Спонтанен аборт/извънматочна бременност - 3

• 124 209
  • 753
  •   1
Отговори
# 585
Такъв е протоколът, не си мислете, че пак ще ви оперират. Просто се прави, за да са сто процента сигурни хората, че всичко е наред.
Докторите си знаят работата.
На мен ми махнаха и двете тръби,дори не се и опитаха да ги спасят, а не бяха руптирали и разрушени. Доцента от Майчин дом, който ме оперира е на мнение, че тръбите се махали,при ИБ.
 Непрекъснато чета и чувам за спасени тръби, изчистени от плоден сак и спасени, много рядко се стига до премахване при други лекари и болници. И бременности през спасените тръби.
Няма да си простя никога, че при  втората ИБ отидох при Димитров отново, а не при друг лекар. Бебе не мога да имам, заради неговото убеждение, че тръби се махат.
Сто пъти бих предпочела да съм във вашата ситуация, с почистена тръба и шанс за забременяване,а  не с убеждението, че съм осакатена и прецакана.
Димитров е касапин. Той от друго не разбира, затова маха тръбите. Имам доказана бременност от ляв яйчник след лапароскопия на лява тръба, която Димитров щеше да маха.

# 586
Да, и аз мисля че много сбърках като отидох отново при Димитров, при втората извънматочна. Не съм спирала да съжалявам.
Безмилостен е,хич не се стреми да пази фертилитета, а може да прави пластики, защото е добър хирург. Ако можех да върна времето бих отишла в Токуда или Вита. Въобще не се навивайте Димитров да ви оперира ИБ.

# 587
Здравейте отново от мен.Искам да попитам,дали има някой претърпял извънматочна бременност без да е премахната тръба.Интересувам се от стойностите на ЧхГ,кога станаха при вас под 5.Питам тъй като след операцията моите стойности бяха 200,след 2 дни 80 и няколко.След още 3 дни 53 и днес последно 2 дни след това 53 чхг е 51.Струва ми се,че пада много бавно,но тъй като незнам как трябва да пада питам тук.Минаха 9 дни след лапароскопия и днес ще ходя да ми махат конците и ще говоря с лекаря си,но исках да питам дали някоя от вас знае нещо по въпроса.Благодаря.

# 588
  • Варна
Моята тръба е запазена, но това беше преди 15 години, тогава нямаше тестове за ЧХГ и не ми е с ледено. При аборт знам, че до месец спадат нивата, така че тук трябва да е аналогично.

# 589
Благодаря ви.Да така ми обясни и лекаря че до месец.Сега трябва да се следи веднъж седмично.

# 590
  • София
Ще се изчисти с идването на нормален цикъл, възможно е и на втори цикъл да има ниски стойности.
Аз имах пластика на дясна тръба, казвам имах защото след втората ИБ махнахме и двете.

# 591
Другите начини за забременяване - 3 несполучливи ин витро опита имам. Десетки хиляди левове пръснати, плюс тонове лекарства, които не са безопасни .
Ще се "тръшкаме", не ами, и ще съветваме другите по тоя трънлив път да си пазят фертилитета,с всички сили. От естествена бременност по хубаво няма. Хем е безплатно, хем е здравословна, щото не се тъпчеш с лекарства.
Като ви се навъртят пет трансфера с нули, ще ви питам дали няма да се "тръшкате"☠️

# 592
За мен щеше да е много депресиращо,ако ми бяха казали че са махнали тръба/тръби.Не че ако са запушени ще вършат работа,но аз и без това се чувствах като изрод след тази извънматочна. При мен всичко е много прясно и психически не съм се възстановила напълно,но смятам,че ако се беше стигнало до махане на тръби щях да се чувствам половин човек.Съжалявам,ако не съм права или съм в тотална заблуда,но смятам че за всяка жена би било трудно да приеме това,освен ако наистина няма никакъв шанс за тръбите. В никакъв случай не си пожелавам още една такава бременност,а знам че със запазената тръба никак не е невъзможно,но пък щом са ми казали че е добре не бих я махнала,само защото ме е страх от повторение.Напротив! С времето след операцията,с всеки изминал ден нямам търпение да си направя необходимите изследвания и да започнем с нови опити.До преди седмица даже не мислех,че ще искам да забременявам скоро пак,но явно всичко се преодолява и смятам,че и психическата травма ще мине и всичко ще си дойде на мястото.А и в този 21 век  медицината е много напреднала и за радост има все още много кадърни и съвестни лекари,които правят всичко по силите си,за да спасят репродуктивните органи,което наистина си е за похвала!

# 593
За съжаление, оказва се че уж квалитетни лекари са  истински касапи. Изводът е да не стъпвате при Димитров в МД.
Аз точно като изрод се чувствам. Скъсах всички взаимоотношения с жени, с които излизах, защото ме гледаха като полезно изкопаемо, а и на всичкото отгоре всички забременяха и родиха с едно щракване на пръста.
Сега съм сама, не съм излизала година и половина с жени никъде.  Всички отсвирих. Изолирах се. Ако някой пориема като шега работа тая ситуация, то за други е доживотна травма.

# 594
Аз също съм ин витро. 9 години вървях по този път. 3 опита-5 трансфера, всички положителни, и само 2 родени деца.  Пари съм дала колкото за малък апартамент. Повярвайте ми, травмата от загубата на бебето в 21седмица, ми е по- голяма от тази,че следващия път си изгубих тръбата.
На никой не омаловажавам състоянието, на всеки психиката е различна,. Но веднъж станала ИБ е с много голяма вероятност да се повтори, потрети и т.н.. Да,от естественото забременяване по- хубаво няма, но и то за някой  е наказание ,а за други е проклетия.

# 595
Момичета моля пак за малко помощ.Тъй като следя Чхг след лапароскопия имах резултат преди седмица 53, след два дни 51,40 и сега 3 дена след последния отново е 53. Имам час за преглед във вторник.Какво смятате,че е добре да се направи? Моля някой,ако знае да ми даде съвет.

# 596
Момичета моля пак за малко помощ.Тъй като следя Чхг след лапароскопия имах резултат преди седмица 53, след два дни 51,40 и сега 3 дена след последния отново е 53. Имам час за преглед във вторник.Какво смятате,че е добре да се направи? Моля някой,ако знае да ми даде съвет.
В една и съща лаборатория ли са правени?

# 597
В една и съща лаборатория ли са правени?
Да

# 598
Момичета, малко съм в шок и в общи линии търся малло положителни мисли и подкрепа.
Живеем в Германия и преди 4 месеца имам тъжно прекъсната първа бременност в 12гс, така че с мъжът ми безкрайно се зарадвахме че съм бременна отново миналата седмица.

Вече съм в болница в Германия, за да ме следят за потенциална извънматочна. Имам неприятни болки вдясно доста дни вече и АГ не видя сак днес с ЧХГ 1600.
Опитвам се да съм позитивна, че това няма да е края на опитите ни за бебе, но само лоши мисли ми минават..
Всякакви успокоителни думи или истории много ще ми помогнат!

# 599
  • София
Понеже докторът ми остави много голям интервал между прегледите, реших 1 път на седмица да пускам ЧХГ, миналата седмица беше>15000, вчера 13800. Това, ако все още не е ще стане мисед, нали? Резултатът излезе късно вечерта и изобщо не съм спала.Успях да запиша някакъв час за днес, но четох, че дори да чуем сърдечен ритъм, тръгняло ли е веднъж надолу-край...

Общи условия

Активация на акаунт