Въпроси към Класически хомеопати 21

• 56 734
  • 730
  •   1
Отговори
# 585
Да,така е! Преди много време тровейки сина си с урбазон,се лутах по лекари,търсех информация и логично обяснение защо се случва така,че никой не може да предотврати псевдо круп.Един ден лутайки се в нета открих два безценни реда в "Първа помощ с хомеопатията " на Гълъбов.
Това спаси сина ми,след всеки урбазон се влошаваше кръвната му картина.
Имах огромно желание да спестя това което преживявах със сина си на всички майки с подобен проблем.
Това беше началото на моето влечение към народна медицина, хомеопатия и т.н.
Не съм искала да засегна никого публикувайки по9горе статията, а само да я споделя! Confused Simple Smile

# 586
Ясно, отдавна не си чела тук, предполагам Simple Smile Нещата са се променили Simple Smile Тук вече знаем как да различаваме хомеопатията от пиенето на хомеопатични лекарства. И също така тук вече е обяснено как да разпознаваме хомопатите, които следват хомеопатичните принципи от тези, които предписват хомеопатични лекарства.
От все сърце ти желая синът да се радва на здраве Simple Smile

# 587
Колкото и да е ясно, aman, колкото и да сме говорили за какво ли не, аз сърдечно благодаря за тази статия и мисля, че е много интересна и полезна за много от нас. Прочетох я с удоволствие, после по-задълбочено и накрая съсвсем в детайли и си отговорих на много въпроси. БЛАГОДАРЯ още веднъж!
Такива изчерпателни и дълги обяснения никой тук не дава така, че статията си е точно на мястото, та дори и само да се сподели с нас.

# 588
Колкото и да е ясно, aman, колкото и да сме говорили за какво ли не, аз сърдечно благодаря за тази статия и мисля, че е много интересна и полезна за много от нас. Прочетох я с удоволствие, после по-задълбочено и накрая съсвсем в детайли и си отговорих на много въпроси. БЛАГОДАРЯ още веднъж!
Такива изчерпателни и дълги обяснения никой тук не дава така, че статията си е точно на мястото, та дори и само да се сподели с нас.
[/q
Нищо против нямам публикацията. Исках да знам каква е целта й. Защото този автор е съвсем достъпен в оригинал. Не съм търсила оригинала, за да сверявам превода и нищо лошо всеки да публикува това, което смята за инатересно. Само питах каква е целта Simple Smile

# 589
Здравейте. Имам въпрос който касае ваксините. Намирам се в Канада и имам бебе на 7 месеца. Досега не му е поставена нито една ваксина. Засега расте здраво, много будно дете и доста по-напред в развитието си от останалите връзтници...аз го отдавам, че няма никакви ваксини до момента, но може и да греша, ( В Канада си остава правото на родителя и никой не може да те накара насила). Имам голям син на 7 години, който е роден в Бг. Има всичките Бг ваксини+канадските. Мога да кажа, че големия ми син почти не е боледувал, 2 пъти досега е пил антибиотик, но много често след ваксина вдигаше темп, раздразнение и т.н. Давала съм му само Панадол и др. такива. След като дойдохме в Канада и след поставянето на канадските ваксини нямаше темп и др. подобни, но след 4-5 месеца започна да прави отити..горе долу на 3 пъти през 1 месец. Тогава сме пили за първи път антибиотик. Мога да кажа, че като цяло големият ми син е будно дете, много енергично и непослушно на моменти:)) Има промяна в характера му след като дойдохме в Канада. надявам се не е от вакините:(
От една година се лекуваме цялото семейство с класическа хомеопатия и бих казала, че вече почти не боледуваме. С една дума аз съм много доволна от класич. хомеопатия и начина по който действа. В този ред на мисли исках да споделя, че имам притеснения относно бебето, че не е ваксинирано. Нашия класич. хомеопат казва да не пъхам изкуствено отрови в тялото на детето, но тъй като големия ми син има всичките аз някак си се притеснявам като майка да не му се случи нещо лошо дори и на по-късна възраст. Нашия хомеопат казва, че има над 50 хом.лекарства за шарки например...но ако бебето ми се разболей например от морбили(дребна шарка) много ме притеснява....и ако нашия хомеопат не  е в страната...на кой да разчитам..
Тука в Канада много се афишира за аутизъм и др. подобн болести, но по-голяма част от населението са За поставяне на ваксините!
Моята педиатърка тука,  ме заплаши, че има много лоши болести като морбилите водещи до смърт, а който оздравее е с трайни недъзи, но остави избора на мен. Добре ли ще бъде. ако поставя васкините, но с голям интервал и да поискам от моя хомеопат т.нар "изчистващи" хомеопатични.  В действителност не ми е ясно как точно действат тези изчистващи и след като се вземат все едно няма никакъв вирус в тялото на бебето Thinking

Ще бъда благодарна да ми отговорите  bouquet

Последна редакция: ср, 11 юли 2012, 07:17 от erika81

# 590
Привет,
Личната ви лекарка само плаши гаргите, с извинение. Мога да пиша фермани за ваксините, аз съм един от хората, които се присъединиха пряко към Делото за отмяна на задължителността на ваксините в България, макар и с малък принос. Но няма смисъл да пиша това сега. Тук, в подфорума, има тема Против задължителните ваксини, там ще намерите отговори на всичките ви въпроси. Тъй като веднъж завинаги съм взела решение за себе си и децата си (имам 2), отдавна не следя темата.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=655809.0  

За още по-подробна иформация може да пишете на Stelt, persimon, nenaatoa, nice (която е и хомеопат), XVisible, Green&shiny. При нас в хомеопатичната пишат Грозното пате, Green&shiny, Тандонова, Бенджи и кой ли още не.

# 591
  • на брега на морето
Phosphor CH200 каква потенция е - висока или ниска?

# 592
  • София
По-висока от 30СН и по-ниска от 1М  Wink

По-скоро висока я водят.

# 593
Phosphor CH200 каква потенция е - висока или ниска?

Няма такова животно като ниска и висока потенция. Това си го разправяте вие мамите, но каква работа ви върши аз така и не съм разбрала.

Няма такова нещо, като по принцип висока и по принцип ниска потенция. Всичко зависи от чувствителността, възприемчивотстта и реактивността на жизнената сила на всеки отделен човек, към конкретния момент на предписание. За един човек 6СН може да е много висока потенция, а за друг човек 10М може да е мноооого ниска потенция.

# 594
Имам въпрос относно Туберколин/ум не знам как е точно на латиница. Ако е даден като теренно или миазматично лекарство ( не съм много навътре, ще ме извините ако не се изразявам точно) преди година и половина и сега пак се даде, допустимо ли е да е в една и съща потенция в суха форма на гранулка. Хомеопата на моите деце каза, че след като е било доста отдавна няма проблем да е в суха форма пак в същата потенция newsm78. Дали жизнената сила се променя за една година и половина, става въпорс за дете на 3г. ?  

# 595
  • на брега на морето
Няма такова животно като ниска и висока потенция. Това си го разправяте вие мамите, но каква работа ви върши аз така и не съм разбрала.

Абе щом питам значи не знам и съм на зор. Такова животно ветеринар-хомеопат предписа на зайчето ми.

# 596
  • Страната на приказките
Моля, кажете ми какво е подходящо да се сложи на порезна рана, която не зараства, мястото е зачервено, не боли, но не зараства вече втора седмица?

# 597
  • на брега на морето
Моля, кажете ми какво е подходящо да се сложи на порезна рана, която не зараства, мястото е зачервено, не боли, но не зараства вече втора седмица?

Сребърна водичка. Продава се в аптеките. Потърси в нета - има много информация - и виж какви са полезните й свойства. Може да направиш компрес с риванол или да мажеш с йодасепт.

# 598
Имам въпрос относно Туберколин/ум не знам как е точно на латиница. Ако е даден като теренно или миазматично лекарство ( не съм много навътре, ще ме извините ако не се изразявам точно) преди година и половина и сега пак се даде, допустимо ли е да е в една и съща потенция в суха форма на гранулка. Хомеопата на моите деце каза, че след като е било доста отдавна няма проблем да е в суха форма пак в същата потенция newsm78. Дали жизнената сила се променя за една година и половина, става въпорс за дете на 3г. ?  

Тук гранулите не са на почит Mr. GreenКласическата хомеопатия може да ги даде само еднократно и след това се дава само в течна форма.Явно сте при боаронски хомеопат.
На племенника ми миналата година моя хомеопат даде Туберкулин/естествено в течна форма/ и сне знам дали жизнената му сила се е променила, но той се "кротна" и спря боледуванията.Сега му изби дерматит и не знам какво му е дал, но знам, че след като е стигнал до кажата, значи организма се чисти.

# 599
         Здравейте,преди две седмици класически хомеопат ми изписа лекарство на което вместо цялото име,пише само съкращение на името на лекарството,та въпроса ми е
на кое лекарство принадлежи съкращението:MAR-S
Благодаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт