БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-19

• 23 638
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
Много ви благодаря,момичета! Ще го пробвам с прясно мляко със сигурност.Кърмата ми много,много намалява вече,той не си пада особено много по твърдата храна.За АМ и дума не може да става.Свикнал е да пие мляко по няколко пъти (5) на ден и 1-2 пъти през нощта.Ако мога поне през деня да заместя кърмата с друго мляко ще е супер.

# 571
Цвети, а как така при това интензивно сукане, кърмата намалява?

abs, дай му. Дано ги хареса.

# 572
Черниците са много полезни - това е безспорен факт. Лично аз бих ги оставила за догодина, когато ще са пресни. Сокът от компота, дори и без захар не е за бебе.
С компотите без захар ще можеш да правиш кисели, като добавяш от плода и от сока.
Дават известно разнообразие. Хубавото е, че когато бебчето порасне (с моят син са адаши), ще имаш под ръка домашни и пресни плодове, а това си е богатство в днешно време.
Можеш известна част от пресните плодове и да замразиш, ако техният вид позволява и пак да ги ползваш.

Цвети, всяко пълномаслено прясно краве мляко е ок. Купувам от известно време Елби 3.6%.
Ето го: http://www.lbbulgaricum.bg/c/bg/produkti/pastorizirano-mlyako/pa … o-s-maslenost-36/

Благодаря за мнението.   bouquet

# 573
Давах 2 пъти жълтък и нямахме реакция- да го смятам ли за въведен?

# 574
Давах 2 пъти жълтък и нямахме реакция- да го смятам ли за въведен?

Тоест? Идеята ти е да дадеш цял или половин?
Не, от 2 пъти не считай за въведен. Увеличавай постепенно количеството.

# 575
мерси Блонди, така и направих .newsm10

# 576
Sourcherry аз се цедя и така давам.Не знам защо и как,но просто намалява.Понякога си мисля,че  за едно хранене няма да събера...

# 577
  • UK
По принцип казват, че бебето може да изсмуче много повече, отколкото може да се изцеди, имаше нещо с рефлексът на потичане и някакъв психологически момент, може затова да е намаляла. Някои жени кърмят много време успешно, но при опит за изцеждане не могат и капка да изкарат с каква да е помпа или на ръка. Други пък месеци наред изцеждат и хранят бебето си само с изцедена кърма без проблем, явно е индивидулано.

# 578
Днес купих пюре от картоф и спанак, но пише, че съдържа 3 % сметана. Мога ли да го дам на синът си, който е на 6 м.?

# 579
  • София
MuJIuHka
според мен е много малко бебето за сметана, по-добре купи чисто  Peace.
Момичета, да ви попитам какво мислите за сушените плодове-по-екзотичните имам предвид?
Мога ли да добавям някой плод в следобедната закуска или не е за препоръчване?

# 580
По принцип може, но повечето сушени плодове са третирани с разни неща (сулфит и включително им добавят палмово масло за блясък), та трябва да се гледа съдържанието. 

# 581
Днес купих пюре от картоф и спанак, но пише, че съдържа 3 % сметана. Мога ли да го дам на синът си, който е на 6 м.?

Не, не можеш.
Изчакай да навърши 8 месеца и тогава.

Често сухите плодове се обработват със сяра. Затова е нужно да се чете етикета, но да - може.

# 582
  • България/Германия
Моето много обича сушени плодове, но както са писали преди мен, много внимавам да не са обработени и да нямат добавена захар. Също така не давам по много, защото са доста сладки и калорични.

# 583
По принцип казват, че бебето може да изсмуче много повече, отколкото може да се изцеди, имаше нещо с рефлексът на потичане и някакъв психологически момент, може затова да е намаляла. Някои жени кърмят много време успешно, но при опит за изцеждане не могат и капка да изкарат с каква да е помпа или на ръка. Други пък месеци наред изцеждат и хранят бебето си само с изцедена кърма без проблем, явно е индивидулано.

Да, може и така да се каже. Организмът на майката след 2-ямесец вече знае какво количество е необходимо, за да се нахрани бебето. Това е информация, която постоянно подлежи на корекция. В момента, в който бебето се сложи на гърдата млякото започва да се произвежда по нареждане на пролактина, а окситоцина го освобождава. Миризмата на бебето, плачът му, представата, че ще се храни, захапването на зърното - всичко това задейства процеса. И на мен ми е интересен въпросът тогава как някой се цедят успешно и така хранят бебетата си. Аз съм пробвала, но нищо не излиза, а пък бебето си суче доволно.

# 584
 Захраних с картоф, тиква, морков, а утре ще дам и пащърнак.
 Въпрос: С кои зеленчуци да продължа?, след като броколито го оставям за по натам?
 Предварително благодаря за отговора.

Общи условия

Активация на акаунт