ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 26

• 40 322
  • 734
  •   1
Отговори
# 180
Ако е много дълбока раната, е добре да се обработи от хирург. Иначе почистване и промиване с кислородна вода е достатъчно. Peace

И една отметка - Клостридиум тетани, бактерията набедена за причинител, може да се открие естествено в червата на човека, без да му причинява каквото и да било. Токсинът се отделя при попадането и в анаеробна среда. Такава опасност има при дълбоки прободни или порезни рани. Нарушаването на епидермиса и подепидермалния слой не създава условия за нейното развитие, както можете да чуете от някои медицински лица.

# 181
lady Green , nenaatoa - много ви благодаря! Точни и ясни отговори  Hug

# 182
  • Пловдив
Сега се връщам от ЛЛ за бележка за детската и отново не пропусна и то сестрата(отвратителна ми става всеки път) да ми напомни,че другия месец ставаме на 6 и имаме ваксина. ooooh! Повтаряла,за да не ни се обаждат Crazy пак...Аз ще ги сменям,решила съм,но незнам още с кой Laughing Та по-лошото е дали и какво ще изпратят като досие на новия ЛЛ Rolling Eyes Нали не трябва да уведомявам старата ЛЛ,че я напускам?
А и си мисля,че сестрата в детската ще ме преследва за бележка+това и такава за детските ще ми трябва...

# 183
tandonova79, не трябва да уведомяваш старата ЛЛ, че я напускаш, те си го правят това по служебен път. И за бележки за детските, ваксината може да се сложи от 6 до 7 години, така че нямат право да ти откажат.

# 184
tandonova79, засега няма единна информационна система, носиш имунизационния паспорт на ръка (на нас не ни бяха издали). Ваксините ги пише също в бебешкия картон, но може да не са нанесени всички, особено ако е изписан по-бързо. Някои лекари ги вписват в синята здравна книжка на последната страница, някои - не. Може да има сложени и ненанесени в никакви документи ваксини, общо взето се разчита на думата на родителя, че са сложени.  Peace

ПП. ЛЛ се сменя на всеки 6м., т.е. ако ще го сменяш, е добре да подадеш документи през юни.

# 185
Много е лошо, задето имате "право" да си смените само два пъти годишно ЛЛ. И какви документи се подават и къде при смяна, може ли да ми обясните?

# 186
Няма документи. Отиваш при новоизбрания ЛЛ със здравната си книжка и само това се иска от теб.

Лейди, много лесно ми звучи това с прехвърлянето  Thinking

# 187
Не мога да се похваля с пресен пример, но и не намирам нещо съществено да се е променило. Ако някой има друг опит, моля да го сподели.  

# 188
Дори ваксините да не са нанесени в картона, вписани са в журнала. Той трябва да е изряден, нали ги проверяват от РЗИ. Т.е. като се прехвърлите при нов ЛЛ той може да ги провери при стария и вероятно го правят.

# 189
Журналът е друга тема.Simple Smile
Ако детето е болно или неразположено, ваксините могат да бъдат отлагани по усмотрение на ЛЛ, без да се конкретизира (дава се броя неимунизирани). Лични данни не се вписват.

Проверки от които се извличат лични данни и се пишат актове са по докладваните от ЛЛ случаи.

Последна редакция: пт, 18 май 2012, 09:16 от lady Green

# 190
вписани са в журнала. Той трябва да е изряден, нали ги проверяват от РЗИ.
Да, определено там няма пропуски, защото доста често проверяват. И мисля, че се конкретизира причината за отлагането. Спомням си, че нашият ЛЛ писа в журнала, че отлага заради атопичен дерматит. А как достига информацията  от журнала до ЛЛ при смяна  newsm78

# 191
  • Пловдив
tandonova79, засега няма единна информационна система, носиш имунизационния паспорт на ръка (на нас не ни бяха издали). Ваксините ги пише също в бебешкия картон, но може да не са нанесени всички, особено ако е изписан по-бързо. Някои лекари ги вписват в синята здравна книжка на последната страница, някои - не. Може да има сложени и ненанесени в никакви документи ваксини, общо взето се разчита на думата на родителя, че са сложени.  Peace

ПП. ЛЛ се сменя на всеки 6м., т.е. ако ще го сменяш, е добре да подадеш документи през юни.

Да,сега ще я сменям твърдо! Peace Намерила съм друг ЛЛ,но хич не съм го разпитвала за ваксините...като ида да записвам детето.
А иначе нашите са вписани в синята книжка.А за журнали и т.н. нямам идея Rolling Eyes

А как да лъжа,че детето не е добре...в смисъл нали ЛЛ ще ме извика да го прегледа кото му е лошо?Ох,сори за тъпия въпрос  Blush
А дали знаете сестрата в детската картон ли ще търси или ЛЛ трябва да издаде бележка,че има сложена ваксина?

Тиара,явно имат н-н да си обменят информация...

# 192
tandonova79, не знам дали ти е важно, но мен ме предупредиха, че като се запиша при новия ЛЛ юни, мога да ползвам услугите му чак юли месец. 
За мен по ред причини Е от значение, но нямам избор.

# 193
  • Пловдив
tandonova79, не знам дали ти е важно, но мен ме предупредиха, че като се запиша при новия ЛЛ юни, мога да ползвам услугите му чак юли месец. 
За мен по ред причини Е от значение, но нямам избор.

newsm78 Не съм питала още...Ако е така-лошо,щото от старата ще трябва да ходя за бележка.

Питах в НЗОК и се оказа,че няма такова нещо.Не може новия ЛЛ да ти откаже бележка или преглед,т.к. в национ.рамков договор пишело,че щом те запише като пациент можеш още от същата дата да се възполваш от услугите му.А информацията от нов и стар ЛЛ дори и да се забави,това нямало общо с пациента.

Последна редакция: пт, 18 май 2012, 15:13 от tandonova79

# 194
Здравейте и благодаря за информативната тема!  Grinning Аз съм се убедила във вредата от ваксините и живот и здраве няма да ваксинирам моето неродено все още бебче. В момента съм бременна в 9-ти месец /38-ма седмица/ и понеже знам, че още в родилното слагат ваксини, подготвих нотариално заверена декларация за отказ. Кога по-точно трябва да им я дам в родилното, с останалите документи ли?
И още нещо бих искала да попитам. Понеже ходих на една лекция против ваксините на Д-р Коток, там една майка сподели, че са й искали пари за раждането, защото е отказала ваксините и тя е платила, а не е трябвало тоест нямат право да й искат. Трябва ли да подготвя и такъв документ или вече не е необходимо? Още повече, че аз ще си плащам и за избор на екип. Много благодаря предварително за отговора!

Общи условия

Активация на акаунт