139 Американски дами тъкмят ваканции (да вадят Европата от кризата)

• 42 003
  • 741
  •   1
Отговори
# 180
Щеше да е още по-хубава с басейн но so what? ме провайдва с информация, която наклони везните към отказ...и сега се задоволяваме с пръскалки ( за кво ни е басей ей го де е Гълф ъф Мексико)

# 181
  • У дома
Титина, супер къщата.

Ние на времето купихме спек ноум с хубава отстъпка, с някой компромиси, но новото си е ново. На мен проблема ми е, че с едно малко камионче и две коли се нанесохме, а ако трябва да се изнасяме не знам колко камиона ще напълня.

# 182
Ние нали се местехме - 40" контейнер ние багажа. Дето вика един приятел - идваме с по 2 куфара, после камиони трябват да ни изнесат нещата. И тук с тези клозети съвсем не виждаш колко буклуци си натрупал

# 183
Априкот, и аз не те съветвам да излизаш извън страната преди зелена карта.
Моя роднина дойде с туристическа виза и заедно с приятеля си (местен) ходиха на сватба в Мексико.
Настана голяма драма. Не я пускаха обратно в страната, последваха разпити чудеса...
И аз бих се консултирала с адвокат и също препоръчвак Кристина Крилчев. И нашата виза е през нея изключителен професионалист.

Фейо и аз сикам да видя двора  Mr. Green
За вибрама - ползваме и аз и големия син. Страхотна обувка, много удобна.
По темата за къщите съм пас, новобранци сме още, но и за мен мисля че водещ критерий би бил училището.

# 184
  • USA
Титина, супер ви е къщата! Наистина много подходяща за големи партита. Със здраве да си я ползвате Simple Smile. С Феята много вдигнахте летвата Simple Smile.

За района и аз да кажа, че комбинацията лош район и частно училище не ми харесва. Обикновено хубавите училища привличат хора, които търсят хубави училища и средата е съвсем различна. Да не говорим, че искам да мога да си оставям къщата отключена без да се притеснявам и други такива. Също така, вярвам, че публичното училище е по-полезно за характера Simple Smile). Аз съм завършила частен университет, но в ранна възраст мисля, че има значение. (Това са мисли на човек, чието дете още не ходи на училище, може да си променя мнението след някоя година  Mr. Green).

# 185
  • САЩ
На същото мнение съм по въпроса за частно училище/лош район за живеене. Не е въпрос само до училището ами и до това с какви деца играе в квартала. Обаче тук виждам и друг парадокс - има квартали със супер къщи в които просто няма как да живеят хора с ниски доходи и кой да е, а училищния им район с много нисък рейтинг. Та това ме навява на мисълта че просто живеещите в тези квартали си пращат децата в частни училища и хич не ги вълнува рейтинга да държавните където и да е. За съжаление ние не можем да живеем на такова място и затова гледаме златната среда - upper middle class.

Титина то и аз съм навита на 500 долара годишна асоциация, ама тук има доста с по 200-300 на месец. Включват разни гевезелаци като кабелна, вода, миене на покривите, голф клуб, джогинг пътеки и тем подобни. Не че е лошо, но айде аз да си решавам искам ли кабелна или не, и дали да плащам за течащото казанче на комшията.

Като чета за ремонтите и се изпотявам. Със сигурност и на нас ще ни предстои, само се надявам да са по козметични, а не такива основни като при много от вас. Бяхме се засили да купуваме една къща с лош покрив. Леле като разпитах за застраховки и като чуха за покрива и като ми дадоха едни цени само дето инфаркт не получих. Ужас са тук застраховките с тия урагани. Та сега гледаме поне покрива да е по нов, че от застраховка да спестим малко.

Титина кажи за басейна, що се отказахте? Да знам и аз че тука доста са с басейни.

# 186
Инвестиция във вещи и къщи хич не ми е по душа;ако зависи от мен-на палатка, до хубаво училище Mr. Green  Евала ви за ентусиазма и желанието!

Ние сме си в стартър къщата дето я купихме преди да имаме идея от у-ща и деца (2002); не направихме компромис с у-ще (качество/база/разход/философия),но висяхме на опашка за място и сега пътуват близо 3 часа напред/назад.Все нещо got to give.

*
Вибрам-а не запарва крака,но тук над 90 не става лятоска и дотам имам инфо

# 187
При нас вкл и боклука, като нямаме ограничение какво да изхвърляме. А иначе е такава цената защото са продали комюнити центъра и имат доста добър фонд ( даже тази година връщаха пари).

За покрива, успяхме да издестваме намаление на цената на къщата. Идва бг контрактор, каза ще издържи още. Пък и комшиите казаха как можем да го клеймаваме от застраховката ( няма регистрирани преди това щети)

# 188
Ние пластаме асосиейсън фи 300+ косят, цистат басейна, камери И гейт. + някакъв инсуранс.
Титина, не съм надежден изтоцник аз. Премисли пак басейна Grinning извинявайте, ама нали от телефона,нямам важни букви.

# 189
И аз си мислех за преквалификация...но като водопроводчик ( само за здрасти вземат 200).
А колко остават от тези 200 като махнем оувърхеда- застраховка за щети, инструменти, автопарк, образование, лицензи и сертификати, пък дори и чисто емоционалното натоварване в случаите, когато се носи отговорност за човешки животи? А и да не забравяме, че работно време няма - тоалетни преливат по всяко време на денонощието.

Това беше за 10 см удължаване на ПВЦ тръба - толкова плати една приятелка. За тоалетна цената е друга. Пък и парите бяха на ръка, така че съмнявам се да са свързани с посочените разходи.

Е, значи само данъци на тези пари не плаща, всичко останало си върви пакет. Ако всичко останало го няма, то този човек не е водопроводчик, а примерно учител който си прави някакви си неща в свободното си време.

Говорим за оувърхед, който стига  60% от калкулираната цена.Като ги притиснат и да свалят цените, 30-20% остават за тях.  Колко от оплакалите се колко са скъпи занаятчиите работят за такива марджини, печалба 40% и надолу, на 24/7 работно време?
От последните страници ще си помисли човек, че най-богатите квартали са пълни с водопроводчици и 'парнаджии', а адвокати, лекари и прочее гледат гладно през оградата.

# 190
  • USA
Со уат? пише с гръцки акцент  Laughing.

Ох, като чета за ремонти тръпки ме побиват. Laughing

# 191
Титина, имам басейн и  Twisted Evil ей така го гледам, ако питаш Едира тя ей така го гледа  Heart Eyes. Аз го виждам като дупка пълна с вода, поглъщаща пари и даваща ми найтмеърс. Аларми по вратите... Тук новите конструкции по закон са с ограден басейн, нашия е по- стар и няма как да се огради. Джакузи- ДА с две ръце!!!

# 192
Аз имам джакузи и съм го ползвала всичко на всичко веднъж. Знам, че басейн само ще вдигне сметките, а гледах и какви са рестрикшънс- като се почне от ключалките на вратите та се стигне до какво ли не + че ще трябва да съм като бейбиситър за децата. Така, че не- аз съм морско чедо и съм влюбена в морето

# 193
  • Boston, MA
Ние нали се местехме - 40" контейнер ние багажа. Дето вика един приятел - идваме с по 2 куфара, после камиони трябват да ни изнесат нещата. И тук с тези клозети съвсем не виждаш колко буклуци си натрупал

Ааааа, не, не, не. Ако се заизнасяме нанякъде, пак с куфарите само. Как пък не съм помъкнала диван и телевизор. Дрешките, снимките/картините, децата и котката и айде.  Laughing

Со уат? пише с гръцки акцент  Laughing.

Ох, като чета за ремонти тръпки ме побиват. Laughing

Ахахахаааа.

# 194
Ами те картините, скулптурите и вазите бяха 9 кашона. Бубка и аз така си мислих, но после не ми се купува всичко наново - при положение, че  беше на 3 години

Общи условия

Активация на акаунт