НПМГ

• 273 009
  • 1 921
  •   2
Отговори
# 1 845
  • гр. София

Като няма вътрешен изпит по дисциплините и мат. паралелки дръпнаха нагоре ..... Предишни години класацията изглеждаше по различен начин.  Peace Жалко, че махнаха изпита! Оценяването беше по-реално!

# 1 846
  • София
Здравейте момичета влизам с едно питане и малко помощ.
Преди години следях темата ,но напоследък не ми остава време, за което се извинявам ако е коментирано.

Майка съм на седмокласник и младежът се беше засилил за СМГ , но за там няма да му стигнат точките , независимо от това ще го пишем първо желание.
Питането ми относно НПМГ е че напоследък чувам, че имало проблем с директорката и се опитват да я сменят ,но това го чувам от трети лица някой някъде бил чул , бил казал и така , варно ли е или не . В някой от темите или друга тема из форума по назад имам спомени, че се говореше за голямо текучество на преподаватели вярно ли е и това. 
Интересувам се от преподавателите по БЕЛ, МАТ и езиците как са. Имали дисциплина в училището . И ако се сещата и нещо друго което може да ми е полезно , ще се радвам да го споделите  Peace
Днес трябва окончателно да подредим списъка с училищата и утре да подавам , ще съм Благодарна на всички отзовали се   bouquet

Питането е старно, но все пак.
Моето дете е в паралелка с профил география. Още от осми клас имаме проблем с госпожа Данева, преподавател по математика, проблема е, че тя не преподава. Пише на дъската и кара учениците да преписват готови задачи и пр. Това за жалост продължи и в девети клас (тази учебна година). На РС имахме разговор с директорката и обещание, че нещо ще се промени, но не се случи нищо. Проблем има и с преподавателката по немски, за цяла година може да се съберат 10 учебни часа в останалото време учителката липсва. Две поредни години учителката по БЕЛ пътува в чужбина в учебно време по 2-3 седмици. Дотук с негативите. Доволна съм от младите учители по биология, химия, физика, както и от по старите по география и история. Общо взето това е ...

Успех на всички!

# 1 847
Влизам в темата с молба за съвет. Синът ми има реален шанс за прием в НПМГ - специалност "Софтуерни и хардуерни науки". В момента е приет в ТУЕС "Системно програмиране" и колебанието е голямо дали да продължи към второ класиране. Ще съм благодарна да получа мнения от родители, които са минали по този път.

# 1 848
    Дами, нещо не мога съвсем да разбера как се формира бала за паралелка биология, химия, физика и география сега! newsm78
    Какви са 2-та варианта със и без олимпиада и колко е максималния бал в единия и другия случай?!

# 1 849
 Какви са 2-та варианта със и без олимпиада и колко е максималния бал в единия и другия случай?!
Вариантът е един, просто ако детето няма точки от олимпиада, максималният възможен бал става 400 от 500 възможни точки.

# 1 850
   Така и предположих, но да попитам. Благодаря за отговора. HugЗащо продължават да слагат НПМГ в общи класации за бала като 316 точки при макс бал 400 е едно, а при 500 друго. Не, че толкова има значение, но вече 3 години обяснявам, че в НПМГ не е толокова лесно да се влезе и бала е съвършено различно формиран. Сега за определени паралелки е сравним с общите резултати, но не и за други. Моят син влезе с бал 33,9 биология, но бала му от матурите за езикова беше 34,8 преди 3 години Peace

# 1 851
Здравейте,

днес записах щерката в паралелка мат. с английски. Та пожелавам попътен вятър на всички новозаписани.

# 1 852
Адашке, права си. Има паралелки, в които балът не пада под 400, т.е. явно има и олимпиада по предмета. Въпросът е за тези с бал под 400, за тях наистина не става ясно от какво е формиран -само от матури исрочни или и от олимпиади. .

# 1 853
  • гр. София
Както отбелязах по-горе кандидатстването в НПМГ стана пълна пародия. Особено за някои паралелки.  Peace

# 1 854
  • София
Адашке, права си. Има паралелки, в които балът не пада под 400, т.е. явно има и олимпиада по предмета. Въпросът е за тези с бал под 400, за тях наистина не става ясно от какво е формиран -само от матури исрочни или и от олимпиади. .

Може и от олимпиади. Максималният бал без олимпиади е 400.
Моето дете е прието в паралелката с физика като първо желание. Днес се записа и е много щастлива.  Grinning

# 1 855
Vache, честит ви прием.
И моята щерка много се зарадва. Simple Smile

# 1 856
Момичета, много успехи, удовлетворение и прекрасни приятелства в новото училище за децата Ви!

# 1 857
  • София
Както отбелязах по-горе кандидатстването в НПМГ стана пълна пародия. Особено за някои паралелки.  Peace
Като гледам списъка с класирали се, повечето от децата са приети по първо желание. Имате предвид ниския бал ли в някои паралелки ли?

# 1 858
krasengn, аз разбирам Leila , че има предвид премахването на вътрешния изпит за прием, с който от години точно се отсяваха децата с интереси към природните науки, сега някакъв компромис е олимпиадата, който и преди съществуваше  като вариант, но паралелно с вътрешния изпит.

# 1 859
  • София
Но това стана ясно преди няколко месеца. Помислих си, че тя има предвид нещо във връзка с първото класиране. Пък и казва "особено за някои паралелки". Интересно ми стана.

Общи условия

Активация на акаунт