Каква е вината на Фатмагюл? (Fatmagül'ün Suçu Ne ?) - Тема 106

• 52 522
  • 744
  •   1
Отговори
# 510
  • Разград
Fatmagül & Kerim - Tutuklu

# 511
Мили момичета, благодаря че ви има. Създавате ми прекрасно настроение.
Коментирали сте, че ФГ поиска да сложат от онези дрънкулки, които имаше в дома на М. На мен също снощи ми направи неприятно впечатление, но днес отидох на поправка в 1-ви епизод и видях, че в дома на ФГ също има такива. Може би това е традиция в Ълдър и във всяка къща има такива. Вероятно и в дома на Мерием (сега ще отида и там да огледам по-подробно). Ф иска да и напомнят за дома и по никакъв начин не ги свързва с Мустафа.
Друго, което ми направи впечатление...Затворниците приеха първоначално М с уважение като убиец на изнасилвач на годеницата си. Сега обаче разбраха, че той продължава да й пише писма, а за тях е неприемливо как може да продължава да иска "омърсено" момиче. Такива са обществените нагласи в Турция.  

# 512
В дранкулките не влагам никаква връзка с Мустафа.Много хора харесват тези неща,има ги в най-различни варианти.Не случайно не спират да ги продават.За мен лично са кич,но за вкуса на Фатмагюл пасват.
asha,абсолютно съм съгласна с тебе.Предъвкахме ги вече тия моменти,но едва при снощното гледане на серията забелязах поклащането на главата на Фатмагюл пред вратата на стаята му,и то на 2 пъти.Тя не само с всичко останало го насърчаваше,а и с това кимане.Не искам да съм на нейно място в този,пък и предишния момент.Чувставата са наистина противоречиви и не само приятни.Част от тях тя сподели с Мерием,но нали знаете,че някои неща човек си ги оставя само за себе си,защото е трудно да се облечат в думи, така че да те разберат.Жалко,много жалко,че точно на нея това трябваше да и се случи,след всичко ,през което премина.Не че тя до такава степен съжалява,това не.Тя се съсредоточава върху любовта си,върху пеперудите,които пърхат в нея.И не съм съгласна ,че за нея това не е бил подходящия момент.Тя го искаше и то много,какви сватби,какви романтики,какви 5 лева.Фатмагюл беше готова и на нея нямаше да и се привиждат никакви неща.И срамът, и притесненията отстъпиха място на силното желание,всичко друго беше забравено.Тук е момента да припомня,че Керим усети всичко това.Той не остана заблуден.Когато на другата сутрин я видя така усмихната и пееща-това беше още едно потвърждение за любовта и към него,но тази любов тя му поднесе на тепсия и предната вечер.Не мисля,че тази песен може да изстрие чувствата му във връзка с пропуска,който направи.Както не веднъж казах,той има проблем.Едва ли само позата ще му помогне.Разчитам на Мерием и Фатмагюл.

# 513
Добро Утро
Да ви, почерпя моят любим днес има рожден ден и имен ден  

Нека да ти е жив и здрав твоя любим, да те радва и да имате само хубави спомени в семейния албум...  bouquet  bouquet  bouquet

# 514
Добро утро момичета ! Hug

Още няколко предположения тревожат бръбарите в черепната ми кутия  Wink Sunglasses Laughing
Мусти - май хич не го долюбват в килията ...Дали няма  да му видят сметката по накое време ?

Аз ще се включа с малък коментар за затвора и положението на Мустафа.
В началото всички съкилийници много го уважаваха, защото видите ли вие, той бил защитил честта си и едва ли не несправедливо е тикнат зад решетките. Когато обаче стана ясно, че пише писма на "оная омърсената" и че още я обича, ситуацията веднага се промени.

Намериха се едни две момчета, от които едното съвсем явно защитиха Фатмагюл и чрез нея и Мустафа. Цитирам по памет: "Може то да не е виновно момичето" и "Ами ако това се случи на сестра ти, как ще реагираш тогава". Особено второто ми се наби в главата. Аз лично го усетих като малък пробив в закостенелите разбирания. Очаквам в бъдещите епизоди повече такива моменти.
И съседката ще дойде на гости и ще се извини. За младото момиче говоря.

Благодаря покорно на всички, които се занимават с превода на сериала.

п.п. и за Мукадес нещичко да кажа. Нали съм съпредседател. Злоба в погледа и накрая не видях. Видях - гузна съвест, съжаление и малко тъга. Не я защитавам в никакъв случай. Мога да я разбера, но не и да я оправдая. Пък и до края има достатъчно време, за да натвори всякакви чудесии.  Thinking

P.S. camile да ти е жив и здрави рожденика!

Последна редакция: нд, 22 апр 2012, 11:42 от cuba libre

# 515
  • Разград

Скрит текст:

# 516
Злоба в погледа на Мукадес и аз не видях,но не и гузна съвест,а чиста проба завист.

# 517
  • NICE,FRANCE
Добро утро на всички Hug

Минаха часове, откакто гледах последната преведена серия, а все още се усмихвам. Прекрасна серия, едва ли някой е на друго мнение. ......
Добро утро  bouquet
И аз така съм се засмяла и сърцето ми ще изфръкне от вълнение,какво е това чудо не знам newsm78.Наистина с превода излязоха доста неща,които внесоха яснота в разговорите.
Марта чудесен клип,мерси  bouquet
Ома,твоят клип не може да се отвори,пише че е премахнат Confused
И още веднъж-Благодаря на Мериам,Моргана и Алекс за превода Hug Hug Hug

Последна редакция: нд, 22 апр 2012, 11:52 от galandri

# 518
Вече прекръстихте преводачката на серията. Simple SmileМомичето се казва Мериам.

# 519
  • Варна
Марта_49   правиш превъзходни клипчета и последният също е доказателство за това! Поздравления!   bouquet

# 520
В затвора и в квартала ни показаха две различни мисления,на млади и стари.Старите са на мнение,че Мустафа е прав да защитава честта си,а младите са много по разбиращи към Фатмагюл и Керим.Не смятам,че Фатмагюл иска да си сложи от онези висящи дрънкащи неща за да й напомнят Мустафа.Чувала съм,че ги слагат за да се прогонват злите духове от къщата.Може и да е така,но лично на мен тези неща ми изкарват нервите.

# 521
  • Разград

# 522

Марианка, Марта Hug  Hug  bouquet bouquet В момента не мога да изгледам клипчетата Ви, но довечера ще се насладя! Peace Това, което творите винаги е прекрасно - със сигурност и тези клипове! Peace Peace
Серията също не мога да гледам в момента! ooooh! ooooh!
Camile Hug Честит ти Рожденник! Здрави и много щастливи бъдете! Peace

# 523
Погледът на Мукадес по време на танца беше точно "защо и мен някой така не ме обича". Да го наречем мъчително за нея съчетание от завист и съжаление.

Camile, да ти е жив и здрав  рожденника!

# 524

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт