми е много добра и винаги сме се разбирали, но откакто се появи бебчо и нещо ме ядосва. Живеят далеч от нас и се виждаме рядко, но не и давам нито да го облича, нито да го мие, нито я оставям сама да го разхожда, нито ще и дам да го храни. Много съм ревнива и то спрямо нея, към майка ми и другите членове на семейството не съм. Аз на нея и нямам вяра дали ще направи това, което и казвам и затова сигурно съм такава. Чак сама не мога да се понасям как съм се наежила.

# 409
alleksandra като казваш пудра и нещо ми изниква, чела ли съм-казвали ли са ми, че не е желателно да се ползва. Не позволявала на кожата да диша, действала запечатващо, но не съм компетентна по въпроса. Просто се поразрови да прочетеш нещо повече, може и да бъркам и съжалявам ако е така. Дано другите мами да ме поправят или да се съгласят, стига да имат опит. Дано вече да отшуми това подсичане и да ти олекне на теб и на бебока.

# 410
  • гр. Стара Загора
да ви дам отчет от консултацията - 7300/+530гр и 66см/+2см... биха ни ваксина против хепатит Б... даде направление за езцледванията... и каза, че ще ми даде направление за кардиолог  за бебка... до сега на всяка консултация бебка плачеше, докато я преслушваха гърдичките... но този път ме накара да я гушна и я слуша около 2-3 мин... чак се притесних, но тя каза, че е като контролен преглед... ама май ми спестява нещо...
каза, че вече може да приемаме глутен, а вместо попара в 9-10 часа ще ѝ давам каша... за комарите ми каза само за тези машинки като напр. Райд... но дали мога да я мажа с нещо - нищо не спомена...

а за татито и градината - знам, че го прави за нас... но той в жегите не работи по нея и вместо да спи или да седи пред компа може да излезе с нас и да видат хората, че имам мъж... а и искам 1 разходка седмично, не повече... пък и да свиква да извежда детето... има татковци, които са сами с бебето си на разходка... трябва да може да прави всичко, което и аз мога, тъй като вече не кърмя...

лека нощ и спокоен уикенд от нас Simple Smile

# 411
Мамчета все се каня да ви питам, изпитвате ли ревност от някои хора спрямо детето? Свекърва ми е много добра и винаги сме се разбирали, но откакто се появи бебчо и нещо ме ядосва.

Мама на слънчево момченце,и аз съм по същия начин.Точно от нея изпитвам най-голяма ревност!Но и тя прекалява.Всички роднини се съобразяват и не го целуват по лицето и ръцете (които се лапат често) от хигиенна гледна точка.Целуват го по главичката,по краченце върху дрехите.Само те със свекъра така и не разбраха.Тя вземе ли го и започва едно лудо мляскане,сигурно 100 целувки в минута по лицето,гушката и ръцете.Разбирам ги че го обичат много,ама той милия никак не му е приятно и прави една жална физиономия.Правила съм забележки,ама те се обиждат и се сърдят  #Crazy Иначе от моите роднини и близки определено взе да ми минава ревността.  Wink

Крем против подсичане не съм използвала,не мажа с нищо.Имам една кутия Судокрем ама така си стои почти не пипната.Нямаме проблеми с дупето и не сме имали.alleksandra ,дано скоро се преборите с този проблем.

Приятелите ни (и моите и на мъжа ми) ги зарязахме малко след като се събрахме (преди около 7 год).Тръгнаха по много лоши пътища...радвам се че сме се оттървали от тях  ooooh! Сега си имаме нялко приятелски семейства,също и с колегите,но то така не може да им се обърне често  внимание пък представям си ако бяха много повече.

# 412
Мама на слънчево момченце ,За ревността не ми говори направо е в състояние да ме побърка свекървата,само от нея съм се настройла така.Да не говорим,че пипала цял ден амонячна тор и накрая като дойде и се опита да пипне детето направо ми кипва #2gunfire #2gunfire И за много други неща ,няма нещо ,за което да не дава професионалното си мнение.Вчера например обличам на бебо една жълта ризка и казвам на мъжа ми :Много му отива жълто нали,а тя чула недочула ми се развика:Е как да не му отива ,много си е хубаво детето какво му е...Направо с мъжа ми се видяхме в чудо... ooooh! ooooh!

# 413
 Simple Smile

Последна редакция: сб, 05 май 2012, 21:46 от vladiii

# 414
  • София
alleksandra, като спомена за Нивеа, та се сетих... Откога ползвате конкретната опаковка крем? Защото моят син 2 пъти се обрина от 1 опаковка ( намазах го, имаше пъпки. Спрях крема и 2-3 седмици мазах с  друго. После пак опитах Нивеата и пак обрив).  Продавачката в магазина ми обясни, че марката имат различни видове внос ( Турция, Гърция) и конкретната опаковка зависи къде е направена..  Затова засега изгубих доверие в продуктите им Sad Когато малкия е имал обрив винаги ми помага това : http://kokoni.net/shop-by-category/meditsinska-kozmetika/a-derma … -tuba-400-ml.html  Скъпо е и ако не ти се пробва поредното нещо без сигурен ефект може да потърсиш мостра. При нас от 1- 2 намазвания засега пъпчиците завяхват. Успех  Hug

Вили, Александра, много благодаря за инфото относно годишнините от сватбата. Когато търсих  за 2-ра не намерих, а първата си мислех, че е памучна. ( миналата година си купихме заедно 1-вата дрешка за бебето Simple Smile)))) )

Последна редакция: сб, 05 май 2012, 16:47 от цветка

# 415
  • гр. Стара Загора
за ревност - по скоро ми е гадно че я мляскат така - все пак хигиена трябва да се пази
аз от както се скарах със свекървата в края на март ми е много добре... не че преди ми звънеше, ама сега имам оправдание да не искам да отидем в Асеновград...
и на всичкото отгоре сега щели да правят чеверме и казали на мъжа ми да сме отишли с бебето на селото им - там няма баня - само една дупка за тоалетна, няма топла вода... в къщата е едно студено... знам, че за да не ида все ще си намеря оправдания... но пък не са ме поканили лично... преди като бяхме отишли на същата къща за първата ни Коледа ги поканихме цялото семейство, за да се запозная с тях... баща му се нацупи, че не бил поканен лично... и за малко да не дойде...
после като ги поканиха нашите за годеж в СЗ, те дойдоха, но преди обадя отидохме в едно село да видим разни къщи... и като се върнахме в СЗ казаха, че било станало късно/беше 11:30 преди обяд/, а и да не се харчели излишно пари... ама като те викат за годеж на сина ти ще заделиш едно 50лв... и после никаква сватба... ама пък си смениха дограми, направиха си санировка на къщата...
все едно не ме искат едва ли не... обидена съм им...  Crossing Arms

# 416
За свекъравата и нищо да не прави пак ме ядосва, десет години бяхме гаджета с мъжа ми от година сме женени, тя за тези години нищо не направи, за да ме спечели, освен че търси сина си само за превоз и да й се свърши някаква работа и видите ли сега покрай детето вече мн сме загрижени и заинтересовани, да ама НЕ!!! За сватбата пръста не си помръдна, трябваше погача да донесе, а то майка ми я купи, за детето същата работа, сетила се да пита кво да купи за изписванто му, като всичко си бях приготвила... И най- мн ме вбесява, че идва без покана, и само пита къпахте ли се, масажче правите ли, а гимнастка?- е не я издържам! И може ли да се нагрухаш счесън и да дойдеш да пееш песни в лицето на бебе?
Черешката беше да ми къпе детето, демек да ми покаже как се прави, когато той беше на 4,5 мес и му напълни ушите с водаааа, побеснях
При последното посещение бебо спеше и аз си легнах до него, все пак съм си у дома, мъжа ми я посрещнал , а тя си тръгна мн бързо според думите му била се почуствала нежелана ...
За свекъра няма да пиша, че и там е една история... Имате ли дядовци сърдити за имената на внучета??? И през това преминах ://// за съжаление, вместо да споделят радостта ми се постараха да се почуствам виновна Sad

# 417
  • гр. Стара Загора
ива2011... напълно те разбирам....
а за дядовците и имената... още в самото начало казах, че няма да я кръстя на никого и мъжа ми ме подкрепи - все пак той избра името Майя - неговото любимо женско име... е да се бе оженил за 1 от 10 си познати Майи...
аз пак съм бясна на целия свят.... уууффффф МЪЖЕ...  #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #Cussing out

# 418
  • София
  bouquet Здравейте! Доста време не съм писала и сега ще се опитам лаконично да споделя нещатата около нас. Миналите празници за Великден отидохме на село, малкият започна да се разболява, попаднахме в спешното в Плевен. Благодарение на доста агресивна медикаментозна интервенция вкъщи преодоляхме болестта и детето е добре. Въпросните дни когато детето вече беше добре аз качих температура, а ми се случва за трети път в живота. Беше много тежък период от 14 дни с висока температура, липса на сили, втрисане, антибиотици и пълно безсилие да си гледам детето, когато можех да го прегърна се вкопчваше в мен, оплиташе ръцички в косата ми и не ме пускаше... много тежко не го пожелавам на никой. Левкоцитите ми бяха паднали драснично и нямах никакви защитни сили,  изкарвах го като първо свалях количката, а след това него, но и това ми костваше нечовешки усилия, а разходките в парка бяха като лазене. Получих и помощ от баби и дядовци, тук мога да кажа, че децата наистина знаят прекрасно пред кой какво минава. За отправените критики към неподдържането на домът не ми се коментира, но ми беше много болно да ги чуя.
   Hug Сега вече съм здрава!!!
   Ради има доста голяма глава в момента е 44 см, гръдната обиколка му е 1 см по-голяма, за главата ме успокоява, че доста заприличва на дядо си, а той е с голяма глава.
   Моята количка нещо не мога да я свалям на задни гуми иначе бих се възползвала.
    #Crazy Никога не бих облизала биберона на детето, до ден днешен си спомням колко ми беше гадно като дете, когато майка плюмчеше пръст да ми избърше лицето.

# 419
alleksandra, при нас също имаше подсичане с пъпчици, при което я мазах със судокрем, бепантен, дефламол, бочко и нищо не помогна. На финала педиатърката ни каза да взема разтвор на пиокатнин 1% (70-80 ст струва) като сутрин и вечер с тампон от памук тушираш засегнатите места. Става лилава, но имаш ефект на другия ден, като я мазах 5 дни.След като изчезна подсичането я мажа със  Себамед и не сме имали зачервявания. Дано и на вас да помогне, ако решиш да пробваш.
Относно приятелките, имам наистина много малко, едната от които роди януари. Отношенията ни не са се променили. Обаче покрай бебка си имам нови приятелки и съм много щаслива Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile Събрахме се общо 5 мами и ние супер! Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт