КАРТИ ТАРО-ТЕМА 11

• 51 570
  • 738
  •   1
Отговори
# 375
нае познавам колодата на Деси и Таня , но ми се иска да споделя ккаво мисля по нейните карти като краен резултат
Цитат
8. Осмица Жезли - Скорост
9. Обесеният - Уникалност
10. Майка на Камъните - Възприемане
, мисля , че като цяло от сбора се получава извода ,Таня ще проумее нещо , ще разбере по добре ситуация , или някой .Нещо като осъзнаване .
Отностно времето по 10 пентакли - може да е свързано с числото 10 /-10 дни , до 10 число на месеца или подобно ....
Цитат
Сега ще хвърля и карти с въпроса "В какво ще се състои това "Поражение?" и ще постна отговора.

Ето отговора на картите:

1. ОБЪРНАТА - Жрецът - Традиция
2. ОБЪРНАТА - Дъщеря на Жезлите - Лукс
3. ОБЪРНАТА - Мултивселена - Непривързаност

тука папата обърнат май покзва развода , а и не само той , това ако е паж жезли - е комуникация , обърнат -загуба на такава или лоша новина , и обърнат свят също зацикляне ......но е доста объркващо така поне за мен ,продължвамада твърдя че  има разлики в тълкуванията на някои колоди.

Последна редакция: ср, 28 ное 2012, 08:44 от zimma

# 376
Здравейте момичете, ще ми помогнете ли с тълкуването?
Въпроса ми е ще бъдем ли отново някога заедно?
Селтик крос:
1.настояще:  5пентакли
2. предизвикателството:  2 жезли
3. далечно минало - асо меч обърнато
4. близко минало - 4 мечове
5. най-добър завършек - смърта обърната
6. близко бъдеще - умереност
7. факторите върху ситуацията - 7 мечове обърнати
8. външно влияние - паж пентакли
9. страхове и надежди - рицар пентакли
10. изход - колесницата на триумфа

Благодаря ви предварително Simple Smile

не ми допада келтския кръст и това е ...само мога да кажа че колеснизата като изход е добра карта , означава просто движение по въпроса , новост, излизане на нов път .Близко бъдеще и умереността също е добра карта покзав съгласие , намиране на баланс , само незнам колко е близко това бъдеще  , защото си е доста бавна карта.
настоящето е ясно - нещо не достига ,липса , а предизвикателството в лицето на 2 жезли според мен е да се заяви позиция и намерение .

# 377
Преди няколко дни попитах картите за отношението на А към Б

Кулата - 3 пентакли - Рицар на мечовете

Чудя се как да тълкувам 3 пентакли между две толкова неприятни карти и това, което ми хрумва не ми изглежда достоверно. Как мислите?

# 378
таня за тези карти бих казала  нещо от сорта ;кой каквото си е  направил ...
по скоро сега  го ''правят'', препрочитайки  въпроса ти, видях че е  пентакли,инък , си мислех за тройка меч...единия  нещо върши,но май другия не му харесва това...някой се е изложил ли,сгафил ли...
 другото,вече  е голям нагон,някой преследва другия,не го изпуска из очи,говори му постоянно....

# 379
нае познавам колодата на Деси и Таня , но ми се иска да споделя ккаво мисля по нейните карти като краен резултат
Цитат
, мисля , че като цяло от сбора се получава извода ,Таня ще проумее нещо , ще разбере по добре ситуация , или някой .Нещо като осъзнаване .
Отностно времето по 10 пентакли - може да е свързано с числото 10 /-10 дни , до 10 число на месеца или подобно ....
Цитат
Сега ще хвърля и карти с въпроса "В какво ще се състои това "Поражение?" и ще постна отговора.

Ето отговора на картите:

1. ОБЪРНАТА - Жрецът - Традиция
2. ОБЪРНАТА - Дъщеря на Жезлите - Лукс
3. ОБЪРНАТА - Мултивселена - Непривързаност

тука папата обърнат май покзва развода , а и не само той , това ако е паж жезли - е комуникация , обърнат -загуба на такава или лоша новина , и обърнат свят също зацикляне ......но е доста объркващо така поне за мен ,продължвамада твърдя че  има разлики в тълкуванията на някои колоди.

Деси е, не е Таня Simple Smile .
Да, наистина тези дни осъзнах нещо, разбрах как да разкарам един човек от живота си и от живота на детето ми. Но дали е това и дали ще успея, незнам.
А Мултивселена е различна карта от Вселената.

Имам и един въпрос към всички. Разбирам че най-базовата колода на която цял свят се учи  е тази на Уейт. Дали все пак да я взема и да се уча на нея, за да имам базовите познания върху Таро. Защото до колкото разбирам всяка нова колода е базирана на древна такава, а няма да е лошо да се учим от долу нагоре, а не обратно? Какво ще кажете вие ? До тук получавам отговори от сорта на това че няма нужда, но аз все пак си мисля че май трябва ?

# 380
Таня Кулата за мен  е нещо неочаквано , изведнъж , край на илюзиите .3 пентакли - предоляване на кризата , рицар меч- криза и непрятности.  Много интересни карти .....буквално мога да го преведа : Неочаквано преодоляване на непрятностите и разногласията , но не съм сигурна дали това показват картите .
Нправих една справка тройка пент. + рицар меч - трудно решение . незнам кка се вписва това , все пак ти знаеш какъв може да е предполагаемия отговор .пак  ще мисля , и още нещо ме интересува когато имаме голям аркан , Кулата в случая дали следващите карти описват нея и я допълват като отговор , имам предвид тя ли е най силната карта , водещата . Мисли ли сте така ?

Последна редакция: ср, 28 ное 2012, 10:50 от zimma

# 381
аз мисля че от ''кулата'' тръгват нещата.
дали е  поведение,дали е сграда,далие навалица от хора,идеи,намерения....от там е тръгнало.плюс това е на първа позиция.както му казват минало,почнало....но с тези 3 пентакли не свършило...за мен сега зрее...рицаря ще надуе бузи,и не знам дали скоро ще им се размине нещото...

Цитат
Кулата в случая дали следващите карти описват нея и я допълват като отговор , имам предвид тя ли е най силната карта , водещата . Мисли ли сте така ?
  Thinking и на мен ми се ще да  разбера...

# 382
Меги  newsm78 , може  и така да е ....
Деси, щом така мислиш пробвай , аз вече казах че най говорящата ми колода е 78 врати , но не тегля от нея ,защото няма с кого да коментирам и някак става излишно .....

# 383
едно момиче има предложение за поръчка от руски сайт... условието е било седем човека

всъщност няма ли го из бгшоп,или книжарници???

# 384
Меги  newsm78 , може  и така да е ....
Деси, щом така мислиш пробвай , аз вече казах че най говорящата ми колода е 78 врати , но не тегля от нея ,защото няма с кого да коментирам и някак става излишно .....

Благодаря Зимма. Разбрах!  newsm10

П.П. Иначе разгледах колодата ти и много ми харесва и на мен.

# 385
по въпроса на Таня - ако гледаме картите според едни друг автор като 1-2-3  образ - действие- характер , то в превод става така суетата /кулата/ успешно продължава , развива  , завършва / 3 пентакли / разсеяно , въздушни замъци се строят /рицар меч. Все едно от голямата Кула , преманаваме към по малка .

# 386
Според мен големите аркани показват големите неща. Малките аркани как големите неща слизат на земно, ежедневно, битово ниво. Дворцовите карти могат да се действащите лица, но могат и да показват настроение, или да наблягат на проявлението на боята. както например Рицар на мечовете може да е развилнял се от яд човек, но могат да говорят и за страшен яд, бяс и невъзможност да сдържаш гнева си.

По повод на колодите - ако много държите да си давате парите, дайте ги. Но ако искате да се учите, колодата нито ще помогне, нито ще пречи. Ученето е бавното, търпеливо и последователно откриване на начина, по който картите отговарят. Дали ще е Уейт, Търсещия или каквото и да е друго - няма никакво значение. Според мен различните колоди само и единствено отразяват различната енергетика, чувствителност, вкус ако щете на всеки от нас. И толкова. Писанията как Таро на Търсещия било много новаторско и различно и не знам си какво още, отразяват само и единствено водолейският подход на автора на картите. От там идват и Майките, Бащите и т.н. вместо традиционните названия, но за тълкуването и отговорите, това няма значение. Всяка колода може да отговаря на въпросите ни, когато сме отделили достатъчно време и уважение да се научим да говорим с нея.

Никоя колода не е азбука. Азбуката на Таро са познанията в психологията, езотериката, митологията, символиката, дори историята. Може и да пропускам нещо.

Сега за отношението на А към Б. Първо в тези карти "нагон" категорично не виждам. По-скоро рухналите илюзии на А. за качествата на Б. и в последствие ужасния му гняв от това. Проблемът с 3 пентакли ми идва от това, че по принцип тя е карта, която показва някаква реализация. И тук си мисля, че или подчертава, че отношенията между тях са служебни, или казва че след като илюзиите са рухнали А. се опитва да работи нормално с Б., но в много скоро време ще се разрази буря. В такава посока са моите разсъждения...Ако беше суетата продължава, мисля че на първа позиция нямаше да е Кулата. Рухнала Кула, според мен няма как да продължава. Тя си е доста помитащо изживяване след което просто няма връщане назад.

А и, пропуснах нещо. По повод на коментара за Обесения и Кралица Пентакли като осъзнаване. Ако не беше Обесеният, а Отшелникът да речем, бих се съгласила. И не Кралица Пентакли, а 6 пентакли или 9 пентакли или 6 меча. Сега не се сещам за друго, но сигурно има. Обаче Обесеният е една от най-гадните карти, които съм преживявала лично. Това е тотална невъзможност да мръднеш накъдето и да е. Ама тотална. Въртиш се в омагьосан кръг и от никъде няма светлина, ни идея за някакво развитие или излизане от примката. Кралица пентакли в случая, според мен само допълва картинката, внасяйки доза инат /защото тя винаги е права и всички трябва да са наясно с нейната абсолютна правота/ и това на практика още повече стагнира ситуацията.

Последна редакция: ср, 28 ное 2012, 14:04 от Tanya111

# 387

По повод на колодите - ако много държите да си давате парите, дайте ги. Но ако искате да се учите, колодата нито ще помогне, нито ще пречи. Ученето е бавното, търпеливо и последователно откриване на начина, по който картите отговарят. Дали ще е Уейт, Търсещия или каквото и да е друго - няма никакво значение. Според мен различните колоди само и единствено отразяват различната енергетика, чувствителност, вкус ако щете на всеки от нас. И толкова. Писанията как Таро на Търсещия било много новаторско и различно и не знам си какво още, отразяват само и единствено водолейският подход на автора на картите. От там идват и Майките, Бащите и т.н. вместо традиционните названия, но за тълкуването и отговорите, това няма значение. Всяка колода може да отговаря на въпросите ни, когато сме отделили достатъчно време и уважение да се научим да говорим с нея.

Никоя колода не е азбука. Азбуката на Таро са познанията в психологията, езотериката, митологията, символиката, дори историята. Може и да пропускам нещо.

А и, пропуснах нещо. По повод на коментара за Обесения и Кралица Пентакли като осъзнаване. Ако не беше Обесеният, а Отшелникът да речем, бих се съгласила. И не Кралица Пентакли, а 6 пентакли или 9 пентакли или 6 меча. Сега не се сещам за друго, но сигурно има. Обаче Обесеният е една от най-гадните карти, които съм преживявала лично. Това е тотална невъзможност да мръднеш накъдето и да е. Ама тотална. Въртиш се в омагьосан кръг и от никъде няма светлина, ни идея за някакво развитие или излизане от примката. Кралица пентакли в случая, според мен само допълва картинката, внасяйки доза инат /защото тя винаги е права и всички трябва да са наясно с нейната абсолютна правота/ и това на практика още повече стагнира ситуацията.

Относно колодите и аз да кажа Simple Smile Ми тази не Уейт изобщо не ми харесва. Бях до книжарницата, пипнах я, видях я , и ама изобщо не ми харесва, никак. Компромисният вариант е да чета и за другите колоди, да опознавам и тях и значенията в тях. Като цяло иначе до тук добре се разбирам с моите. Поживьом у видим Simple Smile

А относно Кралица Пентакли и Обесеният ще видим как ще станат нещата. А иначе за времето до колкото разбрах това са 10 дни. В смисъл 10 Камъни на позицията за времето, но и това ще се провери. Ще си запиша всички предположения за развитие на ситуацията и ще разберем какво е означавала Simple Smile

Само с детето да сме заедно, нищо друго не ме интересува.

Последна редакция: ср, 28 ное 2012, 17:01 от Казвайте ми Деси

# 388
Цитат
...Ако беше суетата продължава, мисля че на първа позиция нямаше да е Кулата. Рухнала Кула, според мен няма как да продължава. Тя си е доста помитащо изживяване след което просто няма връщане назад.

А Кулата е нещо неочаквано , ненадейно , често независещо от участниците действие , /така съм я срещала, и се има предвид че продължава не самата Кула като действие на разруха , а продължава следствието от нея , ако се изразих правилно .  Ами това беше предположение , според конкретен автор , в който всяка карта от трите , е описана по позиции образ -действие - характер . По начало аз гледам картите нещо като минало - наст-бъдеще , но търся картата в която има действие , а и ккато стана ясно търся основната карта ,а другите са подобна на горната подредба допълнение към нея. Различно е и не мога да кажа точно. Ясно е едно ,че отношението ще е хладно и заради характера на тройката /комуникация/ може да се предположи ,че ще има словестна атака .Не е задължително да е така ,това е мое мнение .
За тия колоди ,нека всеки сам си прецени ,вече се ангументирах с конкретен пример с 8жезли ,как в моята колодата не се свързва въобще с никакви асоциации със стрелите на другите колоди .Тоня е права , никой не го отрича това , говоря за друго нещо , който разбрал , разбрал , по вече няма да го коментирам .Колодата която ползвам сега е http://www.astroamerica.com/t-pictorial.html , и е базирана на уейт, но много по красива ....

Цитат
Това е по тези тълкувания които е поставила Деси ,тоест Уникалност и Възприемане .Обесения не винаги е жертва и застой ,понякога е и нов поглед , и именно така го видях тук с майката на камъните като възприемане.

Последна редакция: чт, 29 ное 2012, 08:21 от zimma

# 389
Аз като една НЕкомпетентна...на пръв поглед ми се наби...пари ли има намесени?...

Къде дали има намесени пари ?
Здравейте момичете, ще ми помогнете ли с тълкуването?
Въпроса ми е ще бъдем ли отново някога заедно?
Селтик крос:
1.настояще:  5пентакли
2. предизвикателството:  2 жезли
3. далечно минало - асо меч обърнато
4. близко минало - 4 мечове
5. най-добър завършек - смърта обърната
6. близко бъдеще - умереност
7. факторите върху ситуацията - 7 мечове обърнати
8. външно влияние - паж пентакли
9. страхове и надежди - рицар пентакли
10. изход - колесницата на триумфа

Благодаря ви предварително