Събрани сме отново пак в Пловдив - най-прекрасен град - 30

• 69 924
  • 734
  •   1
Отговори
# 405
подскажите, има ли нещо интересно организирано в тези почивни дни ?

# 406
Здравейте!

Дъщеря ми е на 7м и се чудя кога трябва да я запиша на детска кухня. Знам че кухнята започва от 10м, но трябва ли да я запиша предварително и има ли вариант да няма места примерно.
Също ме интересува къде има информация(адреси и телефони) за детските кухни в Пловдив. Намирам някакви сайтове със списък от 4-5 кухни и ми се струва непълен. Трябва ми някоя в района на кино Гео Милев (ул. Васил Априлов). Също така тая частна детска кухня Първа лъжичка добра ли е? Всякакви мнения и отзиви по въпроса ще са ми полезни Simple Smile

# 407
  • Пловдив
В нашата кухня на Богомил не се изисква предварително записване, отиваш с необходимите документи и те записват. Изискванията са на вратата на всяка кухня предполагам, "най-сложното" е бележката за алергии от личния лекар.
Първа лъжичка не е лоша кухня, взимала съм в събота най-вече, за мен държавната е по-удобна:
- защото ми е близо
- защото на обяд яденето ми е топло и няма нужда от претопляне

Първа лъжичка го носят сутрин и това значи, че всичко ще го топлиш после за обяд. В еднократни пластмасови тарелки е храната, хигиенично е и има разнообразие като заешко, риба, пуешко.. (макар, че сега на Богомил също почнаха да предлагат освен пилешко и телешко - и риба!). Всяка седмица има публикувано меню в нета.

За държавните кухни инфото е от майките в района, много много из нета няма информация. На мен и тази на Каменица ми е близо (която е в една ясла зад парк Каменица), но там храната не допадна на моя позната, по-рядка беше от тази на Богомил, а и аз като бебе съм хранена от Богомил, която е кухня с традиции, подновена и с изклч любезна и готина директорка, което натежа и се записахме там, вече повече от година сме доволни.

Успех.

# 408
Здравейте!

Дъщеря ми е на 7м и се чудя кога трябва да я запиша на детска кухня. Знам че кухнята започва от 10м, но трябва ли да я запиша предварително и има ли вариант да няма места примерно.
Също ме интересува къде има информация(адреси и телефони) за детските кухни в Пловдив. Намирам някакви сайтове със списък от 4-5 кухни и ми се струва непълен. Трябва ми някоя в района на кино Гео Милев (ул. Васил Априлов). Също така тая частна детска кухня Първа лъжичка добра ли е? Всякакви мнения и отзиви по въпроса ще са ми полезни Simple Smile

До колкото знам трябва да има навършени 9 месеца и се изисква бележка от ЛЛ на детето, че няма алергии. Не знам как е по-другите квартали, но в Тракия нямахме проблем със записването. Някъде ми беше попадал пълен списък с детските кухни, ще поразровя да го намеря. Аз лично не съм доволна от детските кухни в Тракия, но пък има доста мами, които са. Моето дете беше записано на такава около 2 месеца и след това категорично отказа да яде храната
За "Първа лъжичка" нямам достатъчно впечатление, тъй като съм взимала само веднъж. Дъщеря ми е много капризна относно храненето и така и не изяде нищо. Иначе храната беше добре опакована, с добра консистенция и вкус подходящ за малки бебоци.

http://nik.1expresno.com/ccc.html  може да погледнеш и тази частна кухня, не знам до колко е актуална обаче.

ето и списък с яслите и съответно кухните http://www.plovdiv.bg/plovdiv/images/stories/10-Specializirana%2 … ane/id0003012.htm

Последна редакция: пт, 04 яну 2013, 16:17 от sonyasa

# 409
  • Пловдив
Като заговорихте за кухни да попитам за Кичука.Най-близо са ми тези около х-л Интелкооп (цкс).
Видях че има една преди парка на търговиите и една до пида.Ако знаете нещо за тях ще съм ви благодарна.И аз бях чула,че имало предварително одобряване-не знам си според какво ама може да е само на по-специални места.

# 410
Кухнята майка е там където си написала, преди парка на търговиите до ДКЦ-то, там става и записването, искат детето да е навършило 10 месеца. Друга разливна има при ДЯ Клементина до вагоно-ремонтния, също до ДЯ Патиланци, но тези май ще са ти по-далеч. Подава се молба по образец, която ти дават от там с копие от акта за раждане. Представя се лична карта на един от родителите. Когато детето навърши месеците ти дават картонче с номер и си плащаш купоните и започваш взимането на храната.

# 411
  • Пловдив
Благодаря ти Миме   bouquet

# 412
И аз благодаря за информацията. Оказва се че кухните са доста далече от нас и ще видя как ще го измислям.

# 413
Здравейте!
Имам нужда от съветите ви.
Здраве и живот в началото на месец март ми се пада да раждам.Насочила съм се към ВМИ-на Пещерско шосе.
Въпросът ми е какви ношници да си взема за тогава-с къс ръкав, с дълъг,ватирани или по-тънки?
Питам ви ,за да знам какви да си подготвя?
Първия път родих там,но през октомври,но времето беше много топло и навън, а сега не знам?

# 414
simona06 най-добре си задай въпроса в темата за раждане във ВМИ http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=677311.0

# 415
simona06 ще ти пиша на лични  Peace

# 416
simona06 най-добре си задай въпроса в темата за раждане във ВМИ http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=677311.0
Благодаря!

# 417
Симона06 аз раждах точно през март 2010г.на Пещерско и мога да ти кажа че умрях от жега и то не само аз ами и останалите 2 момичета  в стаята ми.Бях си взела нощница с къс ръкав,тънка и пак ми беше топло.И през ум да не ти минава за ватирани PeaceЛека бременност ти желая.

# 418
Благодаря,kamban4o!  Simple Smile

# 419
  • Русе
Здравейте пловдивски мамчета!
Искам да ви питам нещо?
Някой от Вас има ли лични наблюдения или някаква информация за д-р Наталия Недева - хомеопат. Ще съм Ви много благодарна.
Може и на ЛС.

Общи условия

Активация на акаунт