Отговори
# 660
  • София
Снежи, благодаря, че ме добави във фейса!  bouquet

kiara_23, аз ходя в Токуда.

Относно болничните - и моите за март ми ги преведоха на 20.04. Sms не са ми прaщали, нито сега, нито преди, но не мисля й, че съм заявила тази опция. Не искам да ви плаша, но занапред, като излезем в 45-дневния болничен и първите месеци след раждането, ще е още по-зле с плащането. Така беше през предната ми бременност, а и сега виждам, че не се е променило положението. На една приятелка бебето й е на 3 месеца и още си чака първия болничен след раждането.  Не дай си боже нещо да е сгрешено, чакаш следващия месец и съответно следващото ходене на работодателя до НОИ. Така, че да се въоръжим с търпение!

# 661
Здравейте, момичета  Hug
 Много ви благодаря за подкрепата, ще имам нужда  Hug Вени, честита количка  Hug Много полезна информация ми даде за еднократната помощ, не знаех за нея  Hug И аз съм редовна студентка, тъй като специалността ,която исках я нямаше в задочна форма и сега ми е втори семестър. Ще звънна в Социално подпомагане тук да видя как точно стои въпроса,че нали знаеш постоянно ги променят тези закони Flutter
Пепи, браво за резултатите и аз чакам с нетърпение да пусна моите та да видим дали има подобрение.
Ел2000, честито мила за количката и със здраве да си я ползвате- пожелавам ви дълги и слънчеви разходки Wink
Мелина, Нувел, браво на половинките ви  Heart Eyes Аз на моя мъж изобщо не съм му отваряла темата, защото знам, че няма да издържи да е с мен по време на събитието Whistling Ще трябва освен моя да избирам и втори екип,който да обгрижва него Laughing
Да ви се оплача Sad Моят синковец вчера се прибра от ЦДГ с температура и обрив по цялото тяло  ooooh! В първия момент си помислих,че е някаква алергия, но мъжа ми каза,че е шарка ooooh! И днес диагнозата му се потвърди от личната- има скарлатина. Изписаха на АБ,пуснахме гърлени секрети..... та се лекуваме сега. До 1 клас ще ги преболедуваме всички възможни болести в тази градина Rolling Eyes Иначе е весел, има апетит,дори доста голям апетит,  само дето целия е в обрив. Така де ще се гледаме тези дни вкъщи.
Хубав ден от мен момичета и да се пазите  Sunglasses

# 662
Снежи, благодаря, че ме добави във фейса!  bouquet

kiara_23, аз ходя в Токуда.

Относно болничните - и моите за март ми ги преведоха на 20.04. Sms не са ми прaщали, нито сега, нито преди, но не мисля й, че съм заявила тази опция. Не искам да ви плаша, но занапред, като излезем в 45-дневния болничен и първите месеци след раждането, ще е още по-зле с плащането. Така беше през предната ми бременност, а и сега виждам, че не се е променило положението. На една приятелка бебето й е на 3 месеца и още си чака първия болничен след раждането.  Не дай си боже нещо да е сгрешено, чакаш следващия месец и съответно следващото ходене на работодателя до НОИ. Така, че да се въоръжим с търпение!
    Има 15 раб. дни от датата на входиране на БЛ до изплащането му . Ако срока е повече/на мен сега ми се случи поради смяна на сървъра в НОИ/ спокойно може да си пуснете жалба за неспазване на срока. Като цяло в София нещата стават много бавно и найстина ако има сгрешено нещо в Бл отиват месец и половина да чакаш за изплащането му.Според мен трябва на служителите в Нои-София да им съкратят срока за изплащане от 15 р.дни на 10 раб.дни че да се размърдат малко .

# 663
Катя Василева добре дошла За този месец свършиха посещенията за Тина Киркова ще чакаме да излезнат за следващия месец датите , но като цяло са във вторник от 13.00 Има телефон за връзка за предварително записване т.к. се сформират групи от 15 човека

# 664
  • Видин
Киара, радвам се че си ме разбрала Hug
За болничните до момента не съм имала проблем, пу-пу-пу. На мен ми ги изплащат 2 пъти месечно, вчера ми преведоха за 11 дни за март месец, и на 03.05. очаквам да ми пуснат парички за 9 дни за април. Ще видим като изляза в 45дневния болничен как ще са нещата, защото и аз помня, че имах много проблеми 2007г.
Катя, добре дошла и приятни минути в нашата компания  bouquet За SMS трябва да заявиш услугата в банката към която ти е картата, така те ще ти пращат SMSи, когато получаваш и теглиш пари по сметката Peace Обаче до колкото знам банката си взима такса от около 60ст. на SMS.

# 665
  • Сливен
Тери, моят син изкара скарлатината когато бях съвсем в началото на бременността и не съм имала проблем, а и той я изкара изключително лесно, пожелавам ти и при вас да е така и скоро да се излекува. Като свърши АБ пак ще ви пуснат изследвания, защото при по-сериозните случаи 10 дни лечение не е достатъчно. Относно помощта за майки-студентки ред. форма, имаш правото на тези помощи, позаинтересувай се. Аз прочетох закона - необходимо е документ от уч. заведение, че си студент, копие на акта за раждане на дете и се попълва декларация в социални грижи. Ккакто може би вече си прочела тази помощ никак не е малка - около 2880лв. Аз кандидатствах в Ст. Загора, на предварит. изпит изкарах 5,33, дано да е достатъчно да ме приемат и ако стане бих се възползвала от тази помощ, така бих посъветвала и всички, защото нашата държава рядко ни помага и защо да се отказваме от това.
Относно СМС-ите за болничните, получават се такива, ако в декларация №7 за банк. с-ка сте си попълнили полето за № на JSM.

# 666
Здравейте,

Добре дошли на новите мами  Hug

kiara_23, и аз ходя в Токуда

_Тери_, бързо да оздравява малкия сладур.

Пепи, стискам палци бързо да минава гадната хрема и болките в гърлото.

# 667
Здравейте, не съм писала отдавна, но чета. Grinning
Днес минах на консултация, момченцето ми е с главата надолу и си кротува.
Доктора каза,че на 24 Май трябва да изляза в болничен по майчинство - този дето е 45дни преди термина
Аз започнах да се осигурявам в една софийска фирма и незнам как ще я сколасам с тези документи.
Кога за пръв път трябва да получим парички във връзка с болничния преди термин?
Може би следващия месец със задна дата или  Thinking?
Аз си накупувах малко дрешки, комплект за изписване, и др. памучни неща, само турски памук.
Качеството е невероятно, не са и безумно скъпи, доволна съм.  FlutterВзехме и столче за колата и засега се кротвам, не планирам други покупки скоро. Mr. Green
За праха за пране   - преди време купувах Тео с алое, толкова хубаво миришеше, сега го развалиха и незнам какво да купувам. Ползвала съм го за наши дрехи, тъй като сме с чувствителни кожи

# 668
Цитат
браво на половинките ви  Heart Eyes Аз на моя мъж изобщо не съм му отваряла темата, защото знам, че няма да издържи да е с мен по време на събитието

ох като ви чета за тези мъже...........Това е най-естествения процес в живота.И най-прекрасния за едно семейство.Вие така го описвате все едно, че мъжа на клане трябва да присъства,толкова е хубаво когато мъжът ти ти стисне ръката и ти каже:"Давай можеш,още малко".И после да видиш насълзените му очи като си гушка детето.Той не се навира между краката ти да гледа там,тои е просто до теб или зад теб.
Ми в крайна сметка, нали тези мъже ще ни защитават ако има война, а вие си мислите, че на раждане не могат да издържат.
ГИБАНА я ми кажи за тоя ваучер,как става,аз много искам Слинг, но не сам пазарувала онлайн в БГ.Евентуално мога да накарам майка ми да го купи.Цената е супер,дано и качеството.Тук в е-бай втора ръка стигат кам 40 Евро.
Оле момичета да ви се оплача, няма ми книжката.Тръгнах днес да резервирам Бус за пренасянето и ми трябваше номера и не могах да я намеря. Незнам кога ще се прибирам в БГ за да си вадя нова, какво да правя, някой знае ли?

Последна редакция: ср, 25 апр 2012, 16:07 от mpeeva

# 669
Здравейте маминки Hug
Искам да ви се оплача smile3511 нали се похвалих,че съм си поръчала количка,е тя дойде и какво да видя Shocked пълна скръб и кокошките не бих си возила в нея,а поддатела дори и нагъл newsm61 според него количката е перфектна-( забравих да спомена че е от продавалника т.е. втора ръка)  просто толкова бях скептично настроена към тези работи а явно е имало защо,но здраве да е
pepina_79 Hug браво мила
neotrazima дано не е нищо сериозно Hug
veenii Hug честита количка
kiara_23 Hug браво на бебчо ,стискаме палци да не е нещо сериозно с бактериите и успех с ремонта
radiewolf Hug добре дошла и леко бременеене
Катя Василева Hug добре дошла и леко бременеене
_Тери_ Hug не се притеснявай мила,колкото по-рано толкова по-леко ще мине на детето
cotton4e Hug дано си остане така до края,защото нашата мадама се е запънала напречно и май не мисли да се мести Shocked
Сега огивам да се радвъртя ,да извадя баничката от печката и да сложа кекса newsm53
Стискайте ми палчета утре съм на ЖК понеже днес я пропуснах и ще видим бебка

# 670
ЕЛ2000 коя количка си поръча от продавалника? Не мога да повярвам,че има такива хора.

# 671
Здравейте маминки Hug
Искам да ви се оплача smile3511 нали се похвалих,че съм си поръчала количка,е тя дойде и какво да видя Shocked пълна скръб и кокошките не бих си возила в нея,а поддатела дори и нагъл newsm61 според него количката е перфектна-( забравих да спомена че е от продавалника т.е. втора ръка)  просто толкова бях скептично настроена към тези работи а явно е имало защо,но здраве да е
pepina_79 Hug браво мила
neotrazima дано не е нищо сериозно Hug
veenii Hug честита количка
kiara_23 Hug браво на бебчо ,стискаме палци да не е нещо сериозно с бактериите и успех с ремонта
radiewolf Hug добре дошла и леко бременеене
Катя Василева Hug добре дошла и леко бременеене
_Тери_ Hug не се притеснявай мила,колкото по-рано толкова по-леко ще мине на детето
cotton4e Hug дано си остане така до края,защото нашата мадама се е запънала напречно и май не мисли да се мести Shocked
Сега огивам да се радвъртя ,да извадя баничката от печката и да сложа кекса newsm53
Стискайте ми палчета утре съм на ЖК понеже днес я пропуснах и ще видим бебка

Благодаря за посрещането! Hug

# 672
Здравейте мили мои сладки маминки  Heart Eyes

Извинявам се, че се загубих последните дни и не съм ви писала. Опитвах се да следя, но все не ми оставаше време. Днес обаче си откраднах такова и си ви наваксах!!

Добре дошли на новите мами  Hug
Честити покупки на тези, които са си поначесали бейби шопинг крастите  Mr. Green Mr. Green ЕЛ2000 съжалявам за неуспешната покупка - пожелавам ти от тук насетне да пожънеш невероятен късмет с всяка следваща!
Успех и на студентките!  Peace

За темата с татковците - не мога да се реша, но сякаш предпочитам да не става свидетел на раждането. Вярно, че то е най-красивото и естествено нещо в живота на една жена, но и съм слушкала доста историйки за татковци, които се травмират от гледката и преживяването - кои повече, кои по-малко...  Naughty Не ми се рискува  Stop

Сега да кажа за организирането на срещичка в Пловдив - не съм забравила! Просто както ви бях споменала ни чакаше преместване - е то вече е факт и съм луднала от работа в къщи и в офиса  smile3511
След 2 седмици приключвам с работата и ще имам време за всичко свързано с бебката! Ще ви пиша на ЛС за контакти и евентуални уговорки. Който друг иска да се видим на по кафенце с тортичка в хубавите слънчеви дни на град Пловдив - не се срамувайте а пишете!  Party

Ох много дълго стана, затова ще спирам, за да не ви отегчавам! Поздрави, целувки и много слънчеви лъчи от нас двечките!  Hug   bouquet Hug  bouquet Hug  bouquet

# 673
Благодаря за посрещането момичета! ЕЛ2000 не се ядосвай за количката. И аз не смея да поръчвам втора ръка, ама.. понякога си струва.
Хич не го виждам аз това с присъстващия татко, ама нашия не се и натиска Simple Smile
А за болничните положението май наистина е ужасно, но.. какво да се прави. Аз си чупих ръката миналата година края и болнични получих с два месеца закъснение.. Важното е да сме здрави.
Разгледах линк-а на Грабо за слинга, но да си призная, не ми се смейте много... а указание как се слага, има ли? Нямам представа как ще го овържа около себе си досаттъчно здраво да не изсипя бебето.. сигурно много смешно ви се струва, но.. наистина не знам!

# 674
Здравейте пак и благодаря за палчетата Hug
Роксана, стискам ти палчета да те приемат, а за изискванията си много точна. Днес звънях в социалното и ми казаха следното- майката трябва да е редовна студентка към дата на раждането,което трябва да удостовери с уверение от ВУЗа+ останалите документи,които си описала.Не се гледат доходи на семейството, нито пък дали майката е работеща. Никога не съм се интересувала от такива неща,но ако всичко е наред ще се възползвам и без това само данъци плащам, а в замяна нищо!
Ел2000, не можеш ли да я върнеш, не се ядосвай! Как може да има такива хора ?!?! Naughty
Деси,не се преуморявай много мила Hug
Mpeeva, радвам се,че имаш такава романтична представа за раждането, моята не е такава. Laughing Дори и мъжа ми да искаше аз пак нямаше да му позволя да присъства на раждането, това си е лично мое решение  Wink
За болничните и аз да се изкажа. В края на януари им занесох на моите счетоводителки първия си болничен преди ЛКК, но след като ми бяха превели заплатата, след това през 15 дни още два болнични и последния път забелязвам между документите мой БЛ и я питах - "ама вие още ли не сте ги занесли в НОИ"? ooooh! И тя ми обясни,че ще ги занесе всичките като ми прави заплатата за февруари,което значи сле 23-то число  ooooh! И така парите за януари (вярно там имах само нпколко дни,но все пак...)си ги получих през март- към 7-8-ми. Така,че изобщо не им се надявам на болничните, а иначе специално при мен през първото ми майчинство парите се превеждаха като по часовник на една и съща дата, но сега не съм толкова убедена,че ще е така Whistling

Последна редакция: ср, 25 апр 2012, 17:19 от _Тери_

Общи условия

Активация на акаунт