ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 26

• 40 228
  • 734
  •   1
Отговори
# 375
  • Варна
Не е зле понякога да си преговаряме правата, за да не ни шантажират... Тук има адвокати, как стои въпроса с подаване на жалба до омбудсмана?

Цитат
Всеобща декларация за правата на човека

Член 11
1. Всеки човек, който е обвинен в престъпление, има право да бъде считан за невинен до доказване на неговата вина, в съответствие със закона, в публичен процес, по време на който са му били осигурени всички необходими гаранции за неговата защита. ( Всяко РЗИ прилага глоба на неваксиниран индивид или негов настойник, за виновно бездействие, без да заведе съдебен иск с/у лицето. Т.е. третира го като виновно.)

Писмо до омбудсмана К. Пенчев е писано. Отговора показва безразличие към проблема, непознаване на международните конвенции и конституцията и изявен позитивистичен подход. Във всеки случай този човек показа, че не става за омбудсман. За жалост не разполагам с отговора, но в общи линии става въпрос, че щем го пише в ЗЗ, значи е законно. От ТОЗИ омбудсман съдействие не чакайте.
По коментарите ти по Конвенцията всичко е така, само имам забележка само към коментара на 11 член. ЗАНН дава доста добра защита на гражданина срещу произвол. В районните съдилища шансовете за спечелване на дело за отмяна на наказателно постановление с правилната защита са близки до 100%. Обаче колкото по-висока е инстанцията по принцип шансовете намаляват, а във ВАС са нищожни. Причината е, че в районните съдилища работят съдии, завършили последните години и обучени по новата школа, а във ВАС съдиите са завършили по тошово време и имат изявен  позитивистичен подход, което ще рече, че щом го пише в закона, значи е правилно и справедливо. Те идея си нямат каква е това човешки права. Конвенции ли? К'во беше т'ва?

# 376
  • Добрич
Знам, че има много време докато малката трябва да тръгне на училище, обаче още от сега ми настръхват косите какво ме чака и какво ще преживеем и какви главоболия ще имаме как ще бъде записана, заради това, че няма нито една ваксина, и предучилищната е задължителна вече, съвсем забравих  ooooh! Другите родители, които също са отказали всички ваксини на децата си, дайте идеи, мислили ли сте по този въпрос  Thinking

# 377
araxna, много е разочароващо, това което споделяш за омбудсмана. За синя зона в Сф и живеещите там се произнесе, а за здравето на децата не!
Цитат
Омбудсманът е независим в своята дейност и се подчинява само на Конституцията, законите и международните договори, ратифицирани и влезли в сила     за Република България.
.... и `кво? Таратанци...
А комисията за защита от дискриминация? Тя какво казва относно лишаването от детски надбавки и забраната за достъп до общински детски ясли и градини?

# 378
.. Другите родители, които също са отказали всички ваксини на децата си, дайте идеи, мислили ли сте по този въпрос  Thinking
Гледала ли си списъка с документи, които се изискват при записване в училище за предучилищна група?
Ето какво намерих на страницата на едно софийско училище:
Цитат
Необходими документи:

1) Заявление по образец

2) Копие от акт за раждане

3) Медицински картон

Обадете се или ни посетете на място и ще получите допълнителна информация по всички въпроси, които касаят бъдещото развитие на вашето дете.

А ето какво пише в секция документи за прием в детска градина (но копирам за дете от по-малък набор, не знам има ли значение):
Цитат
7.Здравно-профилактична карта на детето, попълнена от личния лекар – оригинал;
8.Имунизационен паспорт или писмо от личния лекар за имунизационния статус на детето съгласно изискванията на Наредба № 15/2005 г. на Министерството на здравеопазването за имунизациите в Република България - оригинал.

Последна редакция: ср, 06 юни 2012, 15:08 от dobra

# 379
А ако кажете,че се придьржате кьм ...напр.немски имунизационен календар и не слагате ваксини защото сте се сьветвали с немски лекар и той ви е казал,че са пожелание?
БГ е в ЕС и има свободна размяна на услуги и стока. Wink

# 380
araxna, много е разочароващо, това което споделяш за омбудсмана. За синя зона в Сф и живеещите там се произнесе, а за здравето на децата не!
Цитат
Омбудсманът е независим в своята дейност и се подчинява само на Конституцията, законите и международните договори, ратифицирани и влезли в сила     за Република България.
.... и `кво? Таратанци...
А комисията за защита от дискриминация? Тя какво казва относно лишаването от детски надбавки и забраната за достъп до общински детски ясли и градини?

Няма значение какво казва тя, след като ВАС казват, че е ок да не допускат децата до ДЯ и ДГ и че не се полагат детски надбавки при липса на зад. имунизации или протокол за отлагането им... Всичко е законосъобразно...

П.П. Арахна, ако желаеш, мога да ти предоставя отговора на Омбудсмана...  Peace

# 381
Стелт, може ли да го постнеш тук?
Добра, ние живеем в България.
В чужбина нещата може и да са различни.
Бях обещала и аз да постна нещо, но имам проблеми с бебока и никак не ми е до това.
Стелт е напълно права.

# 382
А ако кажете,че се придьржате кьм ...напр.немски имунизационен календар и не слагате ваксини защото сте се сьветвали с немски лекар и той ви е казал,че са пожелание?
БГ е в ЕС и има свободна размяна на услуги и стока. Wink
Имам конкретен пример на българин живеещ и отглеждащ децата си Германия. Идва тук за няколко месеца, явно прави грешката да запише децата при ЛЛ и го погват. Той е доста богат, плюс това с европейско мислене и разбирания, и вместо да почерпи като всеки редови българин, тръгва да ги съди. Последната ми информация е, че е надлежно глобен, а той в отговор си е върнал децата в Германия.

Мама Звярка, не разбирам поста! Знам как стоят нещата тук и затова питам хората с юридическо образование докъде е стигнала ситуацията с ваксините. Знам че има хора, които работят по въпроса доколкото е възможно.

# 383
  • Добрич
dobra, в училищата също искат имунизационен паспорт, имам познати, които миналата година имаха проблеми, нямаше да приемат детето заради непоставена ваксина, и бързаха да я слагат  ooooh! но и те по принцип не са против ваксините
Christian, малко като научна фантастика ми прозвуча твоята идея, не знам, кой би приел сериозно, ако кажа това, благодаря за съвета все пак

# 384
  • Пловдив
dobra, в училищата също искат имунизационен паспорт, имам познати, които миналата година имаха проблеми, нямаше да приемат детето заради непоставена ваксина, и бързаха да я слагат  ooooh! но и те по принцип не са против ваксините
Christian, малко като научна фантастика ми прозвуча твоята идея, не знам, кой би приел сериозно, ако кажа това, благодаря за съвета все пак

Е,чакай сега...нали за училище не е задължително да им го представяш Rolling Eyes Нека си го искат,не могат да не го запишат,нали така?!

# 385
Нещата седят така - цитирам Закон за здравето:
Чл. 87. (1) Медицинските дейности се осъществяват след изразено информирано съгласие от пациента.
(2) Когато пациентът е непълнолетен или е поставен под ограничено запрещение, за извършване на медицински дейности е необходимо освен неговото информирано съгласие и съгласието на негов родител или попечител.
(3) (Нова - ДВ, бр. 41 от 2009 г., в сила от 02.06.2009 г.) Съгласието по ал. 2 на родителя или попечителя не е необходимо при извършване на здравни консултации, профилактични прегледи и изследвания на лица, навършили 16 години. Конкретните видове дейности по консултиране, профилактичните прегледи и изследванията се определят с наредба на министъра на здравеопазването.

Чл. 59. (1) (Предишен текст на чл. 59 - ДВ, бр. 98 от 2010 г., в сила от 14.12.2010 г.) При възникване на извънредна епидемична обстановка, както и при регистриран значителен спад в имунизационното покритие министърът на здравеопазването може да разпореди:
1. задължителни имунизации и реимунизации за определени групи от населението, които не са включени в имунизационния календар;
2. задължителни имунизации и реимунизации с препарати, които не са включени в имунизационния календар;
3. имунизации и реимунизации по ред и начин, различни от посочените в имунизационния календар;
4. организирането на имунизационни кампании, откриването на временни имунизационни пунктове, сформирането на екипи за имунизиране на място и други извънредни мерки.
(2) (Нова - ДВ, бр. 98 от 2010 г., в сила от 14.12.2010 г.) Лечебните и здравните заведения, независимо от собствеността им, са длъжни да изпълняват разпоредените от министъра на здравеопазването мерки по ал. 1.

Познат лекар - проваксинатор, при разговор ми сподели, че тези мерки ще се обсъдят скоро.
Някъде мярнах, че лицата по чл. 26 - т.е. лекарите в училище, също са сред лицата, които имат право да ваксинират. Същият този лекар ми спомена, че в Гърция отдавна се използва тази възможност, и може би ще се случи и тук.
Не се заяждам. И аз съм от потърпевшите - защо да го правя.

# 386
  • Добрич
Хем образованието е задължително, хем не те допускат да се обучаваш, защото не си имунизиран, ей това не мога да го разбера  ooooh!

Познат лекар - проваксинатор, при разговор ми сподели, че тези мерки ще се обсъдят скоро.
Някъде мярнах, че лицата по чл. 26 - т.е. лекарите в училище, също са сред лицата, които имат право да ваксинират.
smile3511

# 387
dobra, в училищата също искат имунизационен паспорт, имам познати, които миналата година имаха проблеми, нямаше да приемат детето заради непоставена ваксина, и бързаха да я слагат  ooooh! но и те по принцип не са против ваксините

Според това, което съм копирала малко по-горе МАЙ има разлика м/у прием в подготвителна група на ДГ и на училище. За училище искат само медицински картон, но нищо не пише черно на бяло за изискан имунизационен статус, вписан в този картон. Ако е грешка, дано не хукнат спешно да я оправят.
http://www.ou-61.org/index.php?option=com_content&view=artic … 46&Itemid=100

За детските градини обаче си е ясно написано
Цитат
писмо от личния лекар за имунизационния статус на детето съгласно изискванията на Наредба № 15/2005
+ медицински картон. Това го смъквам като копие от регистрационната форма на моето голямо дете и подчервтавам, че то не е набор за подготвителна група. Ако някой има профил в ИСОДГ за дете набор 2006г. моля да копне от графа "необходими документи", за да направим сверка.

За правото на мед.сестрите в училищата да ваксинират и аз съм го чела. Мернах го някъде из наредбите - могат.

# 388
Моля, не заблуждавайте:
Наредба № 3 от 5 февруари 2007 г. за здравните изисквания към детските градини (Обн. ДВ. бр.15 от 2007г.; изм. ДВ. бр.36 от 2011г.)
Чл. 4. (1) В детските градини целогодишно се приемат деца въз основа на писмена молба, подадена от родителите.

(2) Към молбата се прилагат следните документи:

1. копие от акта за раждане на детето;

2. здравно-профилактична карта на детето, попълнена от личния лекар;

3. еднократен отрицателен резултат от изследване за патогенни чревни бактерии и чревни паразити, извършено не по-рано от 15 дни преди постъпване на детето в детската градина;

4. изследвания на кръв и урина, извършени в едноседмичен срок преди постъпване на детето в детската градина;

5. (изм. - ДВ, бр. 36 от 2011 г., в сила от 10.05.2011 г.) данни от личния лекар, че на детето са извършени задължителните имунизации за възрастта съгласно Наредба № 15 от 2005 г. за имунизациите в Република България (ДВ, бр. 45 от 2005 г.);

6. медицинска бележка от личния лекар за липсата на контакт със заразно болен, издадена не по-рано от 3 дни преди постъпване на детето в детската градина.

(3) (Нова - ДВ, бр. 36 от 2011 г., в сила от 10.05.2011 г.) Деца, на които не са извършени задължителните имунизации за възрастта, могат да се приемат в детска градина, когато са налице трайни противопоказания за имунизирането им и са освободени по реда на Наредба № 15 от 2005 г. за имунизациите в Република България.

# 389
Какво ще правят всичките педиатри, когато стане ясно и на малките
деца, че ваксините са огромна измама от няколко века?! Simple Smile

Ами ще останат маса народ без работа и сегашната криза ще ни се струва като детска играчка Wink

Общи условия

Активация на акаунт