Интериорен стил по аматьорски 6

• 62 806
  • 751
  •   1
Отговори
# 90
Надзърнах в Гугъл с търсене Wabi Sabi и съм просто удивена от това, което се
разкри пред мен. Това е нещо много повече от подреждане на пространството,
това е начин на живот и мислене.
 Самурайка, не се бях замисляла, но явно в българския език бамбук има форма за мн.ч.
http://rechnik.chitanka.info/w/%D0%B1%D0%B0%D0%BC%D0%B1%D1%83%D1%86%D0%B8.

# 91

Мдааа, така е.
На тези, за които би било интересно да научат за влиянието на интериорните стиловете през епохите, бих препоръчала да гугълнат chinoaserie 2, japanning 2, japonism и от сорта материали. Само съм объркана към кой тип кич спадат - европейски, азиатски или ... newsm78

Да, предполагам, че като се говори за разстение може да се употреби бамбуци в множествено число.

# 92
SAMURAIKA,КАНАТА Е УНИКАТ!

# 93
Правилното търсене е първо с тукашната търсачка, която ти дава 70 страници с "вода от извора" — Родители в чужбина / Япония . После идва ред на Гугъла, защото ще знаеш, какво да търсиш...  Peace
Скоро казах на съпругата, че това лято (в жегите) ще готви в традиционна, японска кухня... никакво ползване на фурната. Само скара, пара и варене. Joy

# 94
  На мен ми харесва. Наистина бих пречупила някои неща през моята цветна призма. Ето този апартамент ми допада.
http://www.modernarchitectureconcept.com/wabi-sabi-apartment-by-decolieu/

# 95
В темата са показвани уаби- саби обзавеждане и стила е споменаван, ама който не внимава  Simple Smile или се е включил по- късно  Simple Smile

# 96
  • Варна

Мдааа, така е.
На тези, за които би било интересно да научат за влиянието на интериорните стиловете през епохите, бих препоръчала да гугълнат chinoaserie 2, japanning 2, japonism и от сорта материали. Само съм объркана към кой тип кич спадат - европейски, азиатски или ... newsm78

Да, предполагам, че като се говори за разстение може да се употреби бамбуци в множествено число.
Add to favorites за после Simple Smile

# 97
Самурайке, ти пък! Hug Как да се засегна, да не би да обиди моята резиденция Laughing.
За мен тези мебели и аксесоари са си действително кичознички. Трудно ми е да го обясня. Гледайки ги, го отчитам, но особено след рококо-сблъсък ми остава сладък вкус в устата Blush.
А онези безумни домове и хотели, които сме обсъждали... За тях употребявам думата "кич", но без любов и блясък в очите Crazy.
Каната ти е страхотна Heart Eyes! Честита!

"Истинският кабинет" не е задължително да е скучен. Зависи от работещия в него, аз пък да си кажа. Ако някой има проблем с работата си и вини обзавеждането...  Stop
Но пък и светличък, с бели стени и мебели, може да е приятен.
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

От София дизайн уик нищо не ме впечатли с хубаво Rolling Eyes.

# 98
За кича ми дойде да пиша - натруфените дворци не са кич за мен. Сладки, сладникави, пищни и пълни- препълнени може, ама не е кич. То е история, култура, отразява конкретна епоха, има мисъл и смисъл, вещите са оригинали, винаги от истински материали - мрамор, алабастър, кристал, злато, сребро, нефрит, седеф и така нататък, който с каквото е разполагал на териотирята си или е успял да примъкне. Кич е, когато направиш нескопосна имитация на оригинала и го поставиш в несвойствена среда. Особено като не познаваш отличителните белези на стила, нямаш обяснение кое от кое и защо се е зародило, нямаш идея за историческия момент и изграждането на детайла. Тогава плащаш на някой посредствен художник да ти надраска няколко ангелчета на тавана, к'ви да е, но домакина си въобразява, че наподобяват фреските на Микеланджело. Отдолу подреждаш кожена гарнитура в тексаски стил (но за теб е като изписана от салон.ру) признак на БГ разкош  Crazy и гледка към Царевец и гледайки крепостта си убеден, че твоя дом наедно с нея са двете перли на Велико Търново.  Crazy

# 99
С глас се смях на великотърновската смешка Laughing.
Харесват ми определенията, Пина. Приемам ги открито Grinning.

# 100
Ей, много сте лоши Laughing Какво се присетихте за кожените диванчета пък сега-има кич и кич. Аз съм почитателка на втория. Mr. Green Направо ми става лошо от време на  време като си погледна кичозните огледала от свекървата, то пък да кажеш че са само те, направо ми писна да съм заобиколена от кич навсякъдем, както казваше баба ми.

# 101
Цонна, да не ти пука. Щом е артистичен кича става. ( а и което е кич за мен, не е задължително да е и за теб)

# 102
Пина, много е приятна лятната къща, както си е нарекла. А "женският кабинет" прилича на кънтри кухня със стол, ужасен е. Simple Smile)))))))))

На мен ми харесва. Наистина бих пречупила някои неща през моята цветна призма. Ето този апартамент ми допада.
http://www.modernarchitectureconcept.com/wabi-sabi-apartment-by-decolieu/
Много приятно обзавеждане, но трапезарната маса + столове ми идват твърде банални, а и тези овални чупки на тавана не ме кефят. За сметка на това вратата на душ кабината е уникално готина и идейна! Ще я запомня за бъдещи творчески планове, когато ни се наложи да преправяме бани у дома.

Ей, много сте лоши Laughing Какво се присетихте за кожените диванчета пък сега-има кич и кич. Аз съм почитателка на втория. Mr. Green Направо ми става лошо от време на  време като си погледна кичозните огледала от свекървата, то пък да кажеш че са само те, направо ми писна да съм заобиколена от кич навсякъдем, както казваше баба ми.
А мойта баба казваше: "Когато ми се иска да си поговоря с интелигентен човек, си говоря сама". Grinning

# 103
  • Пловдив
А според мен едно е да ти е селски кич дома (като моя), ама да си го знаеш и да не претендираш за стил. И друго да ти е селски кич, ама видиш ли на, стилно било и да го показваш гордо.

# 104
Янтра, не забравяй че всеки разбира стила по различен начин.

Ще дам пример със себе си. Имах едни етажерки край камината и ги махнах. Доста хора ( дори и от тази тема) изказаха мнение, че с етажерки е било по-добре (което е ок), но на мен си ми харесва така, това е моя стил и си го показвам гордо  Mr. Green защото всичко сме си правили сами

Общи условия

Активация на акаунт