Морски бриз в косите ни повява, а на СЕПТЕМВРИйчето все по-тесничко му става!

• 30 592
  • 742
  •   2
Отговори
# 360
Ева, декларации се попълват и се предоставят с предпоследния болничен, който ще ти издадат от болницата, когато родиш, а не с болничния за 45-те дни, поне на мен на работа така ми обясниха когато ходих до нашето УЧР. И отново зависи и от издаването на акта за раждане, защото от него искат копие, а неговото издаване обиковено се забавяло. Доколкото погледнах, декларацията е за помощта от НОИ от 250 лв. за първо дете. Не е задължително ти да ходиш, може и друг да я предостави на работодателя ти. Мисля че искат да се носи и оригинал на акта за раждане, за да го сверят, но това е вече въпрос доверие помежду ви. След това отново има документи за попълване, но те са може би с последния болничен, не съм питала, защото ми е далеч още.
Благодаря ти, питам защото нали ще раждам в друг град и се притеснявам да не изпусна нещо. Сега и мъжът ми попита в неговата работа и от там му отговориха, че за 45-дневния може и да не се ходи лично. Защото досега съм излизала в болничен и в НОИ  ми имат сметката и не се попълва нищо друго.

# 361
Фейт, точно както е обяснила Роси е много удобно. И аз нямах отделен скрин и съм го слагала на кошарката. Сега пак няма да имам и ще взема да стои на леглото.
Ето по нагледно

Скрит текст:

Так си го представих и аз и наистина ми хареса /просто не се бях замисляла Whistling/... значи най-вероятно подложка ще взема, но ще е твърда като вашите  Hug Е ... отделно и една тънка, ако в количката все пак няма  Joy

Рошли ... малко ми розовее  Mr. Green обаче ако не робуваш на цветовете все ще му го облечеш един два пъти  вкъщи например  Heart Eyes

# 362
Той даже много си розовее особено с тея цветенца ама миналата година го купувахме за момиченце Simple Smile Като стане време за космонавт ще му го пробвам ако ми изглежда твърде момичешко ще му взема по мъжествен хихихи

# 363
Рошличка, на мен ми е много дамски. Иначе е разкошен  Heart Eyes

До сега се рових за тези актове за раждане, че ако взема родя във Варна да знам  Mr. Green

Най-просто казано -  "Актът за раждане  се издава от общината, където е родено детето, но в градовете с районно деление нещата са по-различни. В София конкретно - актът се съставя в района по постоянен адрес на майката, а ако адресът й не е в Сф-в района, на чиято територия се намира лечебното заведение".

Последна редакция: чт, 05 юли 2012, 16:47 от Мартичка

# 364
ro6li4ka, на бебо ще му е все едно с какъв цвят е облечен, така че въпросът е на теб как ти се вижда, е вярно, розов е, ама пък е страхотен, а бебетата обичат да им е цветно и шарено, така че... Simple Smile, пробвай смело

# 365
Мамчета, попаднах в сайт с много изгодни бодинца и камизолки.
Ето линк: http://www.slancho.net/bg/products/momiche-0-24-mes/novorodeno-bebe/
Как ви се струва, но магазин имат май само във Варна...

# 366
  • Бургас
Рошли, (много ми хареса това съкращение  Heart Eyes), за акта за раждане - от личен опит ти казвам как е Peace Малкият ми се роди във клиниката във Ветрен. Но Акта се издаде по моя адрес постоянен (с мъжа ми сме с различни адреси по ЛК и на никола му вписаха моя постоянния).
За космонавтчето - абе пинки си е доста, ама ням аи кой знае колко много да ползваш в разгара на зимата:) Нали е до 6м. размера? Не си давай парите за глупости. Карай с това. Ще има къде да харчиш тепърва Hug

# 367
мартичка,благодаря мила Hug дано
unforgiven,благодаря,данооо Praynig
фейтчемерси ,мила Heart Eyes
рошличка доста е момичешко,мила Blush,наистина ако не робуваш на цветове не е проблем,ама си е по-за дама Peace
мами ,аз понеже не работя и никога не съм се осигурявала,ходих до общината и ми казаха,че въпреки това имам право на първоначални 250 лв за първо бебе,и после по 100 лв майчински и 30 лв детски,така ли е знаете ли нещо?
и за тая коластра да ви попитам...как се казват подплънките да не ме цапа толкова,и как се ползват newsm78

# 368
и за тая коластра да ви попитам...как се казват подплънките да не ме цапа толкова,и как се ползват newsm78

Ето такива  Hug http://kasida.bg/category/podplynki-za-kyrmachki-541.html,rows,48

# 369
кои би ми препоръчала Hug

# 370
Франческа, имаш право на първоначалната помощ от 240лв. После всеки месец до навършване на 1 годинка на детето по 100лв. + 35 лв. детски надбавки. За надбавките има праг на дохода. Ако нямате брак с половинката ти, ще вземаш със сигурност. Ако имате, дохода на член от семейството ви не трябва да надвишава 350лв.

# 371
нямам брак Blush яснооо еми значи трябва да проверя кога трябва да ги пусна,добре ще ми идват по 135 лв на месец Peace Blush

# 372

Ами моите са на Кампол  Heart Eyes

# 373
След като се роди бебчето, живот и здраве, тогава се подават документи за всички тези помощи  Hug

# 374
хихи и аз тях харесах,ще си купя,че направо си тече Blush Blush Blush от едната гърда-лявата доста тече от самото зърно в центъра,а от дясната не толкова,и като че ли не точно от самото зърно Blush а отстрани Blush

Общи условия

Активация на акаунт