Частни детски градини и ясли - София (5)

• 123 137
  • 766
  •   1
Отговори
# 510
Дъщеря ми е втора година в космос кидс. Само хубави неща мога да кажа за тях  Peace

# 511
Супер пост,Salix  Peace

# 512
  • София
aguto, може ли повече информация? Каква е храната, таксите и как приемат децата изцяло англоезичната среда? Интересува ме също какви занимания имат? По какъв начин върви обучението? По някоя система ли, материали по МОН или?

# 513
Иска ми се да ви препоръчам Азбукарче и да ви помоля да не я игнорирате като възможност, защото да, цената е по-ниска (за което само можем да благодарим), но отношението към децата и качеството на грижите е страхотно. Трудно е да довериш грижите за детето си на други хора, но дъщеря ми посещава яслата вече 6 месеца и не мога да кажа нищо лошо за хората, които я обгрижват и се стараят тя да расте щастливо дете. Вярвайте ми личи си, че там й харесва!

# 514
Дъщеря ми е втора година в космос кидс. Само хубави неща мога да кажа за тях  Peace

Супер, че най-после се включи и човек от тази градина. Ние сме пред започване там. Дали можеш да ми дадеш информация, как процедират с наказанията - карат ли им се, наказват ли ги или им говорят и обясняват, при конфликт между две деца, например или ако някое дете не желае да вземе участие в организираното по програма мероприятие.  На каква възраст е дъщеря ти? Как протече адаптационният период? Аз се запознах с преподавателя на "нашата" възрастова група, мисля, че беше Александър - слаб с очила, с леко щръкнала коса. Ако сте били при него можеш ли да споделиш впечатления - как подхожда към децата и как го приемат те. Друго, което ми направи впечатление беше, че нямаха почти никакви играчки в стаята, не знам дали е умишлено или са били прибрани в шкафа (имаше един в стаята), но ми се видя странно. Става въпрос за групата 2-3 г.
А как се отрази на дъщеря ти контакта само с 3-4 деца? В повечето ЧДГ групите са м/у 8 и 12 деца, а тук до 5. Ако някое се разболее стават камерен състав Laughing На тази възраст май не им и трябва голяма компания...
Аз много я харесах и бях мн. сигурна, но сега като сме на прага, започват разни колебания и питания...
Малко хаотично стана, но не мога да го синтезирам по-добре  Confused

# 515
 mmmmm, ще се помъча да ти отговоря на въпроса тъй като имам представа защо нямат много играчки в стаята   Simple Smile
Децата имат сутрин целеви занимания - рисуват, редят кубчета, работят с пластелин и други материали, разглеждат картинки, лепят, започват да се учат да изрязват и т.н. Ако има много играчки и то любими, те ще се разсейват. Имат целеви занимания с игра за развитие.
След което излизат навън да играят. Ако времето е дъждовно, се изваждат играчките в занималнята и имат свободно време за игра.
Това е и причината да са по 4 деца в група, иначе занимания няма да има. Ако имаш повече от 4-5 деца на тази възраст, това което можеш да направиш, е да ги оставиш свободно да си играят и да ги наблюдаваш и то ако са до 6-7 деца, ако са повече не успяваш и да наблюдаваш  Simple Smile ако си сам с тях. А ако на някой му се допишика, пие вода и т.н. съвсем си с вързани ръце....

# 516
Запис в темата.
Като гледам колко много информация има да изчета, свят ми се завива  Laughing
Супер сте!   bouquet

А защо ми трябва тази информация - както се досещате, не сме приети на градина  Crossing Arms
На 2 години и 3 месеца е малкият, регистриран е в ИСОДЗ от една камара време, ама уви...
В момента сме на варианти баби, гледачка имахме и те така...

Но, така или иначе, трябва да се ориентирам вече, а ако не ни приемат, вариантът е ясен - частна градина Simple Smile Започвам да ви следя...

P.S. Ще търся нещо в "Стрелбище", "Иван Вазов"...

# 517
  • София
Запис в темата.
Като гледам колко много информация има да изчета, свят ми се завива  Laughing
Супер сте!   bouquet

А защо ми трябва тази информация - както се досещате, не сме приети на градина  Crossing Arms
На 2 години и 3 месеца е малкият, регистриран е в ИСОДЗ от една камара време, ама уви...
В момента сме на варианти баби, гледачка имахме и те така...

Но, така или иначе, трябва да се ориентирам вече, а ако не ни приемат, вариантът е ясен - частна градина Simple Smile Започвам да ви следя...

P.S. Ще търся нещо в "Стрелбище", "Иван Вазов"...

Оу, и ние кандидатствахме в Триадица и нищо не се получи. Ние сме в частна ясла в Стрелбище, но тя е до 3г дечица. Т.е. на 3 години вече ги отписват Simple Smile Успех!

# 518

Оу, и ние кандидатствахме в Триадица и нищо не се получи. Ние сме в частна ясла в Стрелбище, но тя е до 3г дечица. Т.е. на 3 години вече ги отписват Simple Smile Успех!

Много благодаря, violenzaaa!   bouquet

В коя частна ясла сте? И всъщност - едно нещо се чудя - задължително ли е да тръгне от началото на учебната година?  Confused Т.е. мога ли да го пусна през март, например?  Simple Smile

То всъщност, ако по някаква неведома случайност ни приемат на класирането напролет, то ще е вече за градина наесен, ако не се лъжа Simple Smile

# 519
  • София
Момичета, има ли някой отзиви за Киндероазе?

# 520
  • в ябълковата градина
Някой  знае ли къде ще се мести Марита?

# 521
  • София
Някой  знае ли къде ще се мести Марита?

Назад в темата беше коментирано. Ако ти се рови, мисля че ще намериш отговора.

marina koteva, в Детство мое сме. Мисля, че за частните няма значение кога започвате, стига да имат места. Но по-добре пробвай с някоя, която взима по-големички дечица, за да може да продължите там. А не да се запишете за 2-3 месеца, тамън да свикнете и да търсите друг вариант. Де, да знам. Аз разсъждавам така. А иначе, ако ви приемат напролет, то със сигурност ще започнете от септември Simple Smile

# 522
marina koteva, в Детство мое сме. Мисля, че за частните няма значение кога започвате, стига да имат места. Но по-добре пробвай с някоя, която взима по-големички дечица, за да може да продължите там. А не да се запишете за 2-3 месеца, тамън да свикнете и да търсите друг вариант. Де, да знам. Аз разсъждавам така. А иначе, ако ви приемат напролет, то със сигурност ще започнете от септември Simple Smile
violenzaa, и аз така разсъждавам - по същия начин  Simple Smile
Макар че като гледам списъците от чакащи в район "Триадица"... Свят да ти се завие!  Crazy
Ще разгледам сега "Детство мое"... Много частни градини, ама все пак, като си чул, че някой е доволен, друго си е... Simple Smile

# 523
  • София
Да, така е. Само, че в детство мое ги отписват на 3 годинки. Имай го предвид Wink

# 524
  • София
Здравейте,
И аз съм принудена да следя тази тема. Някъде в района между Красна поляна и Възраждане има ли частна ДГ? Някой чувал ли е за "Ани"?

Общи условия

Активация на акаунт