Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 5

• 46 758
  • 749
  •   1
Отговори
# 660
Христивън, Таниел и др., лично ли ги познаваш?

Нищо лошо не виждам да се пишат имена от списъци например. И никой не се хваща за сърцето при едно или друго име.

Христивън, Таниел - тези не съм ги писала аз /за справка - списъка на 42 страница/

И никой не се хваща за сърцето при едно или друго име
Освен тези,които носят съответното странно име

# 661
Lily Rose, почти постоянно се ровя в разни списъци в търсене на  странни, необичайни и интересни имена, но никога не съм си позволила да публикувам име, на което бащиното и фамилното такива са чужди- незамисимо дали турски, арменски, арабски и пр.
Един единствен път споделих такова тук, защото звучеше като Ерик Няма Име.
Иначе и за Макак и Айчекуку мога да пиша, нали?
Ето, аз горните, да речем, ги познавам, но темата тогава няма да има пето издание, а ще е на пета страница.

Последна редакция: пт, 07 дек 2012, 15:00 от Касита

# 662
Lily Rose, почти постоянно се ровя в разни списъци в търсене на  странни, необичайни и интересни имена, но никога не съм си позволила да публикувам име, на което бащиното и фамилното такима са чужди- незамисимо дали турски, арменски, арабски и пр.
Един единствен път споделих такова тук, защото звучеше като Ерик Няма Име.
Иначе и за Макак и Айчекуку мога да пиша, нали?
Ето, аз горните, да речем, ги познавам, но темата тогава няма да има пето издание, а ще е на пета страница.
Касита,нямам предвид теб - а по принцип.
Цитатът от твоя списък го използвах,в отговор на това,дали ги познавам.

# 663
Яника
Ефемия
Динела
Миклош
Славей Лялев
Руслава
Галилей Хайверов
Румелия
Нацко
Петромир
Георг Спартански
Радан
Василина
Марен - мъж
Гиргин
Марине
Събин
Лорита
Палмина
Желимир
Анели

Не познавам нито един от тези хора.

# 664
Касита,нито се подигравам, нито поставям диагнози. Затова мисля, че трябва консултация със специалист. Наистина ми е чудно какъв...си за да си кръстиш детето , , Ели- Ная, Боянна - Ди, Банчо....
+1

# 665
А защо не трябва да смятаме, че дадено име е ужасно? Аз смятам, че доста от изброените из темата са потресаващо отвратителни и ткаъв си ми е вкуса.Както родителя си го харесва, така аз имам право да го мисля за ужасно  Rolling Eyes Някои хора смятат, че имената м/у които аз се чудя са отвратителни, ама не ми дреме.

# 666
  • Сопот, Пловдив
Ройс,не съм казала,че името е грозно,смешно,ще се подиграват на детето и т.н. Темата е за странни,необичайни имена,за мен Йониян е точно такова,защото го чувам за първи път.Нито ми харесва,нито ми е грозно,безразлично ми е.Всеки както иска да си кръщава децата,да са живи и здрави. Simple Smile

За мен Йониян също е необичайно име, няма спор, само исках да вметна какво ми писа майка му, защото преди да ми пише и аз смятах името за родителско товрчество.  Не съм визирала твое изказване в предишния ми пост, напротив, смятам повечето ти постове за много толерантни.  Peace

Belle-Etoile , споделям мнението, че всеки има право насобствения си вкус и няма нужда да се съобразява с това какво мислят другите, стига да спазва добрия тон, когато се изказва.

Понякога ме дразнят изказвания затова, че, видите ли, не си кръщаваме децата с български имена и след 50 години няма да има деца с традиционни имена. Никой не е длъжен да ползва традиционно име за детето си, за да се запазят класическите имена в България, ако някой толкова се страхува от затриването им, е свободен да ги ползва за собственото си дете, но не може да назидава другите, че те не го правят.  Peace

# 667
Ройс,никъде не съм писала,че трябва имената да са традиционни български.Аз също не бих си кръстила детето с традиционно име-за мен се губи индивидуалността. /мое мнение и никого не задължавам да прави така/
Не държа всички деца да са Иван,Дамян,Пенка или Иванка,дори като чуя традиционно име си мисля за липса на въображение.Но тези от 42 стр.са направо ужасни.

Последна редакция: сб, 08 дек 2012, 00:26 от Lily Rose

# 668
  • Сопот, Пловдив
В такъв случай погрешно съм разбрала това ти изказване:

След 5 години сигурно няма да има дете с нормално българско име....  

защото все пак имената от 42-ра страници не са преобладаващите имена, с които бг родителите кръщават в момента, а по-скоро доста рядко срещани такива. А и конкретното ти изречение беше само повода да го напиша, и друг път съм срещала мнение, че не се ползват достатъчно нормални имена, постът ми беше по-скоро насочен към всички, според които сме длъжни да кръстим децата си някак си.  Peace

# 669
Никоела

# 670
Рядко влизам и пиша конкретно в тази тема за имена. Не разбирам добре спора от последните дни. Имената от 42-ра страница предполагам е списъка на Касита. Та там липсват традиционни имена, пълно е с родителско въображение. Има и няколко сполучливи попадения, но като цяло ги намирам за лош вкус в избора на име. Е, да са живи и здрави децата, дано са се представили блестящо или поне добре в математическото състезание, че все ни убеждават колко трудна била математиката. Grinning

Падна ми се Лексус, а аз дори нямам книжка.

# 671
Имената често са ..... причудливи, но това не означава, че трябва да пращаме родителите, дали ги на децата си на психиатрично лечение. Повече от ясно е, мисля, че всеки има мнение и право на такова, но изразяването му има хиляди начини, голяма част, от които възпитани.

# 672
Гето, Гица, Анко, Бельо, Евелина, Илза, Катина, Лариса, Лединка, Пауна, Правдолюба, Цола, Цоко.

# 673
Е на Евелина какво му е странното,необичайното?  Rolling Eyes

# 674
За мен е необичайно, защото винаги съм го срещата като Ивелина.

Общи условия

Активация на акаунт