Нашите кухни - тема 44

• 78 986
  • 741
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте! Някой да има идея къде мога да намеря полиран бял гранитогрес с размери 60*60 или 60*120. Трябва ми за гръб на кухня. Тук в Бургас намирам но не е чисто бял, а леко жълее, бежавее... Искам го снежно бял.

# 211
не бях се появявала скоро май... Избрахме плотовете:
http://www.rosi.bg/pdch-ploskost-biala-hasienda-1834.html - горни шкафове
http://www.rosi.bg/pdch-ploskost-dab-cherveno-kafiav---egger-2655.html - долни
гърба и плота ще са еднакъв цвят но нещо не го намирам, честно казано не знам и кой производител е, но е светъл и е почти като бялата хасиенда.
Да ме посъветвате каква мивка - цвят, вид, марка?
Днес слагат плочките по пода и скоро може и снимки Simple Smile

# 212
Здравейте! Някой да има идея къде мога да намеря полиран бял гранитогрес с размери 60*60 или 60*120. Трябва ми за гръб на кухня. Тук в Бургас намирам но не е чисто бял, а леко жълее, бежавее... Искам го снежно бял.

Попитай в тази тема : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=665538.225
Момичетата много помагат.   Peace

# 213
Ние в следващите дни ще слагаме шкафовете, плота и гърба. Празна кухнята изглежда направо огромна, макар че не е толкова голяма.  Laughing Пребоядисах стените, иска ми се и тавана да мацна, но не е толкова страшно положението там. Още се чудя дали ще правим нещо с пода - в момента имаме някакви коркови плоскости, обработени с нещо отгоре, и е много меко и приятно да се ходи, досега не съм чупила нищо изпуснато ... Не знам дали има начин просто да го пребоядисаме, че си е променил цвета с годините. Но и това не е много спешно. В момента останаха само шкафа с фурната и плота и хладилника. Така че насред целия хаос, мъжът ми опече сьомга със зеленчуци на фурна и свари ориз.  Laughing Малка доза нормалност в извънредното положение.  Laughing

# 214
  • Sofiq
Искам да се похваля, че след шест месечно чакане да ми построят жилището - най-накрая дойде време да започнем подготовка и работа по кухнята. Доверих се на shadowman Стискайте палци и да видим какво ще стане. В общи линии проекта изглежда така но вероятно ще търпи леки корекции като например мисля да пуснем шкафовете до горе поради това, че не ми остава много място за съхранение. Търпя идеи и критики разбира се

# 215
Здравей, Вал. Изглежда интересно. На мен единственото, което не ми харесва, е мястото на хладилника спрямо всичко останало. Иначе и ние ще имаме 2 етажерки (от същия материал като плота, тъй като ни остава около метър и нещо).

# 216
  • Sofiq
Там е единственото подходящо място за хладилника - доста го мъдрих. Вграден щеше да стои много по-добре но вече е купен преди около година и не ми се дават пари за нов. Дето се казва той си е чисто нов още  Laughing Иначе на този изглед не се вижда но пералнята е вградена в шкаф от ляво на мивката, а съдомиялната ми е под котлоните понеже само там има място. Фурните по стечение на обстоятелствата са три - една стандартна, една микровълнова и една на пара, та и за това са в колона.

# 217
Мисълта ми е, че не е най-удобното място за хладилника при условие, че няма плот до него, където да сложиш нещата, които изваждаш (или ще слагаш). Аз поне обичам да имам поне един шкаф плот, където слагам пазарската торба с продуктите от магазина и ги прибирам в хладилника. Но то човек свиква на всичко.

А защо съдомиялната е под котлоните?  Shocked Това е много лоша комбинация ... В упътването на нашите индукционни котлони пише, че абсолютно не трябва да се слагат над съдомиялна, пералня или хладилник. По-добър вариант е да ги преместите до фурните, а шкафовете да са под котлоните. Макар че няма да е много удобно за носене и там ... А няма ли място да се сложи хладилника до колоната, където е котлона, фурните да се изместят на мястото на хладилника, съдомиялната да е до фурните, а котлоните от другата страна на съдомиялната?

Тоест съдомиялна и пералня едно срещу друго, мивка и котлони едно срещу друго, хладилник до колона при сегашните котлони, а фурните на мястото на сегашния хладилник.

Нескопосан чертеж, но разбираш идеята - http://www.prikachi.com/images/831/5017831f.jpg
Накъсва ти се работния плот така, но ми се струва по-рационално разпределение на уредите.

Последна редакция: нд, 15 юли 2012, 18:26 от Teresa of the Faint Smile

# 218
  • Sofiq
За съжаление всичко е съобразено с мястото на водопровода, канализацията и комина. Колоната всъщност е комина. И там излизат и тръбите за права и обратна вода от където се захранват съответно мивка, пералня и съдомиялна.

# 219
Ех, жалко, аз и чертеж начертах. Ами в такъв случай няма много варианти наистина. Но проверете дали съдомиялната няма да се отрази на работата на котлоните ...

# 220
  • Sofiq
Много го обсъждахме и това но просто няма място да е другояче. Решихме плота да е една идея по-висок и да се сложи изолация между двата уреда.

# 221
  • Карлово
Това е моята кухня .Изработката е на Shadowman .http://dox.bg/files/dw?a=808a2fd201. Не се справям много добре с компютъра ,извинявайте!

Последна редакция: нд, 15 юли 2012, 23:15 от тихерула

# 222
  • Варна
val_s,моята кухня е почти като твоята.Малко по-малка е,липсват шкафовете,които
са до фурните ти от ляво.Там стеничката ми е 1,80м и побира само хладилник,фурна
и 60см за плота,който е на съседната стена.Хладилника е вграден,фурната е в шкаф-
колона-всичко до горе.
Нямам проблем като изваждам продукти от хладилника,острова е достатъчно близо,
има къде да ги оставя.
При мен обаче мястото на котлоните и мивката са разменени.От тавана имам
островен аспиратор.Миялната ми е в ляво до мивката.
Кухнята ми е много удобна като разположение.

# 223
  • Sofiq
Just Eva звучи ми много добре, ще покажеш ли снимки, може и да си ги показвала вече но нямам спомен и не можах да открия на първо четене. Мен ми беше много мерак в острова да са котлоните но после реших да е мивката... просто така ми пасна пък и вече е късно понеже аспиратора е купен - тип каминен.

# 224
Тихерула, много ми харесва кухнята ти. Харесва ми контраста между горните и долните шкафове, че сте съобразили плота с единия цвят (горните шкафове). Горните ви шкафове са почти същия цвят като нашите, дори дръжките са като нашите (но вашите май са малко по-матирани в средата).
Ние утре започваме да ги монтираме и се надявам до края на седмицата да сме приключили с всичко - шкафове, гръб, уреди, плот ... Wink

Общи условия

Активация на акаунт