НОЕМВРИйчето яде с лъжичка и доволно мляска със устичка!

• 41 363
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
  • София
За мен киселото мляко е по-малкия проблем. По-страшни ми се виждат захарта, солта, купените бисквити с всякакви Е-та и консерванти вътре. Но всеки си знае Peace
За тези, които имат проблем с памперсите и слагането им мога да им предложа да ползват памперс-гащи. Така си спестявате големи драми, а и е по-лесно слагането на гърне. Ема не се сеща а стиска, за да я сложа на гърнето, но пък като я усетя, че ще ака и я сложа си върши работата на гърмето. А иначе след сън или сукане винаги си изпишква на гърнето. За мен това е ок засега, просто свикна с  уреда Simple Smile Друго до пролетта не ми трябва.

# 601
  • на Дъждовен остров
Това гърне е голяма смешка.  Майка ми е решила докато е на гости да научи ЕмДжей на гърне и е доста упорита.  Ако я оставим след това седнала на земята взема куклата и слага нея на гърнето.  Не знам дали прави асоциации, но за сега сме до там.  Все пак нали лекарите са установили , че след 18 месец бебето (детето) се приучава по лесно към този навик.  Обаче ние сме упорити.

Яйце не съм дала, кисело мляко май не планувам да давам.  То ние взимаме едно от турски магазини и не знам до колко съдържа бактерията в него.  За полезността му също не съм на ясно.  За това я карам на купешки каши и май ще израсне без попарка.

На този етап, ако се уредя да запиша час мисля да я водя да и видят кожата по лицето.  Не знам дали от домашно приготвените ми пюрета и избиват едни ситни пъпчици.  Определено в БГ ги нямаше за това не смятам да е на база горещина или белтъчини.  Та ще видим тук какво ще кажат образованите люде  newsm78

# 602
Здравейте, да ви се похваля - вчера имах рожден ден  party023 и Симката ми направи най-прекрасният подарък - изби ни Първото Зъбче newsm44, което толкова време чакахме. Ставаме сутринта да закусваме, давам аз попарата и чувам как нещо чукна по лъжичката, веднага опипах мястото, усетих зъбчето и настана голяма радост - той пляска за браво, аз се смея, въобще еуфория. Така празникът ни беше двоен и нашият малък юнак издържа с нас в ресторанта почти до 11 вечерта без да заспи.

Във връзка с гърнето и ние упорито го мъчим този уред, всеки ден сядаме, играем, гледаме детско, но много рядко успяваме да си свършим работата. Не искам да го насилвам или пък стресирам детето, за мен е важно на този етап да свикне да седи на него, а не да става и да го използва като кош за играчки Laughing

# 603
Здравейте момичета.Отдавна не съм писала тук, но реших и аз да се включа по темите. Кисело мляко дадох за първи път на морето преди 2седмици с бисквити и малко плодово пюре и на Теди много му хареса. Педиатърката изрично ми каза, че трябва да купувам по-нискомаслено и аз се спрях на 2% Родопея, защото и сиренето за попарата също му е Родопея Simple Smile. Относно гърнето искам да кажа, че от 3 седмици имаме гърне и всяка сутрин като го сложа и за 3мин. е свършил работата. Имам чувството, че в памперса никога не се е изхождал толкова много, а сега един път на ден, но качествено. Идеята ми за гърнето изобщо не е да махам памперса, просто искам да свиква с него, а като започне да разбира и сам да си казва тогава ще се мъчим, може би това ще е чак другото лято. 
И ние сме зле със спането. Все нещо мрънка и от както се е родил е спал няколко часа в кошарата. Спи на спалнята и засега нямам намерение да се мъча да го махам, защото ако не е при мен, съвсем няма да мога да мигна. Не знам какво е това чудо - първо бяха колики, после жегата, сега и зъбите се намесиха и докога така Simple Smile Аз свикнах с безсънието, но много ми се иска да спи повече, за да е наспан и по-весел, а не мрънкач Simple Smile . Ами това е от нас. Лек и усмихнат ден на всички  Laughing

# 604
  • Пловдив
Ей вижда й се краят на темичката Mr. Green
Ние днес бяхме на консултация - 500гр е наддала, а това не се е случвало поне от 4-5 месеца, сега е 7800 и 75 см; явно домашното готвено си оказва влияние, а и напоследък доста плод хапва, готовите пюрета ги отсвирихме тотално май;
направихме изследвания и в петък влизаме в болница за сондирането:( Вече явно се усеща маймуната - само като ги види тези бели престилки, такива викове наддава:(
Педиатърката ми каза днес, че вече може да включа кисело мляко, препоръчително е 2%, препоръча ми Фибела, но ще видя дали ще е то.
За гърнето - имаме две, но дупето нещо й е малко и пропадна вътре, последва рев, но аз съм упорита Mr. Green ; по този повод се зачудих дали дупките на гърнетата са с еднаква големина newsm78

# 605
  • София
Доста съм учудена от избора на никомаслено мляко. Принципно до 2г се препоръчва пълномаслено, защото тези мазнини са важни за растежа и развитието на детския мозък. Тези мазнини също съдържат и витамини А и Д и при обезмасляването те изчезват. А защо препоръчват така вашите лекари?

# 606
  • Пловдив
Нямам идея, същата беше препоръката и за Росен преди Rolling Eyes

# 607
  • София
Нямам идея, същата беше препоръката и за Росен преди Rolling Eyes

Мога ли да те помоля да питаш, ако ти е удобно, просто не съм намирала особено смислени аргументи и наистина ми е важно да знам, мерси Hug

# 608
  • Пловдив
Разбира се, ще питам, след 10 дни сме на ваксина за Росен и ще говоря с нея, днес беше лудница Simple Smile

# 609
  • на Дъждовен остров
А въобще защо се вкарва киселото мляко?  Това е от въпрос "тъпи", ама тук като не са свикнали на кисело мляко се чудя с какво да го заместя?  Питам, защото плодовите им кисели млека не ги ям дори и аз. 

# 610
  • Горна Оряховица
А на мен, когато питах за киселото мляко, педи ми каза да избирам бебешко. Или ако има домашно още по - добре Simple Smile
За спането - Криско го приспивам и го слагам в неговото креватче. Рядко обаче изкарва цялата нощ там, в повечето случаи по някое време го вземам при нас като се събуди.
Иначе отчета от днес - + 400гр и +5см - съответно 8,950, 78см. Докторката каза, че е направо супер, при положение, че този месец беше два пъти с разстройство.
Това е от нас за днес, лека вечер и всички бебоци да спят непробудно поне до 7ч. - да си починат и мамите Wink

# 611
Момичета на нас ни избива първото зъбче, но ми се струва че е накриво. Дали ще се изправи или така ще си бъде ?

# 612
  • гр. Стара Загора
Оооппс... мен повече би ме притеснявало ако постоянно зъбче е на криво/носила съм скоби около 4-5г. и бе ужас за  мен/, но мисля че би могло като поникнат и др да се пооправи Simple Smile

Вече имаме 3-ти зъб горе вдясно, но май не е първи, а втори резец... много настрани поникна, даже на мен ми изглежда като кучешки...

за втора вечер Майя ми отказва АМ преди сън... утре няма да ѝ давам нищо след следобедната закуска, за да си изпие млякото... чудя се дали не е от това, че смених бисквитите в млякото ѝ/слагането на бисквити е по препоръка на педиатърката... още преди 2 месеца ми каза, но едва преди 5 дни започнах/.... тааа, започнах първо с марката CICIBEBEК/ май така бе/, а сега смених на Закуска... но и чисто не иска да пие... незнам какво става...
а аз имам ужасен проблем с нервите и ще почвам да пия ментов чай всяка вечер... малката ми ги опъва до скъсване... и последните две вечери едвам не избухвам... колкото повече расте, толкова по ината става и си показва рогцата Wink
надеждата ми е в това, че като порасне и започне да ме разбира какво ѝ казвам, ще осъзнае, че прави бели... Praynig надеждата умира последна... само аз да не пукна първа #Crazy

# 613
  • Добрич
Рисунка,как разбираш че от инат? Какво прави всъщност,та се инати?

# 614
Еха, че мн сте писали!
Galski щом твоето дете не иска да яде пюрета и се мръщи на лъжицата, но яде когато сам държи, защо не пробваш с ЗВБ (не те агитирам, искам да помогна - моето така го захраних и сега яде всичко, включително и пюрета).
Аз жълтък, твърдо сварен, дадох в 8 месец, домашен, варен 20 минути. Първо започнах с четвърт, след това увеличавах - половин и накрая цял (тя не успява все още цял да изяде). Гледам да го давам през ден, нищо че бе горещо (слава богу, нямаме никаква реакция, нито алергии), но има дни когато пропускам.
От месото съм въвела пилешко, пуешко и заешко (не ги харесва), май си имам вегетарианче Grinning. Телешко и риба не съм въвела, а да не говорим за свинско. За него ще изчакам след годинката, ако може към 2, не ми е ясно защо има някой, които са го въвели, като дори и за възрастни не се препоръчва (аз го обожавам).
Кисело мляко и аз на каката започнах да давам от 2 месец, нямаше алергии и т.н., давах домашно квасено от една крава - пълномаслено. Аз знам, че на бебе се дава пълномаслено и затова ви се чудя на лекарите защо ви съветват 2%. На бебка все още не съм дала, мисля към годинката да е, пак ще е домашно квасено, т.е. пълномаслено. А за прясно мляко аз знам, че се дава след годинката и то не в голямо количество. Кисел и грис приготвям с вода и овкусявам с плодове, без захар.
Моето дете си спи в кошарата от новородено, но се буди да цока по 2-3-5 пъти на нощ, но заспива и пак в неговото си легло. Понякога става рано 7-8 часа, а понякога поспива до към 9.-10, но си ляга късно 10-11, че и по-късно Sad. Биберон използваме много, ама мн рядко, нали си имаме мама Joy.
Рисунка защо слагаш бисквити в бебешкото мляко, та Закуска са със захар, че и Е-та.
Аз на кухня засега няма да записвам, готвя й, отделям от нашето, преди да го осоля.
На гърне си вършим акито, но е така защото я усещам кога го прави, рядко пишкаме там. А затова, че има майки, които са ги научили, сигурно са по ЕБХ, шапка им свалям.

Общи условия

Активация на акаунт