Хайде на море с ЯНУАРСКОТО дете! (40)

• 33 176
  • 747
  •   1
Отговори
# 555
Привет мривет от българска родна земя. Не съм чела доста назад, но ще ви следя

# 556
Мерси за милото посрещане Simple Smile
Сега ще ги видя тези Слон-Балони...

# 557
  • В две тъмни очички
Дентокинд давам когато започнат мъките и съм доволна! Но аз давам пълната доза, а като гледам тук момичетата пишат, че дават малко!
Цитирам:
Деца от 1 до 6 години: При остри оплаквания се приемат по 2 таблетки на всеки час до максимум 12 таблетки дневно. След отшумяване на опракванията- по 2 таблетки 3 пъти дневно.

Таблетките се приемат половин час преди или след хранене и се оставят да се разтопят бавно в устата. За малки деца таблетките да се разтварят в малко вода.

Момичета, аз да ви кажа малко съм се хванала за главата с това моето лудаче. Чудя се вече какви тактики да прилагам, за да пречупя тези черти в нея, които на по-късен етап ще дадат голям напън на всички ни. Абсолютно осъзнато и с цел да ме изпитва прави нещо, което знае, че й е забранено. Гледа ме в очите и го прави баааааавно , за да види как ще реагирам!!! Или в другия вариант ме чака да изляза от стаята или да се замотам нещо и отново го прави! Еййй...науми ли си нещо няма спасение и забравяне! Хем искам да отстоява желанията си, хем обаче да не прекрачва тези граници, които аз поставям. То е ясно , че бели ще има, но ситната грам не хваща от дума вече! Единственото, което изпълнява е да изплюе нещо, след като вече е направила белята да го лапне  Mr. Green Дайте някоя интересна книга , че аз започнах моята за втори път и м/у другото нека пак я похваля, защото за някой неща безотказно ми дава помощ - "Твоето компетентно дете", а авторът е Йеспер Юл

# 558
Май съм се прецакала тотално, трябвало е да си депозирам дипломата за да заявя че искам да участвам във второ клаисране и май май отпадам сега... ще се гръмна.

# 559
  • sofia
Бубе, всички деца го правят. Ще го израсте, ще видиш. Лия е същата. Добре, че има страх от баща си!

# 560
  • бургас
Май съм се прецакала тотално, трябвало е да си депозирам дипломата за да заявя че искам да участвам във второ клаисране и май май отпадам сега... ще се гръмна.

много неприятно  Hug Hug Hug

БУБЕ,Марти ми прилага същите тактики и си играе с търпението ми,като добавим че често бяга с всички сили кам нещо за което знае че съм забранила,има ги и бааааавните движения докато ме наблюдава в очакване да се скарам  Laughing
надявам се да престане скоро
иначе изобщо не говори,преди си бърбореше,а сега и това го няма...предполагам че е от инат

# 561
  • София
И Боян го прави, ако е наистина важно се карам/взимам, махам от мястото, а за определени неща плясвам. Започнал е да разбира много повече от "не". Но каката, която оставях повече да се изявява, отстоява и т.н. се държи непоносимо! Но пък вчера едно момченце на 2г ги спука от бой и двамата в парка Shocked, докато родителите му гледаха невъзмутимо. Нашата кака бягаше от него и пищеше, Боян ревеше, а то ги гонеше и удряше - пълен цирк. Нещо прагът ми на търпимост върви надолу и просто всички участници ме дразниха максимално.
Какво пише по книгите, когато децата се бият?

# 562
  • ул. "Мечтание"
Привет-мривет!  Hug

Бубе, не е необичайно такова поведение за дете. Децата непрекъснато ни изпитват и тестват границите, които им поставяме, дали още важат. Вероятно й се връзваш и това я мотивира още повече да продължава.  Wink Hug Полезни четива могат да ти бъдат "Трениране на успешни родители" на д-р Томас Гордън, "Как да говорим така, че детето да слуша
и да го слушаме така, че да говори" на Адел Фабер и Илейн Мазлиш, "Как да обичаме детето си истински" на д-р Рос Кембъл (човека вероятно е религиозен, защото има застъпени разни неща, но като цяло има доста полезни работи вътре), "Мъдрата обич" на Марта Пийпър и Уилям Пийпър.

Бебеш, съжалявам  Confused

Аз вече смело мога да твърдя, че при нас памперсите останаха в миналото.  Party Човека си казва (казването му се изразява в това, да дойде при мен и да ми покаже пишката си или дупето, в зависимост какво му се прави), ходи си без проблеми на гърнето/тоалетната, започна и навън, докато го издържам на ръце, да пишка. Днес докато правех нещо в едната тоалетна, той ми домъкна гърнето от другата, където обикновено седи, за да му помогна да седне да се изака.  Shocked Снощи като се прибирахме от Нови пазар се наложи да му сложа памперс, защото нямаше чисти гащи и панталони (пуст мързел, не ги изпрах!  Embarassed) и той се разсърди и разплака, че му слагаме памперс. Нощем не пишка, изпишквам го непосредствено преди да легне да спи и после го изпишквам когато се буди. Което не става по-рано от 5 часа сутринта. Много съм щастлива, че успях да усетя момента му на готовност и да се възползвам този път възможно най-оптимално.  Heart Eyes

# 563
Инато магаре съм аз, тръгвам за София и ще се правя на шумахер, стискайте палци да стигназа 3 часа Simple Smile

# 564
  • ул. "Мечтание"
Стис!  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

# 565
Привет мамита,

аз на два пъти почвам да пиша, ама първия път го изтрих, втория път Ема ме разконцентрира и после ме премързя  Joy

Агенткее липсваше  Hug

Бубе и аз прочетох книгата и сега гледам по различен начин на някои неща  Wink.
Та в реда на мисли и аз да се оплача от калпазнка Ема, но най-вече от "компетентните" майки в квартала. Ема доста си пази собствеността и в повечето случай оскубва някое дете дето и дърпа нещата, мисля, че хапането го позабрави, нооо никога не мога да съм сигурна. Та майките тука са толкова ужасени и се препъват да ми дават "съвети"- да я наказвам, да я скубя и аз, да я удрям и тн....... направо ме втриса от тях.  #Crazy Sick Знам че е период и стискам зъби, то най много моето дете страда, защото постоянно съм залепена за нея с цел да я дръпна ако посегне на някой.

оф, каква тирада стана, извинявайте, ама щото днес пак един сблъск имах и още ме държи  Sick

# 566
  • sofia
Аз подкрепям Ема, не е длъжна да дава. Тея, чиито майки позволяват да дърпат да си пазят децата.
Инка, не Ема ходи да скубе умишлено, тя си брани територията.

# 567
bebo79, щом е активно и игриво детето мисля, че няма нужда от АБ-то.И щом вашата джипка предлага меркуриус(боаронски вероятно) можеш да опиташ и с бела дона, обаче за потенцията е хубаво да се консултираш.За разстройството смени водата и с оризова. PeaceДори и прахчето може да разтваряш с оризова водичка.
Бубе, все едно описваш Вике.В приод на изпитване и провокация е в момента, а аз съм на ръба на търпението ,на моменти падам и от ръба Confused за съжаление.
С две думи прости: Непукизъм и игнор към лошото поведение и провокациите,но друг е въпроса,че е много трудно за изпълнение.
Книги са изписани много, Нощни е изброила добри заглавия. Аз често поствам тези
Браво на Искрен!И на мама, че е усетила подходящият момент!
Инка,пазят си играчките.Викич се научи да не удря другарчетата си за "добър ден-здрасти",но забелязвам че го прави само когато се опитват насилствено да му вземат играчка от ръцете.Това е реакция на инстинкта,няма как...

# 568
Бебеш,  fingerscrossed!

Децата са различни, моето в повечето случаи като му поискат/задърпат играчка я дава. Вчера гледам една майка люпи семки и плюе на земята на детската площадка!  ooooh! Мислех да я увикам, пък се разколебах.

# 569
Успях да се запиша за второ класиране, утре или днес по-късно ще го пуснат.

Общи условия

Активация на акаунт