Лято здравей , Варненче на плажа ще лудей !:)

• 55 657
  • 672
  •   1
Отговори
# 480
  • Варна
Има ли мами в Аспарухово ?

# 481
  • Варна
Момичета, има ли изобщо във Варна такова чудо като ортодонт-нетъргаш, който ще ми каже обективно дали детето ми се нуждае от шини/брекети и дали сега е момента?! Направо се отчаях вече, имам чувството, че всички просто искат да вземат едни пари, а хич не им пука, че в продължение на месеци и дори години детето (и семейството му) ще са подложени на тормоз... ако се налага, разбера се, приемам го, но, ако няма нужда... Искам просто някой, който да ми каже обективно - да или не... Нарочно пиша в тази тема, не в онази за зъболекарите, защото там май все едни и същи имена се спрягат... популярните. Confused

# 482
  • Шоколандия
Защо не се допиташ до семейния стоматолог, на който се очаква да имате доверие. Вярвам, че ако има някакъв проблем, то той/тя би ви насочил.
Иначе по темата моята стоматоложка ме е пращала на консултации в ортодонтската клиника на Нептун, но не съм ходила да ти кажа впечатления. А на консултации се налага да отида, защото след 10- годишно лечение при една небезизвестна ортодонтка от Варна, ми се объркаха двете челюсти, защото тя не си свърши като хората работата навреме...... Дълга история.

# 483
  • Варна
Има ли мами в Аспарухово ?
Преди живеех там, но за съжаление сега съм "в центъра"...  ужасно просто  newsm11
Но ходя в Аспарухово при нашите понякога.

# 484
  • Варна
Защо не се допиташ до семейния стоматолог, на който се очаква да имате доверие. Вярвам, че ако има някакъв проблем, то той/тя би ви насочил.

Питахме го.  Peace Проблемът на дъщеря ми е, че й е по-малка челюстта, а новите зъби, както всички знаем, растат по-големи, та при нея няма място и вторите резци горе са изникнали по-назад от първите... Според стоматолога ни вариантите са два - или да го израсте с времето, т. е. челюстта й да порасне с възрастта, или да се налага корекция в момента, за да се наместят правилно зъбките. Но човекът каза, че не е специалист и ни прати на ортодонт. Направихме й снимка, рентгеноложката я разчете и каза, че всичко й е наред със зъбите и ще се оправят с времето. Ходихме на 2-ма ортодонти дотук - и на двете места се чувствах като досадна скрънза, която не иска да извади от джоба си едни 2000 лв., за да си "оправи" детето. На мен пък проблемът ми не е в парите, а в това, че ще отнеме години (5-6, според едната докторка), преди да се постигне резултат, а това ми звучи убийствено... Из нета чета за месеци, а те ми говорят за години... Шините не били "добро решение". За брекетите чета, че трябва да са изникнали всички постоянни зъби, за да се сложат, а те ми ги "препоръчват" за дете, което има изцяло пораснали 4 постоянни резеца и пробили още 4... Как да им вярвам?! Просто искам да намеря някой, който преди всичко е лекар, а после мисли за джоба си... Tired

# 485
  • Варна
Защо "шините не са добро решение"? Аз имам много добри впечатления. За малкия също ще трябва да ходим на профилактичен преглед и смятам да го заведа при д-р Бъчваров, на Съборни 11 му е кабинетът (не знам дали е спряган в друга тема)

# 486
  • Варна
Защо "шините не са добро решение"?

Откъде да знам?! ooooh! Сигурно защото са по-евтин вариант... Едната направо ме наплаши, как с "тези шини се налага да се вадят и постоянни зъби по-късно..." и какво ли още не... Close

д-р Бъчваров, на Съборни 11 му е кабинетът

Ти имаш ли лични впечатления от него?

# 487
  • Варна
Ще си позволя да се включа по темата с шините, защото аз съм пример за съсипана челюст от "кадърен" ортодонт и шини. Когато бях на 10-11 години поради причина, че няма място за зъбите, кучешките горе взеха да стърчат, а резците до тях да растат навътре... сложих шини. Носих ги няколко години, те избутваха само някои от кътниците навън, но челюстта ми така и не порастна. В резултат горните и долните кътници вече не слягаха едни върху други, и до ден днешен не мога да си затварям захапката, така да се каже. Пък и зъбите ми не се оправиха ама никак. Тогава обаче, думата брекети не се спрягаше много и никой не ме питаше. Сега съм хем с криви зъби, хем с абсурдна захапка. Явно при мен шините нищо не увеличиха. А за брекетите имам бегли наблюдения, моята зъболекарка е на 28 години и до онзи ден ходеше с брекети, зъбите й се наредиха прекрасно- мисълта ми е, че явно няма проблем да се изчака малко да порастне детето. И аз бих сложила сега, ама нещо все не мога да се реша...
Не искам да давам акъли, само да си кажа за моя опит. Успех Ви пожелавам с избора на вариант  Wink

# 488
  • Варна
 Аз водя голямото си дете почти от година при др. Бъчваров. Много съм доволна до тук. При нас проблема първо беше, че горните два зъба излязоха почти перпендикулярно.  После долните зъбки също така започнаха да излизат зиг-заг, понеже челюстта е малка, а зъбите по големи. Септември сложихме горна шина,  февруари долната. През двадесет - тридесет дена ходим на преглед и стесняване на шините. Освен еднократно заплащане на шините,  никой не ни е взел и стотинка повече. Това поне мен много ме впечатли. Горните два зъба вече са перфектни.

# 489
  • Варна
Двама мои колеги водиха децата си при Бъчваров. Единият беше много доволен - около година детето беше със шини, сега всичко е наред.
 При другото дете явно нещата са били по-сериозни. Първоначално Бъчваров беше казал, че с брекети за някакво си време/не се сещам за сроковете/ всичко ще се оправи. След повече от година сам си признал, че вероятно е неглижирал проблема и при детето има регрес, нещата са по-зле отколкото в началото. А парите си ги е взел...
Много трудно откриваем е, колегите ми понякога със седмици не можеха да се свържат с него.

# 490
  • UK
Записче   bouquet

# 491
Здравейте,
признавам си не изчетох цялата тема, но искам да ви питам има ли мами, които живеят в кайсиева градина? Отскоро се преместихме там и ми е супер тягостно. Никого не познавам, няма никакви условия за разходки, адска жега.... Та ми се иска да се запозная с някого. Имам три деца, две момичета и момченце на 7 месеца. Ще се радвам ако се включи някой.
Поздрави и хубаво лято.

# 492
Извинявайте, че тук питам аз това, но все пак за Варна става въпрос   Crazy Някой знае ли откъде се купува газ за тези газови фенери, от едно време? Rolling Eyes

# 493
  • UK
Извинявайте, че тук питам аз това, но все пак за Варна става въпрос   Crazy Някой знае ли откъде се купува газ за тези газови фенери, от едно време? Rolling Eyes
Ами в магазините от типа Вулкан newsm78 Там нали има всичко, като стоки и от едно време Crazy

# 494
Ще проверя там, благодаря за идеята, кокона20!
И още въпрос, много напечено! За РД на детето трябва да сложа на тортата принцеса, но не знам откъде да я поръчам, а е за вторник другата седмица. Питах, търси,х но все ми казват, че трябва торта да си поръчам и тогава, а аз искам тортата да си я направя както друга година, само захарните фигурки да поръчам, в частност - Пепеляшка  Rolling Eyes В сладкарница Маргарита не правят такива, има само малки фигурки... Не знам вече, да взимам фондан и да опитвам аз, ама ... #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт