Опашки ще се вият пред гнездата, ваканция очаква ни децата! На финала в 7 клас!

• 60 274
  • 815
  •   1
Отговори
# 510
 HugБлагодаря за успокоението момичета

PeaceДано всичко да е наред
Просто след като детето си свърши успешно работата, се страхувам зависещото от мен да не объркам Crazy
 PeaceДано вс.  наред и първо желание да ни се сбъдне още първия път

# 511
  • София по рождение
Моля ви някой ако ходи днес да подава заявление да попита приемащите-Проблем ли ще е ако един от кодовете е задраскан и написан отново -до задраскания. Учителката там, ме накара да направя така, ама откъде да знам....сега съм се замислила Praynig

# 512
Моля ви някой ако ходи днес да подава заявление да попита приемащите-Проблем ли ще е ако един от кодовете е задраскан и написан отново -до задраскания. Учителката там, ме накара да направя така, ама откъде да знам....сега съм се замислила Praynig
Не мисля, че е проблем. В наредбата и на самото заявление изрично пише, че при несъответствие м/у текста на пълното наименование на училището, профила или специалността и на кода, водещ е текстът. Ако правилно сте изписали училището и паралелката кодът е без значение - те ще си го добавят.

# 513
Здравейте,
ние утре следобяд ще идем да подадем заявлението, сега го попълвам на компютъра. Но не намирам кода на НПМГ. Предполагам, че кода на у-щето е задължителен, както и кода на паралелката?!?
Докарахме ги до 9 желания /това ни е любимото число у дома/. Със сигурност ще чакаме второто класиране, защото искаме в  1 НЕГ да влезнем Simple Smile. Той твърдо иска втори език Руски, дори не искаше да пишем паралелките с БЕЛ, но май може след време да се премести, ако го приемат с БЕЛ, в математическа или с руски? Някой може ли да каже-Ганис?
1.   2204091: 91НЕГ проф.Константин Гълъбов, 0911 ЧЕ-НЕ;АЕ/РЕ  0911
2.   2224073: 73 СОУ Владислав Граматик; 0734 ЧЕ-НЕ;АЕ;М  0734
3.   2224073: 73 СОУ Владислав Граматик; 0732 ЧЕ-НЕ;РЕ;М  0732
4.   2224073: 73 СОУ Владислав Граматик; 0731 ЧЕ-НЕ;РЕ;БЕЛ  0731
5.   2224073: 73 СОУ Владислав Граматик; 0733 ЧЕ-НЕ;ФЕ;БЕЛ  0733
6.   2224433: НТБГ ; 4332 Банково дело-НЕ  4332
7.   2224433: НТБГ ; 4334 Оперативно счетоводство-НЕ  4334
8.   2211420: НФСГ ; 4201 Икономика и мениджмънт -НЕ  4201
9.                   НПМГ, 3042, НЕ, М, Инф.  3042
п.п. с изненада констатирам, че не сте изписали 50 страници в тази тема Simple Smile Много сте полезни  Heart Eyes
Само кодът на паралелката се попълва.  
Благодаря baigun, ще махна и останалите кодове на училища, пък да видим в нашето гнездо какво ще кажат, ако трябва ще препиша на ръка.

Няма какво да кажат. Ако кажат - показваш списъка от сайта на РИО-София, където са дадени само училища, парелелки, кодове и балообразуващи предмети. Преписах от там дословно първите три колони и нямаше никакви проблеми.

# 514
  • Sofia, Bulgaria
Може вече да е споменато, но КОПИЯТА на документите за училищата - гнезда НЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ЦВЕТНИ

# 515
Една много хубава статия в "Труд": http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1425434

"Учителите лъжат, че преподават безумията, които са им спуснати по норматив. Децата лъжат, че научават нещо, дори и когато се скъсват от учене. Родителите се залъгваме, че в главите на децата ни влиза нещо смислено. Докато, недай си боже, решим да проверим знанията им с беглите си спомени отпреди 30-40 години. И се хващаме за главата.

И всичко това, защото банда идиоти - методисти, консултанти, методолози и пр. - са създали безумни нормативи, изисквания, мултидисциплинарни подходи, креативни методики, без всякаква връзка не с детското съзнание, но и без връзка с главния мозък. Създали са клетката, в която са ни заробили - родители, учители, децата ни. "

# 516
Една много хубава статия в "Труд": http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1425434

"Учителите лъжат, че преподават безумията, които са им спуснати по норматив. Децата лъжат, че научават нещо, дори и когато се скъсват от учене. Родителите се залъгваме, че в главите на децата ни влиза нещо смислено. Докато, недай си боже, решим да проверим знанията им с беглите си спомени отпреди 30-40 години. И се хващаме за главата.

И всичко това, защото банда идиоти - методисти, консултанти, методолози и пр. - са създали безумни нормативи, изисквания, мултидисциплинарни подходи, креативни методики, без всякаква връзка не с детското съзнание, но и без връзка с главния мозък. Създали са клетката, в която са ни заробили - родители, учители, децата ни. "

Статията наистина отразява действителността! Благодаря, че я споделихте с нас!

# 517

И не е необходимо да си специалист, за да го прозреш. Всеки родител може да отвори произволен учебник по история, география, български на детето си от втори до седми клас и да почне да вие от мъка. Безумни, софистицирани глупости, новотворчество с елементи на маниакалност и без всякаква връзка с детската способност за възприятие. Но това се иска. Това е, което трябва да преподадат учителите.

И точно тук е гадостта на системата. За да оцелее детето ти, да продължи напред, за да покрие “общообразователните изисквания”, трябва да си цакаш. За курсове, за частни уроци - да натъпчат някак си в клетата му глава безумията, които трябвало да знае, които не би могло да научи в училище, но според които ще го оценяват - “напълно ви разбирам, г-н Колев, но това се иска.” И плащаме! Всъщност ставаме съучастници на същата тази сган, като принасяме съзнанието на децата си като жертвени агнета.

И заедно с това разделяме децата на две групи. Не, не на тъпи, кадърни, умни и упорити, можещи и мързеливи. Разделяме ги на бедни и богати. На деца със заможни родители и на бедни деца. Първите продължават напред, другите постепенно разбират безсмислието на усилието да продължават в системата и отпадат. Всъщност значителна част не отпадат, просто защото учителите и директорите “бутат” напред през класовете почти неграмотни деца - такива, които би трябвало да отпаднат още в четвърти, седми клас. Това им е заплатата в крайна сметка.

Четете "методисти, консултанти, методолози и пр. - създали безумни нормативи, изисквания, мултидисциплинарни подходи, креативни методики, без всякаква връзка не с детското съзнание, но и без връзка с главния мозък" може пък и да проумеете какви парадокси сте сътворили!!!

# 518
  • София
Здравейте,
ние утре следобяд ще идем да подадем заявлението, сега го попълвам на компютъра. Но не намирам кода на НПМГ. Предполагам, че кода на у-щето е задължителен, както и кода на паралелката?!?
Докарахме ги до 9 желания /това ни е любимото число у дома/. Със сигурност ще чакаме второто класиране, защото искаме в  1 НЕГ да влезнем Simple Smile. Той твърдо иска втори език Руски, дори не искаше да пишем паралелките с БЕЛ, но май може след време да се премести, ако го приемат с БЕЛ, в математическа или с руски? Някой може ли да каже-Ганис?

п.п. с изненада констатирам, че не сте изписали 50 страници в тази тема Simple Smile Много сте полезни  Heart Eyes

Lipuhpo, аз бях направила няколко варианта, но не ми ги приеха точно заради кодовете.
Преписвах на място. Единственото, което искаха е болдваното.
Четирицифрените кодове ги написаха те, след като ги отмятаха по списъка.
Ако искаш за всеки случай си носи и с кодовете на специалностите, може пък и да ги приемат.
Но не ги пиши в полето с у-щето, а в последната колона с КОД-а.

# 519
Хора коя гимназия да избера ЕГ Пловдив или ЕГ Иван Вазов с немски.Балът ми е 31.147. В Ег Пловдив има повече места (56 бр) ,но за сметка на това миналата година с немски минималният бал е бил 31.364,а в ЕГ Иван Вазов има по малко места за момчета (27 бр),но пък минималният бал бил 30.924  newsm78 newsm78 Confused

# 520
Здравейте,
Lipuhpo, аз бях направила няколко варианта, но не ми ги приеха точно заради кодовете.
Преписвах на място. Единственото, което искаха е болдваното.
Четирицифрените кодове ги написаха те, след като ги отмятаха по списъка.
Ако искаш за всеки случай си носи и с кодовете на специалностите, може пък и да ги приемат.
Но не ги пиши в полето с у-щето, а в последната колона с КОД-а.
Благодаря. Пазя си бланката на заявлението, което са дали на детето в петък. В крайна сметка, ако се наложи да поправям нещо или да попълвам наново, ще попълня точно него Wink

# 521
  • Най-накрая на безкрая
Цитат
Моля ви някой ако ходи днес да подава заявление да попита приемащите-Проблем ли ще е ако един от кодовете е задраскан и написан отново -до задраскания. Учителката там, ме накара да направя така, ама откъде да знам....сега съм се замислила

Според мен, ако текстът ви е правилен, грешен, поправен, задраскан или изписан наново код не е пробелм.

# 522
  • дълбоката провинция
Хора коя гимназия да избера ЕГ Пловдив или ЕГ Иван Вазов с немски.Балът ми е 31.147. В Ег Пловдив има повече места (56 бр) ,но за сметка на това миналата година с немски минималният бал е бил 31.364,а в ЕГ Иван Вазов има по малко места за момчета (27 бр),но пък минималният бал бил 30.924  newsm78 newsm78 Confused

Пиши тази, която искаш повече, а компютърът ще те класира в паралелката и училището, за което ти стига бала.

# 523
Да се отчета и аз - в 21 училище имаше много хора,но всичко мина гладко. Отидох с попълнено заявление, на 2 листа, паралелките изписани както е в списъка на РИО с кодовете. Самите кодове ми бяха написани с молив, свериха ги, накараха ме да ги повторя с химикал и това беше. Чаках малко за самото вписване, защото само една жена приема документите и дава входящ номер.

# 524
  • Там, където ме обичат
ЕГ Пловдив.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт