Набор 93-и вече изкласи- 3

• 50 356
  • 744
  •   1
Отговори
# 495
Експресна услуга всичко превод и легализация наистина е до 3 раб.дни така че тези 6-7 дни които са ти казали са много

# 496
Никой не пише.Докъде стигнахте с документите.Щерката току що си взе преведени и легализирани документите и утре живот и здраве отива в немското посолство.Засега всичко върви по план и и в петък, събота мислим да изпращаме за Германия.
Ние сме готови и още вчера ги изпратихме но мисля че всички ще се справят до 15 юли е срока така че има още време.Чакането ще ме побърка повече.  Praynig

# 497
  • София
Благодаря! Дано се справим с времето. А цените ми се виждат доста повдигнати в сравнение с 2008, но можеше да се очаква.   Wink

# 498
В българия всичко се вдига само доходите не

# 499
Моят син си подаде документите в ТУ,като ще ползва оценката от предварителния изпит за участие в класирането,не е платил никаква сума.
В СУ ще ползва оценката от ДЗИ,там е платил 30 лв.,като преди това, задължително трябва електронно да се регистрираш на сайта на СУ.
Това е ,чакаме класирането в двата ВУЗ-а!

# 500
дали ще пуснат детето на изпит в СУ с документ от полицията / вместо лична карта/, открихме че се й откраднали личните данни днес !

# 501
дали ще пуснат детето на изпит в СУ с документ от полицията / вместо лична карта/, открихме че се й откраднали личните данни днес !
Сигурно,не се притеснявай!Все пак документа е издаден от полицията.

# 502

Най-добре звънни в учебен отдел, защото на моя син му направиха проблем на шофьорския изпит и тичахме да взимаме международния паспорт /добре че имаше издаден такъв/.

# 503
звъня от 14,00 откакто разбрах, но никой не вдига , сега е в районното да пита ще й вземат ли картата и може ли да се обяви за невалидна без да й я взимат

# 504
Нека си вземе и червения паспорт и шофьорската книжка,за всеки случай.

# 505
Нека си вземе и червения паспорт и шофьорската книжка,за всеки случай.

Да, това е добра идея  Peace Нека ги вземе за всеки случай.

# 506
Дъщеря ми днес изпрати попълнените формуляри до фирмата-посредник, която ползваме. Междувременно те от 23 юни са дали дипломата й за превод и легализация /не съм сигурна в какъв порядък са процедурите/. Казали са й, че на 5 или 6 най-късно ще ги изпращат до университетите в Германия.
Според дъщеря ми докъм 6 или 8 август трябвало да получи мейл от уни-тата за решението дали й дават място. Не знам къде го е прочела. Става дума за Мюнстер и Кьолн.

# 507
  • София
Дъщеря ми днес изпрати попълнените формуляри до фирмата-посредник, която ползваме. Междувременно те от 23 юни са дали дипломата й за превод и легализация /не съм сигурна в какъв порядък са процедурите/. Казали са й, че на 5 или 6 най-късно ще ги изпращат до университетите в Германия.
Според дъщеря ми докъм 6 или 8 август трябвало да получи мейл от уни-тата за решението дали й дават място. Не знам къде го е прочела. Става дума за Мюнстер и Кьолн.

Мюнстер май по-рано отговарят, но при всички случаи след 10 август. Кьолн, за съжаление, пращат след 15 август. Миналата година получихме писмото от тях около 25 август и вече се бяхме записали другаде (аз предпочитах Кьолн, младежът- друго място).
От университетите, в които кандидатства синът ми, най-оперативни бяха от Франкфурт- отговорът от тях дойде около 5 август.
И, противно на очакванията ми, никакви мейли не пратиха Crazy. Най-обикновеното хартиено писмо, за което треперихме до последно да не се е затрило по родните трасета.

# 508
Мюнстер май по-рано отговарят, но при всички случаи след 10 август. Кьолн, за съжаление, пращат след 15 август.

Пак добре, ако са тези срокове. Че и тогава не знам как ще успеем с билетите. Дано да си права, че Мюнстер отговарят по-рано. На нас там ни е първото желание.

# 509
  • София
Мюнстер май по-рано отговарят, но при всички случаи след 10 август. Кьолн, за съжаление, пращат след 15 август.

Пак добре, ако са тези срокове. Че и тогава не знам как ще успеем с билетите. Дано да си права, че Мюнстер отговарят по-рано. На нас там ни е първото желание.

И аз мога да го потвърдя. Първият отговор, който дойде за голямата ми дъщеря беше от Мюнстер, след около 2 седмици - от Кьолн, а от двата университета в Берлин дойдоха след като вече се беше записала и забравила, че чака още отговори.  Grinning

Малко съм пристрастна на тема Кьолн, но бих го препоръчала пред Мюнстер, най-малкото заради мащабите на града и намирането на работа, а не без значение е и заплащането. Като пример мога да дам работа в Макдоналдс - в Аахен (ако успееш да се доредиш) заплащането е точно наполовина спрямо това в Кьолн.

Последна редакция: ср, 04 юли 2012, 10:46 от Тaня67

Общи условия

Активация на акаунт