и сега на къде....

• 39 050
  • 650
  •   1
Отговори
# 465
Happy mama, привет и от мен Simple Smile Благодаря за разяснението Simple Smile полезно е, въпреки, че нашият БНД е по-скоро генетичен материал, както той сам се изказа  Joy

Не знам дали моето мислене в случая е сбъркано, но аз не се замислям какво губя от цялата ситуация, а само какво печеля. Може би е редно да сваля за малко розовите очила и да погледна реалността в очи, но колкото и да се опитвам не виждам какво би ме разочаровало толкова много, и дано никога не разбирам. Дай Боже, всичко да е наред, да сме здрави аз, бебо и семейството, които ме подкрепят с две ръце, всичко друго идва и си отива.

Sama, не знам какво да ти кажа... Не си заслужава терзанието за един индивид, който трудно може да се нарече мъж. Ще стигнеш сама до този извод, но може би ти трябва малко повече време. Когато разбрах, че ще съм самотна майка, баща ми ми каза нещо, което ми даде много сила, освен, разбира се, факта, че цялото ми семейство застана зад мен в решението да се грижа сама за бебето. Каза ми, че и без това бащите повече пречат, отколкото помагат в началото, когато жената има най-много нужда от помощ. Колкото повече мисля, толкова повече започвам да вярвам, че е прав... Simple Smile Опри се на семейството и приятелите си, вдигни глава и давай смело напред Simple Smile
Освен това никой не е казал, че животът свършва с раждането и не може да намериш любовта имайки дете -- историята познава много такива случаи Wink
Бъди оптимист, момиче! Simple Smile  Hug

# 466
Не знам дали моето мислене в случая е сбъркано, но аз не се замислям какво губя от цялата ситуация, а само какво печеля.
 Когато разбрах, че ще съм самотна майка, баща ми ми каза нещо,
Това е много точно. Другото е безсмислено.

Винаги ще помня, че един общ приятел ми каза "Ние също сме си гледали децата сами". Тогава ми подейства много подкрепящо.
След време една приятелка ми поясни, че сам не значи сами.
Мъжката гледна точка има голямо значение в такъв случай.

# 467
Здравейте. Не съм писала , защото няма кой знае какво за писане.Свалих розовите си очила спрямо този човек.Проведох последен разговор с него и се убедих че няма смисъл.Така ме зашлеви с думи, че............. Нямало да признае детето, всички щели да разберат.Ако го съдя за издръжка, нарочно щял да дава парите до стотинка.Такава злоба от човек, който боготворях.Децата му не трябвало да разбират че имат брат или сестра.Ако се стигнело дотам че да се разбере и децата му да го намразят, не могъл да го преживее.Нямало да вижда това дете , защото имало "опасност" да го заобича.Помия отвсякъде.Спирам да се занимавам с него.Това не е човешко същество според мен.Така да разсъждаваш, аз не мога да го проумея.

# 468
Погледни нещата откъм положителната страна . Hug
Поне вече знаеш , че няма да признае детето , което е + за теб .
Ще си спестиш куп неприятности , съдебни процедури , излишни нерви и пари на вятъра , защото ще трябва да го търсиш за всичко ( ако детето е признато ) , докато  навърши пълнолетие .
Зачеркни го с 2 дебели черти и гледай само напред ! Hug

# 469
А и пропуснах - с насмешка казано: ако дойде в родилния дом ще си направим снимка за спомен и я качваме във фейсбук.И този човек е любящ баща.Нека Бог го съди.Аз не искам.

# 470
Това не е човешко същество според мен.Така да разсъждаваш, аз не мога да го проумея.

Това се случи и с мен, обаче при мен това предизвика тотално отричане на този човек.
 Не е необяснимо.
Просто трябва да приемеш, че детето е само твое и трябва да съхраниш и двамата ви.
Сега трябва да запазиш детето, а как ще постъпиш след раждането зависи от теб самата. Гледай, обаче наистина решението да го вземеш когато нещата зависят само от теб и без никакви емоции.
Под влияние на емоциите си човек прави много по- непростими грешки, отколкото от конкретната ситуация.
Не е лошо да се постараеш да гледаш на нещата от неговата гледна точка - хора които му объркват живота.

# 471
Снеже, надявах се да се появиш.Явно ми трябваше да чуя това , за да погледна с други очи на този човек.Честно казано сега гневът ми е много голям спрямо него.Вече не гледам на него като човек който мога да обичам.Оставяйки ме сама в тази ситуация, преминавайки през всякакви изпитания си дадох сметка колко струва.Нито искам да го моля, едно че няма смисъл, едно че за мен това вече не е човек.Ти ме предупреди още в самото начало.Не ми се слуша вече за неговите деца срещу моето.Едните са деца , които не трябва да бъдат ощетени, а другото е , за него нищо явно.Тъй като баща ми е починал преди повече от 10 години , има ли възможност детето да носи неговото презиме или не. Когато ми е най тежко , гледам снимката на твоя Алек, колко хубаво момче е.Бях се отчаяла и сега ги имам тези моменти, че ще ощетя това дете по някакъв начин, но толкова жени са се справили и са възпитали прекрасни деца, много по добри от тези които имат двама родители.Пиши ми ако можеш.Хубавото за мен е че започвам да се събуждам без мисълта за него, нямам желание да го чувам дори.Ненавистта ми към него се дължи на пълното му отричане за това дете.Ти ме посъветва да уважавам преди всичко себе си.Той от страх толкова се е притеснил горкия, че аз и детето се явяваме заплаха за него.Като си помисля че исках да живея с този човек.За какво- да съм виновна за собствените му неудачи.Все още не мога да проумея начина му на мислене, но това явно се дължи на факта че съм го идеализирала прекалено.

# 472
Кога е починал баща ти няма никакво значение. Ти носиш неговото име и фамилия и това не се променя със смъртта му.
Разликата между датата на смъртта на баща ми и раждането но сина ми е 5,5 години.

Не искам да те плаша, но е хубаво да стоиш по- далече от този човек. Страхът предизвиква много по- страшни реакции от омразата, особено този на пряко засегнати хора и то биологичен родител.

# 473
Имаш право.И аз видях много злоба в него, а и допуснах грешката да му кажа че майка ми иска да го съди за издръжка.Това го вбеси.Казах й че нямам намерение да го съдя за нищо, но тя не може да приеме детето да носи моето име като презиме.Тя беше много против връзката ни и го попита сто пъти , още преди той да поиска да имаме дете- да той беше инициатора.Каза му остави я , спри да я лъжеш, тя също заслужава да си има дете.Той й каза- защо мислиш че аз не искам дете.Това беше преди една година.Най- грозното е , че сега когато говорихме той каза че продължава да иска това дете.Вече си мисля че е психопат.Няколко месеца след като забременях, ме тормозеше да доказва кой ми е звънял, болезнено ревнив е, но ме травмираше психически , може би надявайки се да загубя детето.Незнам вече, но след като му чух разсъжденията, гледам на него като на подъл човек.Много подъл.Трябваше да се осъзная по- рано.

# 474
сама по - добре късно , отколкото никога  Peace
Не се  обвинявай , когато човек е влюбен рядко забелязва недостатъците на половинката си .
Аз също бях изоставена от БНД с бебе в утробата , но също така и нямах никаква подкрепа от родители или приятели. Трудно ми беше , но се справих , вярвам че и ти ще успееш  Peace
Не позволявай в никакъв случай бащата да припознае детето. Това в бъдеще ще ти донесе повече негативи , отколкото позитиви.
Аз допуснах тази грешка , и това се оказа голям минус в живота ми. Защото единственото нещо ,което БНД направи за детето си ,беше да му даде имената си . Но истината е ,че и до днес отрича детето да е негово.
Когато се почувстваш зле , опитай се да мислиш за бебето си . Представяй си как ще изглежда на първата ви среща  Heart Eyes И винаги си давай кураж с мисълта : Всяко зло за добро .  Peace
Ще видиш че след време няма да си спомняш за болката , която в момента изпитваш. Или поне няма да те боли така , както сега.
Пожелавам ти лека бременност , и мисли позитивно  Hug

# 475
Човекът може би е мислел, че няма да забременееш. Голяма грешка. Аз забременях когато имах генекологични проблеми и някой беше ме отписал, че ще имам дете.
Ревността е също характерно / моя звънеше всяка вечер в 6 часа и 5 мин. да провери дали съм си в къщи. Телефонът беше стационар.
Просто ти трябва време и нещата ще ги видиш от друга страна след години.
Майка ти я разбирам. Аз не съм имала такъв проблем. Може би защото тя ме познава добре.

# 476
Не е мислел че няма да забременея Снеже. Преди това имам един аборт от него. Имам и един спонтанен.На майка ми й се събра много.И въпреки това никога не ме обвини в нищо.Тя просто видя че аз съм заблудена и няма да се откажа от този човек.Искаше да ме предпази , аз не я послушах.А и той е патологичен лъжец и успя да заблуди всички.Бях си обещала да не се ядосвам повече.Ей.Вината ми е че съм прекалено доверчива и наивна.Дори отиде при адвокат , за да ми докаже че мисли за развод.Като се замисля колко време изгубих да го убеждавам и да насилвам нещата вече ми призлява.Той се опита да избяга още от самото начало, каза че иска да сме само приятели, но продължихме да се виждаме.Когато го попитах сега - защо не ми каза че не иска детето още в самото начало, той ми каза - не исках да го махнеш.Представяш ли си.Значи аз да му бъда благодарна за това дете.Прекалено дълго време бях толерантна към него.Да , може би дълбоко в себе си обичам образа за него, спомените , но това което изпитвам сега е ужас.Ужас , че съм вярвала на такъв човек.

# 477
Няма да ви занимавам повече , достатъчно ми помогнахте.Сега се надявам да намеря спокойствие за себе си като го изключа напълно от живота си. Най- гадното е че той продължава да ме търси ,  повлиян от страх да не му навредя.Мисля си да си сменя номера.Преди като видех че ме търси се вълнувах и мислех че ще ми каже нещо хубаво.Сега изтръпвам като видя че звъни.Исках да запазя нормални отношения с него, но не е възможно след като го чух как разсъждава.Иска ми се да дойде пълното безразличие.

# 478
Този човек е по- зле отколкото аз очаквах.
Наистина трябва да го игнорираш напълно. С такива хора е по- лошо да се занимаваш, отколкото с такива които знаят какво искат, та дори за сметка на друг.

# 479
Явно аз съм зле Снеже.Трябваше да се откажа от него, още когато ме караше да звъня на номера в телефона си за да го убеждавам че нямам друг.Най- странното е че оставаше да спи при мен, какво е лъгал вкъщи незнам и не ме интересува.Не споменаваше жена си изобщо.Сега казва - ако вие с майка ти кажете на жена ми.Казах му че не бихме паднали толкова ниско.Жена му за мен няма никакво отношение.Никога  не ме е вълнувала .А това че го е страх от нея е красноречиво.Синът му щял да го изгони/ той е заврян зет/, родителите му щели да се разболеят.Божееееееее.Да е жива и здрава майка ми.Откъде има сили незнам.Пием маточина с нея и си казваме майната му.Аз вярвам че всеки получава възмездие рано или късно.Толкова сляпа бях , че сега направо очите ме болят от проглеждане.Вярно по- добре късно или никога,ама защо с тази цена.Дано детенце е живо и здраво.Това е важното.Спирам да пиша за него, че не го заслужава.

Общи условия

Активация на акаунт