Истанбул 9

• 62 540
  • 731
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Ами, Танче май не е залепено, знам ли  newsm78
Ето на тази камера се вижда като се завърти към Ая София - над дърветата (които вече имат огромни листа и скриват всичко  Shocked ) се виждат куполчетата

http://tks.ibb.gov.tr/noc-player.php?id=18&w=600&h=338

Това, за което говоря е под най-лявото минаре на джамията. Между дърветата се вижда само покрива на големия купол. Като излизаш от Синята джамия в посока шадравана и Света София, е в ляво и е плътно до оградата на джамията. След това от камерата се вижда друга сграда, която може би е въпросният хамам, но все си мисля, че той се пада малко по-назад, защото пред него трябва да е шадравана, а тук май не остава място.  newsm78  Така, от високо изглеждат много по-различно нещата.  Laughing Като пешеходец (освен това нисък  Grinning) е по-различно  Embarassed.

Взела съм книжка с разписанията на фериботите на Şehir Hatları важащо до 1 юни. Ако някой се интересува мога да снимам. Спомням си, че миналата година имах идея да ходя до Емиргян с ферибот и тук стигнахме до извода, че май няма такъв. Има. Тази година го видяхме. Идваше от Саръер, спря на Емиргян (1 спирка преди парка) и продължи по европейските пристанища. Мисля, че последната спирка е Кабаташ, но не съм сигурна. Беше около 17 часа, когато задръстванията по крайбрежния булевард са големи и явно дублира линията по вода.

# 451
  • Варна и...духом на Босфора
 HugТочно така.За да снимам къщата от ЗП и за разходки в района го изтървах. В 17 и 10 мисля тръгва от Саръйер.Постни разписанието за всички интересуващи се. Hug

# 452
Джулс,  Hug, който е бил там си ги знае нещата  Simple Smile
Танче, моля те пусни разписанието, много ти благодаря!  Hug

# 453
  • Добруджа
redemi чак като свалих снимките видях, че и камиончето е влязло в кадър  Joy. Аз имам две -три снимки само / не съм ги качила, защото не съм много фотогенична  Joy/, този път основно снимах лалета и пейзажи.

# 454
redemi чак като свалих снимките видях, че и камиончето е влязло в кадър  Joy. Аз имам две -три снимки само / не съм ги качила, защото не съм много фотогенична  Joy/, този път основно снимах лалета и пейзажи.

Добруджанче, ти ли не си фотогенична бе,скъпа! Докато разглеждах снимките ти си мислех "Каква симпатична жена!" Hug
Сори за спама! Blush

# 455
  • Панагюрище
Е момичета най-после ви изчетох,от юни миналата година съм непрекъснато с вас.Не бях влизала известно време и нямате изчитане.Замислям второто си ходене до Истанбул през месец септември,за първото ползвахме туроператорска фирма,даже и за вътрешните екскурзии,носега ще им ползваме само преввоза.С ваша помощ вече съм по-уверена,че ще се справя и сама.
Много хубави снимки сте показали,разкошни пътеписи сте написали Hug Hug Hug Hug всички и почвам да търся агенция с която ще осъществя ексурзията.

# 456
  • На юг от тук
Момичета, да попитам някой ходил ли е до Kiz Kulesi. Дали има обществен транспорт или трябва самосиндикално наемане на яхта?
Като гледам на камерите има хора на терасата.

# 457
  • Добруджа
KKATINNA като си разглеждах снимките и аз видях, че горе на терасата на кулата има хора. Миналата година екскурзовода ни каза, че имало ресторант там /доста скъп естествено/ и до там пътували моторни лодки, а корабчета не. Но от къде тръгват не знам.

# 458
 За Къз Кулеси се хваща ферибота от Кей номер1-най-близкия до Сиркеджи,вдясно отГалата бридж.Като се слезе на Юскюдар има катерчета,които карат до Кулата,но разписание не знам.
Ресторанта е с предварителни резервации пове два месеца напред и да,наистина е скъп.

# 459
И аз съм чела, че не епросто скъп, а много скъп. Това за резервациите също и че простосмъртни рядко допират до тази кула.

# 460
Сайта на Девичата кула се реконструира в момента и няма подробна информация, но се е появило нещо, което преди не съм виждала - има възможност за посещение на кулата с излизане на терасата. Работното време е от 9.00 до 18.30, а цената на входния билет е 10 тл.

За ресторанта бяхме гледали (тук в темата) оферти за една нова година и не помня точно колко беше куверта, но сякаш около 150- 200тл ми се върти в главата, с богато меню и включен трансфер с лодка. Помня, че тогава заключихме, че всъщност не е толкова скъпо и вероятно си струва повече от аналогични като цени оферти за НГ в български хотелски ресторанти.

# 461
Здравейте, момичета! Добре дошли на скорозавърналите се. Страхотни снимки! Искам да помоля, който може, да даде повече инфо за новата автобусна линия от Емиргян до Левент.

# 462
...
За ресторанта бяхме гледали (тук в темата) оферти за една нова година и не помня точно колко беше куверта, но сякаш около 150- 200тл ми се върти в главата, с богато меню и включен трансфер с лодка. Помня, че тогава заключихме, че всъщност не е толкова скъпо и вероятно си струва повече от аналогични като цени оферти за НГ в български хотелски ресторанти.

Пина, аз го заглеждах този ресторант и бар(мисля бяха два бара - поне имаше две отделни цени за бар) и не ми се видя скъпо. Една идея по-скъпо от тукашните, но на фона на мулен Руж с 600 евро си беше доста прилично на кулата.  Laughing

# 463
 HugПине Heart Eyes Heart Eyes

# 464
Здравейте, момичета! Добре дошли на скорозавърналите се. Страхотни снимки! Искам да помоля, който може, да даде повече инфо за новата автобусна линия от Емиргян до Левент.

Автобусът от Емиргян до 4.Левент е с номер EL2 и върви на около час. За точно разписание може да се види в сайта на градския транспорт. Аз използвах него до Сапфир и мога да кажа, че катери един много голям баир и минава през нещо като гето, някакъв много беден квартал. Но е интересно да се види и това лице на града.

Общи условия

Активация на акаунт