CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема No 20

• 62 274
  • 796
  •   1
Отговори
# 555
Благодаря за отговорите  bouquet

# 556
Здравейте!
Как бихте отговорили на въпроса "Защо искате да работите при нас / Защо искате да смените настоящата си работа с работа при нас?", когато се отнася за длъжност в държавна структура?

Вчера си говорихме с приятелка, която беше на интервю за длъжност в държавна структура /съда/. Тя в момента работи в частния сектор, но не е доволна и е решила да си смени работата. Стандартно при отговор на такъв въпрос се изхожда от дейността на фирмата, реномето и и т.н. А когато става дума за държавна структура ? Основна причина в случая е работно време, почивни дни, отпуски и не на последно място заплатата /имаше дебат по отношение на заплащането, но в случая ще е по- високо от това което взема в момента /.  И едната и другата страна са наясно с причините, но как може да се избяга от клишетата при отговора?

Лично аз все още се чудя, как да формулирам мотиви за това.Та какво е вашето мнение по въпроса.

# 557
Сигурността, коректността на държавата като работодател. От там нататък е същото като в частиня сектор - да кажем има информация, че съответната държавна структура има добро реноме. Държавните структури все още имат добре установена йерархия - това дава много възможности за кариерно развитие. Ако това не стига, мога и още  Laughing Успех желая на приятелката ти.

# 558
Какво ще кажете за тази обява http://www.jobs.bg/f1441444?

# 559

В смисъл? Какво да кажем за нея?

# 560

Имах предвид дали някой е кандидатствал по такава обява и дали заплащането е реално? Как минава едно интервю по скайп? newsm78

# 561

Имах предвид дали някой е кандидатствал по такава обява и дали заплащането е реално? Как минава едно интервю по скайп? newsm78

Защо да не е релано 1000-2000 бруто?1000 лв бруто са около 800 лв.Реално ми се струва.
Предполагам интервюто е стандартно,само че с разликата,че е виртуално.

# 562
  • Бургас
Пуснах СВ за тази позиция
-МЕНИДЖЪР НА ТЪРГОВСКИ ЕКИП, Алико Българие ЖЗД ЕАД,компания на Метлайф
Отговарям на изискванията им, още същия ден ми се обадиха по телефона за кратко предварително интервю и в понеделник съм на същинското интервю.Проблема ми е,че не съм запозната с тази компания и малко мъгляво ми прозвуча по телефона, че ще бъда на граждански договор. Имам едни съмнения, че ще си събирам екип аз и ще зависи заплатата ми от това, колко договори прави този екип на месец.Дали съм права?

# 563
Да, освен ако на интервюто не ти кажат друго. Според мен е от  бизнесите, в които пробваш чар, късмет и отзивчиво разтворени кесии Peace Желая ти успех, задавай въпроси и после мисли обективно дали е за теб... малко хора "стават" по принцип.

# 564
Здравейте!
Как бихте отговорили на въпроса "Защо искате да работите при нас / Защо искате да смените настоящата си работа с работа при нас?", когато се отнася за длъжност в държавна структура?

Вчера си говорихме с приятелка, която беше на интервю за длъжност в държавна структура /съда/. Тя в момента работи в частния сектор, но не е доволна и е решила да си смени работата. Стандартно при отговор на такъв въпрос се изхожда от дейността на фирмата, реномето и и т.н. А когато става дума за държавна структура ? Основна причина в случая е работно време, почивни дни, отпуски и не на последно място заплатата /имаше дебат по отношение на заплащането, но в случая ще е по- високо от това което взема в момента /.  И едната и другата страна са наясно с причините, но как може да се избяга от клишетата при отговора?

Лично аз все още се чудя, как да формулирам мотиви за това.Та какво е вашето мнение по въпроса.

И аз чакам някой да ти отговори на въпроса. Винаги съм се чудила какъв отговор бих дала и да не се злепоставя най - вече  Mr. Green

# 565
  • Бургас
Тези най ги обичам-работи Иванчо, нивата е твоя. Ще отида все пак, правила съм подобни програми за Евролайф, поне ще сверя системата им. Но вече съм почти отказала се.

# 566
Иди на интервюто, нищо не губиш Wink. Виждам, че си ориентирана и ще направиш трезва преценка. Но рискът човек да си изгуби времето и да се разочарова накрая, че не го бива (т.е. не успява да реализира продажби), е голям. Затова е хубаво не да ти свалят звезди, а да ти обяснят реалното положение.

И знай: много вероятно е да "те пожелаят" Mr. Green

# 567
  • Бургас
Имам едни съмнения, че ще си събирам екип аз и ще зависи заплатата ми от това, колко договори прави този екип на месец.Дали съм права?
Не, грешни са ти съмненията. Всичко е лъжа. Набират си най-елементарни застрахователни агенти. На интервюто почват да те омайват как като направиш еди си каква продажба и колко ти се вдигала комисионната и т.н. Пълни глупости. Обявите им вървят от поне 3 години.  Peace

# 568
Е, ако си начинаещ, първо трябва да станеш агент, за да си мениджър на екип от агенти Peace. Как инак ще управляваш процес, който самият ти не познаваш?? ... Не смятам, че всичко е лъжа. Понякога на интервю идват хора, които са работили за конкурентни компании. Те могат да прескочат спокойно 1-во ниво.
Като цяло, си е хлъзгава работа с текучество - съответно и обяви.

Последна редакция: пт, 25 май 2012, 18:22 от кехлибаровка

# 569
И тази ли обява е същата помия?

http://www.jobs.bg/f1451552

newsm78

Общи условия

Активация на акаунт