ШОК! ЦИГАНИ СИ ПРАВЯТ ФОТОСЕСИЯ В БГ ГРОБИЩЕ, ПУСКАТ СНИМКИТЕ ВЪВ "ФЕЙСБУК"

• 16 891
  • 218
  •   1
Отговори
# 75
  • Galaxy 13197853088
Как мислиш?

Изоставените села са ценен източник на суровини,
материали и удоволствия. Следва да се използват и
експлоатират рационално от нуждаещите се.Защо
да се заносват толкова материали? Железа,камъни
бабички ... всичко има предназначение. Гнусно, но
това е действителността из някои краища.

# 76
  • София
Не знам как реши, че на хората закопали близките си не им пука за гробовете. Нямам думи направо.

Не съм написала такова нещо. Имах предвид всичките трети лица, дето се пенят толкова във фейса и тук на тема оскверняване, а всъщност се интересуват само от това, че са били цигани. От някакво чувство за собственост "нашите, българските гробища"! Незнайно как и турците попаднаха в кюпа, че и те били с протекции. Абе, като за учебник по социална психология е цялата тема!

Че престъпността е по-висока при циганите е така, но и журналистите само дебнат да напишат "циганин" в криминалната хроника. Не съм забелязалаа досега (и проучване бяха направили от СУ) да се пише "българин обра старица", а едва ли няма българи крадци, обирджии, изнасилвачи, гаврещи се с гробове и др.

# 77
 Защо пък да не се споменава етноса в криминалната хроника? Винаги се споменава.

# 78
...
Така че не ми е ясно някой тук за какво се борят.

Лично аз- за по- малко обезщетения, платени от държавата поради малкото акъл на правоприлагащите.
За списващите по форуми- претенции за акъл нямам. Списват всякакви.
Също така и за прилагане на закона еднакво, независимо от етноса.
За останалите- не знам.  Simple Smile

Защо пък да не се споменава етноса в криминалната хроника? Винаги се споменава.
Еле в жълтите рубрики път е закон.

# 79
  • Kопенхаген
Сетих се, предложете специализиран НК, НПК и съд за отделните етноси! Така проблемът ще е по- лесно разрешим.
Даааа... тя и Европата ни натиска отгоре, предизборните кампании да се водят на майчин език ама няма да я огрее.

# 80

Как пък може човек да си крива душата и да твърди, че наистина подобни случки не са предимно от т.н роми, хора, които живеят в тази страна  newsm78

Ич не съм убедена. Пълно е със всякакви кретенчета без разлика от етнос, пол, занятие.

Ама хич не отричам и твоето твърдение! Но, THE_dilian е права също.

Judy Интересна идея, но няма да се  осъществи  Sunglasses

Мадам Дьо Помпадур Ами и аз питам защо, но отговор няма...то има де  Rolling Eyes

# 81
Има разлика между споменаване и акцентиране на етноса.Едва ли не някакви хора искат да ни убедят,че тези идиоти от снимката не просто са се правили на маймуни,а умишлено са подклаждали етническо напрежение.В същност,последното го правят авторите съответно на статията и на темата.

# 82
...
Така че не ми е ясно някой тук за какво се борят.

Аз се боря само производители на горното заглавие и подобни да не завземат случайно властта, че тогава отидОхме и етноса и всички други етноси.

# 83
Това си е просто проява на висша форма на простотия. Нищо повече.
Младежи, които са решили да са скандални, "разчупени", "над нещата".
Същото като онези, които се напиват и ходят да се бият.
Но дали ще са роми или българи - все тая.
Т.е. акцентът не би трябвало да е в думичката роми, а по-скоро в думичката простащина.
Да им потърсят отговорност, ако има въобще как аз подобно нещо, тъй като се вижда, че нито рушат, нито чупят, а само се снимат. Ако могат да потърсят на някого отговорност, че се е родил с малко акъл - ок, да го направят...

# 84
...някакви хора искат да ни убедят,че тези идиоти от снимката не просто са се правили на маймуни,а умишлено са подклаждали етническо напрежение.В същност,последното го правят авторите съответно на статията и на темата.

Те това е по- опасното за мен.
Простотията я има, иначе, навред.

# 85
  • София
Помпадур, американските журналисти го правят същото, само че там на прицел още от робските времена са черните, латиносите и чат-пат азиатците. Това че имат чернокож президент не променя общата картина - белият си е бял, черният си е черен, а затворите са пълни основно с черни и латиноси. Това е една система, която се самовъзпроизвежда като стереотипи, поведение и наказание.

# 86
  • Kопенхаген
Labrador , за съжаление неизкореним проблем, хората от по западналите селца са пропищяли от подобни набези, но мангала няма страх от никой.
А въпросното село хич не е западнало, много пъти съм минавала от там по път за Велинград.

Judy
, проблемът е, че колкото и да се прилага закона докато лежат на кълката, че са малолетни пука им на тях нали са станали хит във Фейса и в пресата. Ама защо затвориах ТВУ-тата?

Iris04 , ама как ще се споменава, нали така ги сегрегираме.

# 87
Не знам как реши, че на хората закопали близките си не им пука за гробовете. Нямам думи направо.

Не съм написала такова нещо. Имах предвид всичките трети лица, дето се пенят толкова във фейса и тук на тема оскверняване, а всъщност се интересуват само от това, че са били цигани. От някакво чувство за собственост "нашите, българските гробища"! Незнайно как и турците попаднаха в кюпа, че и те били с протекции. Абе, като за учебник по социална психология е цялата тема!
Написала си го,
Че престъпността е по-висока при циганите е така, но и журналистите само дебнат да напишат "циганин" в криминалната хроника. Не съм забелязалаа досега (и проучване бяха направили от СУ) да се пише "българин обра старица", а едва ли няма българи крадци, обирджии, изнасилвачи, гаврещи се с гробове и др.
Е точно това написа, аз под "никой" разбирам - "никой"

# 88
  • Kопенхаген
Помпадур, американските журналисти го правят същото, само че там на прицел още от робските времена са черните, латиносите и чат-пат азиатците. Това че имат чернокож президент не променя общата картина - белият си е бял, черният си е черен, а затворите са пълни основно с черни и латиноси. Това е една система, която се самовъзпроизвежда като стереотипи, поведение и наказание.
Andariel, кажи го това на Judy , аз знам за какво иде реч.

# 89
  • София
ок, трябвало е да напиша "никой, освен близките на починалите". Все пак, смятам че добре се разбира от контекста, ама айде, от мен да мине!

Помпадур, аз не виждам нещо противоречиво в думите на Джуди. Законът е един и същ и за българи, и за цигани - ако е малолетен или непълнолетен не може да бъде арестуван.

Общи условия

Активация на акаунт