Токуда болница - София - 15 тема

• 65 505
  • 751
  •   1
Отговори
# 660
  • Sydney
Jiema а относно часа, зависи дали има други планови или спешни... ако са 2-3 плановите, обикновено към 08.30 започва едното, другото към 10.00-10.30... Успех  Hug

# 661
  • София
nikolina-pikolina, benitabeni, благодаря ви.
Досега и двете ми са били по спешност и не си представям какво точно ще правя вечерта в болницата, но приготвила съм си книжка и лаптопа. Дано и да имам някоя мама за компания - така минава по-лесно времето. Simple Smile

# 662
  • София
Здравейте,
Ако може някой да ми отговори, като тръгна да раждам, какво да си нося в чантата. Преди години раждах в Шейново, за там помня че не даваха да си носим наши нощници, но всичко останало си носих. Аз си бях взела и еднократни чаршафи, за да не изцапам леглото, та сега се чудя какво да си взема.
Наближава и започна треска да ме трасе Simple Smile
Аз утре съм на тонове, та ще попитам, ама искам инфо от първа ръка Simple Smile

# 663
Ако може някой да ми отговори, като тръгна да раждам, какво да си нося в чантата.

Ей тук има списък какво да се носи при постъпване за раждане. Не е много и лесно се изпълнява Wink

Освен това, на лекциите им са споменавали още:
- 2 броя ръкавички за бебето, за да не се драска
- халат, ако искаш да имаш нещо връхно, за над нощницата, когато се разхождаш или излизаш навън

Една приятелка ми препоръча да си нося и превръзки, за всеки случай, на нея й било по-удобно от лигнина, който давали там.

# 664
  • София
Здравейте,
Ако може някой да ми отговори, като тръгна да раждам, какво да си нося в чантата. Преди години раждах в Шейново, за там помня че не даваха да си носим наши нощници, но всичко останало си носих. Аз си бях взела и еднократни чаршафи, за да не изцапам леглото, та сега се чудя какво да си взема.
Наближава и започна треска да ме трасе Simple Smile
Аз утре съм на тонове, та ще попитам, ама искам инфо от първа ръка Simple Smile

Какво Ви е необходимо при постъване за раждане

Препоръчваме Ви един месец преди термина да подготвите багажа си за постъпване за раждане в Токуда. Ето списък на всичко необходимо, което трябва да сложите в багажа си:

Направление Nо 7 за хоспитализация
Обменна карта
Лична амбулаторна карта /за издаване на болничен лист/
Лична карта
Фотоапарат
Тоалетни принадлежности, хавлиена кърпа
Бельо за еднократна употреба
Джапанки
Зарядно за телефон
Книга/списание
Попивателни кърпички за гърди
Не е необходимо да носите нощница и дамски превръзки за Вас, както и дрехи, козметика и пелени за бебето. Те се осигуряват от Токуда за времето на престоя Ви. Дрешките за бебетата са стерилни, ползват се пелени Памперс, а козметиката е с високо качество и отговаряща на всички съвременни изисквания за грижа за кожата на новороденото дете.

Не забравяйте предварително да подготвите изпрани и изгладени дрешки за изписване за новия член на семейството Ви в деня на изписването Ви.

# 665
  • При любовта
Исках да питам раждалите чрез Фонд. Peace

Разбрах, че част от сумата за раждане се води, като дарение ... Rolling Eyes

1. От фонда ще ми искат фактура от Токуда, болницата как отразява дарението в фактурата?
2. Трябва ли да си взимам Направление Nо 7 за хоспитализация, след като цялото раждане ще мине през фонд?

Благодаря Предварително  bouquet

# 666
  • София
Исках да питам раждалите чрез Фонд. Peace

Разбрах, че част от сумата за раждане се води, като дарение ... Rolling Eyes

1. От фонда ще ми искат фактура от Токуда, болницата как отразява дарението в фактурата?
2. Трябва ли да си взимам Направление Nо 7 за хоспитализация, след като цялото раждане ще мине през фонд?

Благодаря Предварително  bouquet

Здравей,

Независимо, че е по фонд все пак за влизане в болница си е необходимо направление номер 7.
А за дарение не съм чувала ??? Доста странно ми звучи. Ти към кой фонд си? Той не работи ли с Токуда ?

# 667
  • София
Благодаря Ви.

# 668
  • в 1001-та нощ
За избор на екип до опр. сума може да се издаде фактура и цялата или част от нея се поема от фонда, според условията на договора между двете страни.

За разликата над фактурата до пълната сума - се прави дарение, за да не се облага с ДДС.

Пример - трябва да се платят 1500 лв, от които 900 лв могат да се оформят с фактура за избор на екип (нормативно ограничение) - фактурата има данъчна основа 900 лв и ДДС 180 лв и лицето плаща 1180 лв; за разликата от 600 лв - се прави дарение, за да не се облагат с ДДС - или поне преди беше така  Peace

# 669
  • Пловдив
Magarence_baby и аз съм към фонд. От там предватително ми изпратиха какви документи ще ми искат след раждането.
А доколкото разбрах и аз, ще има фактура 900лв за избор на екип- и това ще покрият от фонда. Останалите 600лв няма как да ми ги покрият. На 30ти съм на запис тонове и док каза тогава ще ми обясни какви документи ще са ми необходими за постъпване.
Колкото до направление N7 на една позната й го е издал следящия ж.к. лекар. Но се чудя, ако той не работи със ЗК, както в моя случай, дали пак може той да го издаде?
Ако може, ще излезе че почти нищо няма да нося като документи в Токуда, но ще разбера другата седмица  ooooh!

# 670
Точно вчера обсъждахме с една позната, която роди през август в Токуда, заплащането и покриването на разходите от фондове. Нейният фонд е покрил всичко (Без пакета за бебето), даже не е трябвало да плаща (координаторът в Токуда за нейния фонд е трябвало да организира цялата работа с документи и разплащания). При нея имало някакъв проблем и платила кеш, но на следващия ден й върнали платените пари от самата Токуда, не от фонда. Така че явно всичко си зависи от фонда.

Също така предупреди, че при изписване през почивните дни, плащането трябвало да става само в брой, тъй като този, който приемал и обработвал плащанията с дебитни карти, не бил на работа. Няма плащане - няма изписване, така че имайте и това предвид  Naughty

# 671
Точно вчера обсъждахме с една позната, която роди през август в Токуда, заплащането и покриването на разходите от фондове. Нейният фонд е покрил всичко (Без пакета за бебето), даже не е трябвало да плаща (координаторът в Токуда за нейния фонд е трябвало да организира цялата работа с документи и разплащания). При нея имало някакъв проблем и платила кеш, но на следващия ден й върнали платените пари от самата Токуда, не от фонда. Така че явно всичко си зависи от фонда.

Също така предупреди, че при изписване през почивните дни, плащането трябвало да става само в брой, тъй като този, който приемал и обработвал плащанията с дебитни карти, не бил на работа. Няма плащане - няма изписване, така че имайте и това предвид  Naughty

Нас ни изписаха в неделя и платихме с карта Simple Smile Така, че не знам колко е вярно това

# 672
  • София
Като ни изписаха с малкия от Педиатрията, беше събота и платих с карта. Не мисля, че е вярно това, че не може да се плаща с карта през уикенда  Wink

# 673
  • Пловдив
Заръчала съм на мъжа ми да го търси този координатор, като опрем до там, но със сигурност си зависи и от фонда

# 674
  • При любовта
˙·٠• АлЕкС •٠·,  a.l.e.n.askeilatitolinomimimi_kendira    bouquet Благодаря ви!
Ще потърся и аз координатор другия понеделник. Ако разбера нещо ново ще пиша.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт