Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са първите стъпки след установяване на бременност?
Какви са симптомите на бременността, включително ранните признаци и как да се справим с тях?
Кога трябва да посетя гинеколог за първи път след като видях положителен резултат на тест?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са първите стъпки след установяване на бременност?
След установяване на бременност, първата стъпка е да се направи кръвен тест за потвърждение. Препоръчително е да се направи линиийка в здравната книга, за да се проследи развитието на бременността. Първият преглед при гинеколог трябва да бъде насрочен около 5-6 седмица от бременността. Относно изследванията и прегледите, които предстоят, включват цитонамазка и микробиология. Важно е да започнете с преглед при гинеколог и да следвате неговите указания.
-
Какви са симптомите на бременността, включително ранните признаци и как да се справим с тях?
Симптомите на бременността могат да включват болезнени гърди, умора, киселини, чувствителни гърди, повишен апетит, болки в корема и яйчниците и увеличен апетит. Важно е да се отбележи, че симптомите могат да варират от жена на жена и от бременност на бременност. Симптомите на бременността могат да включват коремна болка, болки в гърдите, газове, умора, отпадналост, главболлие, гадене и повръщане. Всички тези симптоми са често срещани по време на бременност; обаче е важно да се консултирате с лекар за правилна диагноза. Симптомите на ранна бременност могат да включват коремна болка, болки в гърдите, газове, умора, отпадналост, главболлие, гадене и повръщане. Всички тези симптоми са често срещани при бременност; важно е обаче да се консултирате с лекар за правилна диагноза. Симптомите на бременността могат да включват гадене, коремна болка, напрежение в гърдите и наддаване на тегло. За справяне с тях е препоръчително да се консултирате с лекар за подходящи методи за облекчаване на симптомте, като например прием на безопасни по време на бременност лекарства или промяна в хранителни навици за намаляване на гаденето и дискомфорта.
-
Кога трябва да посетя гинеколог за първи път след като видях положителен резултат на тест?
-
Кога трябва да започне приемът на фолиева киселина?
-
Какви са рисковете от пътуване по време на ранна бременност?

и кураж и позитивизъм на всички очакващи този момент-и мноооого стиснати палчета за близначетата

Сутринта ми беше гадно на стомаха,но след няколко солети ми мина.И това беше.След вчерашния ден направо днес ме беше страх да се събудя
Днес си купих Личен амбулаторен картон,защото не съм имала такъв от дете и ще ходя личната да ми го завери и да ми даде направление за ЖК
Записах си час за ФМ при д-р Марков,на 24 октомври другия месец

хаха е т'ва е мноо яко
. Този път не мога да определя към кои храни налитам, всичко си похапвам и от сладко и от солено. А кисилети краставички явно си са запазена марка за бременни