Обвиняват ни в 7класна мания, само да ни видят на кандидат-студентската кампания

• 44 974
  • 780
  •   1
Отговори
# 285
  • В най - голямото село
Robot IT Благодарности   bouquet

# 286
И на мен много ми се струва Историята странно объркана и нахвърляна! Ние също се озорихме ... но хванахме 5ицата

И дъщеря ми ще има 5, но аз там не държа на оценката, а да няма съществени пропуски в знанията. За съжаление тази година изобщо не съм погледнала какво учат, покрай зора с кандидатстването.  Embarassed

Проблемите с историята са доста съществени и буквално отвращават децата от този иначе интересен предмет. Ако и учителите не си дават зор да привлекат вниманието им, положението става трагично. Каква обща култура ще имат децата и какво ще знаят за миналото, ако разбира се нямат личен интерес, който не е успял да се скапе от лошата система за обучение? По този повод се чудя НГДЕК дали успяват да си наберат деца с познания по история на едно по-високо ниво. Любопитна съм и каква е статистиката за успеваемостта по история, но май за останалите предмети не дават статистика за НВО.

# 287
аз лично не разбирам в какъв смисъл се консултира дете за подредба на желанията според бала при положение, че всяко семейство и всяко дете си има виждане по въпроса......................................

Много интелигентни и съвестни родители, не четата БГ-мама и нямат и малка представа за тези неща. И аз научих за статистиките, класиранията и минималните балове от този форум. За което съм много благодарна на всички, които предоставят такава информация.
Виждам го вече 3 години - родителите записват детето на школа, плащат редовно, следят напредъка на детето и при излизането на резултатите очакват съвет и някаква преценка за шансовете. Школите прогнозират и промените в баловете.
Между другото днес казаха ли някакви прогнози. Ще бъде интересно след като няма официална статистика.

# 288
Любопитна съм и каква е статистиката за успеваемостта по история, но май за останалите предмети не дават статистика за НВО.
На прословутото mon7 можеш да видиш успеваемостта на училищата в цяла България по всичко друго, но не и по БЕЛ и математика.  Mr. Green Не е точно статистика, но може да се добие някаква представа.
Ех, защо не си направихте срещата миналата неделя, когато бях в София! Щях да се радвам да се запозная с толкова много хора!   bouquet

# 289
Дидева, благодаря за инфото.   bouquet
Нещо обаче не мога да вляза, иска ми парола ето тук: http://mon7.mon.bg/
Някой да помогне, че не се сещам.  Embarassed

# 290
  • София
Да, май така се получава, Динчо! Сигурно и аз щях да постъпя по същия начин - да чакам от школата или частните учители да ми кажат каква да е стратегията. Вчера си говорих с една майка на съученичка на моите, и нея частната учителкка я посъветнала да види статистиките и да съобразят желанията с оценнките, и да пишат неща, за които влизането е сигурно. И на мен трети лица ми казаха подобни неща, добре че си купих наръчника и четох още от миналата година седмокласната тема за изпитите.

Няма движение с прогнозите, всичко живо мълчи и почива. А и след вчерашните случки тук, май всеки си направи сметките и изводите. Все пак, с нетърпение чакам понеделник. Чудех се, дали канал3 няма да дадат на живо пресконференцията, те имат такива интересни попадения.

# 291
Казаха неофициално, че резултатите по БЕЛ са малко по-ниски от миналогодишните, а по математика - малко по-високи, така, че големи разлики в минималните балове не би трябвало да има. Но за кандидатстващите в СМГ, където се утроява МАТ, явно ще има по-големи разлики, щом е така.

# 292
Дидева, благодаря за инфото.   bouquet
Нещо обаче не мога да вляза, иска ми парола ето тук: http://mon7.mon.bg/
Някой да помогне, че не се сещам.  Embarassed
Я пробвай тук.
http://mon7.mon.bg/rank/
Или нещо сортирането не работи, както трябва, или аз съм напълно изкуфяла. Simple Smile))

# 293
Мерси.   bouquet
А ще ме светнеш ли как се тълкуват цифрите в тази табличка? Simple Smile
Какво означава примерно "Брой ИЦ" или пък "Среден успех по ИЦ" от порядъка 10.46 - точки ли са това? Можеха да си направят труда да напишат и какво означава и сортиране по 1, 2, 3 и 4.
Интересна табличка е тая.  Simple Smile
Сортирането определено не работи.  Simple Smile

# 294
Мерси.   bouquet
А ще ме светнеш ли как се тълкуват цифрите в тази табличка? Simple Smile
Какво означава примерно "Брой ИЦ" или пък "Среден успех по ИЦ" от порядъка 10.46 - точки ли са това? Можеха да си направят труда да напишат и какво означава и сортиране по 1, 2, 3 и 4.
Интересна табличка е тая.  Simple Smile

Би трябвало да са точки. ИЦ си наясно, че е история и цивилизация. Сортирането би трябвало да е по предмети ( въпросът ти доказва, че не съм напълно изкуфяла  Mr. Green ).
Миналата седмица, преди да свалят точките по БЕЛ и математика, страницата си работеше перфектно.
  Тогава се изкефих, че нашата МГ е на четвърто място в страната по успеваемост.  Whistling

# 295
Като гледам и по другите разказвателни средния успех в точки не е особено висок, щом има цифри от порядъка на 5-6.  Shocked Ааа, и не само данните по БЕЛ и МАТ ги няма, чуждия език изглежда не се котира особено.  Crazy

Браво на вашата гимназия, още повече, че не сте в четвъртия по големина град (ако сортирането е работело де)! Simple Smile
Филтрите изглежда имат бъгове, щом не винаги работят.  Mr. Green

# 296
  • под тепетата
Здравейте, имам въпрос към "колегите" от Пловдив - някъде из всички сайтове и документи, които прегледах, имаше списък за миналата година с баловете за отделните гимназии в София - някой има ли подобна информация за Пловдив за миналата година, иска ми се съвсем примерно да се ориентирам, наясно съм, че всяка година си е различно, но психически да съм подготвена донякъде. Simple Smile

# 297
Като гледам и по другите разказвателни средния успех в точки не е особено висок, щом има цифри от порядъка на 5-6.  Shocked Ааа, и не само данните по БЕЛ и МАТ ги няма, чуждия език изглежда не се котира особено.  Crazy

Браво на вашата гимназия, още повече, че не сте в четвъртия по големина град (ако сортирането е работело де)! Simple Smile
Филтрите изглежда имат бъгове, щом не винаги работят.  Mr. Green

Пред нас бяха МГ- Русе, ЧОУ " Св. София" и МГ-Варна. Русе бяха първи и май подреждането си беше в този ред.
Е, при нас преимуществото е, че е само една паралелка. Тогава високата успеваемост е по-лесно достижима. Но пък познавам и децата, и учителите и смея да твърдя, че са стра-хот-ни!

# 298
Пред нас бяха МГ- Русе, ЧОУ " Св. София" и МГ-Варна. Русе бяха първи и май подреждането си беше в този ред.

Искаш да кажеш, че СМГ е след вас ли?  Shocked

# 299

Искаш да кажеш, че СМГ е след вас ли?  Shocked
Да, но става дума за среден успех от всички НВО  в точково изражение. А пък училища като 107 и 125 бяха доста надолу в класацията. Но, както вече казах, те имат повече паралелки. Имаше и доста други частни софийски училища в челото, но не помня точната подредба. Ако знаех, че ще затрият статистиката, щях да се пробвам да я сваля.
Моята голяма гордост е, че имаме пълна шестица по математика. За малко градче като нашето това си е направо геройство. Ааа, имаме и няколко пълни шестици по биология и здравно образование, признати за НПМГ, май от олимпиадата.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт