Как да овладея стреса?

• 11 752
  • 111
  •   1
Отговори
# 45
Ооооо, розовите хапченца са детски витамин в сравнение с Лексотана. Виждала съм колежка, която пие Лексотан... Crazy

# 46
Хепи мама, явно има значение и типа работно време. Аз обикновено приключвам към 6-7 ч. Случва се да оставам и след това, но принципно се старая да не правя много подобни изключения, защото работа винаги ще има.
След работа директно отивам на фитнес или в двора на училището до нас, където може да се тича и да се правят упражнения за разтягане и т.н.
Сложно е в началото да си го наложиш, но после става нещо като режим.
Спортувам 3-4 пъти седмично по около час и половина два. Просто се опитвам всичко да е в близък радиус до вкъщи, за да стават по-бързо нещата.

# 47
Ооооо, розовите хапченца са детски витамин в сравнение с Лексотана. Виждала съм колежка, която пие Лексотан... Crazy

Представи си , че аз пиех само по 0,5 хапче !  Naughty
И въпреки това не искам и да чувам за такива хапчета ! Rolling Eyes

# 48
Трудно е началото, защото е уморително. Но когато свикнеш, си много по-енергичен и физическото натоварване ти липсва, независимо колко дълъг е бил работния ден. Но в края на краищата и на работа може - ако работите в сграда - ходете пеш по стълбите. Аз само от обикаляне в рамките на работния ден си докарвам половин час тренировка. Просто спирате асансьора. Както работя на шестия етаж и пуша....много добре ми се отразява  Laughing

# 49
Ей, кукумявки неедни, стига сте предписвали  апчета, че .. ще ме баннат форевър.

Мацка, намери време за себе си.

# 50
Не мисля,че и трябват успокоителни медикаменти,а тонизиращи (ако ще са медикаменти).Чрез тях ще устои на стресовите ситуации и от там ще се нормализира и сънят.Аз се справям със стреса с природни анти-депресанти-магнезий и жълт кантарион.Колкото и да не вярвах-действат.В момента съм под силен стрес (но не служебен) и ако не е жълтия кантарион,до сега да съм се сринала.

# 51
Мама миа....какви съвети давате, бе.... ooooh!

И какво за Лексотана, Пипиии Hug Wink, пиех по два и не мога да заспя(всъщност върху мен нямаха никакво действие)...ама моето е друго(високо кръвно, тъпкана с всевъзможни чудесии, от мен наркоман не става Laughing Stop , не за друго, ами много скъпо ще ми излезе.... Laughing)....просто такива транквиланти да ги наречем не ми действат... Laughing ... Авторката, никви хапове Naughty....окумушвай се навреме...стреса е преодолим, оставиш ли се хапове да го лекуват значи си зян...стягаййй сееееее.........можеш......... Peace

Последна редакция: нд, 03 юни 2012, 01:50 от Tumba_lumba

# 52
  • София
български психоаналитик - "Я вземи се стЕгни, к,во се лигавиш!!
американски психоаналитик -"relax, relax....
Аз съм да втори вариант, почивка,почивка и само почивка, без розови хапченца и никакви допълнителни изнервящи елементи.
Ох, да можех така!

# 53
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...

За йогата съм чела, че е хубаво нещо, по някакъв начин човек си изгражда техники за релакс. Ако някой има опит с йогата, ще ми се да прочета мнение по въпроса.

Аз ходя веднъж седмично на йога, правя си отделно упражнения и медитации и в къщи когато имам време. Откакто открих йогата и медитирането, това е моят основен източник на борбата със стреса. Минала съм през деанксит, лексотан (не го препоръчвам никак) - не са решение; Хапчета против стрес взимам само хомеопатични, при нужда - Шуслерови соли и други неща, препоръчани ми от лекар-хомеопат.
Но йогата наистина помага за релаксиране и отпускане най-вече на психиката.

Иначе подкрепям напълно за физическото натоварване, чрез натоварването и изпотяването се освобождава стреса. Смяната на обстановката и разнообразието също помагат много. Една разходка, излет, пътуване до ново място - всяка нова положителна емоция помага. Peace

# 54
Мама миа....какви съвети давате, бе.... ooooh!

И какво за Лексотана, Пипиии Hug Wink, пиех по два и не мога да заспя(всъщност върху мен нямаха никакво действие)...ама моето е друго(високо кръвно, тъпкана с всевъзможни чудесии, от мен наркоман не става Laughing Stop , не за друго, ами много скъпо ще ми излезе.... Laughing)....просто такива транквиланти да ги наречем не ми действат... Laughing ... Авторката, никви хапове Naughty....окумушвай се навреме...стреса е преодолим, оставиш ли се хапове да го лекуват значи си зян...стягаййй сееееее.........можеш......... Peace
Радвай се, че не ти действат. Hug
Колежката беше като абсолютен парцал, гледаше с един празен поглед и на другия ден и се губеха доста неща.
Деанксита го пиех, точно, за да мога да спя. Действаше ми. Просто стресът, нервите и безсънието щяха да ме погубят. Crazy
Нямах време за подреждане на гардероби и миене на прозорци. Беше зима, вънка вие вук Crazy - нямаше къде да се разхождам. Мразя фитнес и упражнения. И така. Peace

# 55
Добре , де , кога успявате хем по 9-12 часа на работа , после тренировки , в къщи нямате ли задължения ? Thinking

Аз ходя на тренировки 2 пъти седмично през делничните дни. През тези 2 вечери мъжът ми поема домашните задължения за по 1 час - най-много да приготви нещо за вечеря (което той и без това обича да прави) и да поиграе на нещо с детето след градина. Нищо страшно не се е случило, че 2 часа не съм се прибрала след работа веднага вкъщи.  Mr. Green

# 56
Като се каже "тренировки" и "физическа активност" повечето си представят някакви изнурителни дейности на километри от дома... Зина е права - физическата активност има много лица. Три пъти качване по стълбите до осмия етаж и обратно, десет минути диви танци на любимо парче - това е едно добро начало за хора, които никога не са спортували, пък то... апетитът идва с яденето - колкото повече се движи човек, толкова повече идеи му идват.
Щом не ви се подреждат шкафове и не ви се пощят цветя, танцувайте - танците са безплатни, пък и едва ли има някой, който да не обича да танцува - има страхотни самоучители за хора в youtube, пък и да не са хора - куфейте, подскачайте както ви идва отвътре, пуснете си любимо парче, и...  newsm68

За хапчетата или чашата вино преди сън не искам да говоря, защото ще засегна сигурно повече от половината форум  Confused

# 57
Разтоварвам с физически упражнения. Мразех ги, мразех (и все още) да ставам рано.
Но се привиква. Сега съм като пристрастена. А и видях ползите, които ми носи.
Единственото време, в което не мисля за работа, е когато бягам. Но бягам спринт, никакво подтичване.
Фигурата и целудневният тонус са ми екстра бонус.
Нямам време за след работа, а и съм уморена много, затова ходя всяка сутрин.
В дните, когато не отида, поради мързел, се чувствам много по-зле, а уж съм си отспала.

Като стана дума за танците, тук е много модерна Зумба-та.
Всички са полудели по тези класове. Има ги и в нета. Може и в домашни условия.

И последно. Съветът на Шанталчето за повече секс. Подкрепям.
Прибягвам буквално като до лекарство-не ми се занимава, като съм под стрес и уморена,
но знам, че ще ми помогне и след това ще се чувствам по-добре.

# 58
  • някъде някога
Да си призная аз досега не съм спортувала. Като се прибера от работа хапвам и сядам на компютъра. И това също е доста вреден навик, но ще се опитам да променя модела.

Благодаря ви отново за съветите.

# 59
 Hug
споделяй дали и как се случва промяната

Общи условия

Активация на акаунт