Замъка Равадиново

• 54 074
  • 45
  •   1
Отговори
# 30
  • България
ходихме и сме много впечатлени от красотата
такса 10лв възрастен,дете до 7г безплатно
заслужават си тези пари

# 31
ходихме и сме много впечатлени от красотата
такса 10лв възрастен,дете до 7г безплатно
заслужават си тези пари
rositoooo, кога ходихте?

# 32
  • България
22\07

# 33
УНИКАЛНО МЯСТО!!! Минахме случайно оттам и изобщо не съжаляваме, цената е 10лв на човек и безплатно за деца до 7години. Това са най-полезните ни дадени пари за цялата ни почивка това лято  Laughing Детето е много впечатлено, както и ние!!! Има освен черни е бели лебеди, много рицари, винарна с дегустация на 2 вида вино, параклис, много красиви градини, има една отключена тераса в замъка, където можете да се качите, пауни, зайчета, папагал и други животни.... уникално място както казах!!!А музиката, която върви за фона е....... нямам думи- просто те изпраща в друг свят!!! Заслужава си определено!!!  bouquet

# 34
  • Пловдив
10 лева е входа, но и 20 да беше пак си заслужава да се види. Просто уникално!

# 35
Прекрасно място, всяка година го посещаваме и най-хубавото е, че са направили от нищо (едно голо поле) - нещо (дворец, красиви скулптури и мостчета, градини, дом за множество цветя и животински видове). Красиво е, определено. Да, и цените са високи, но поне знаеш за какво ги даваш тези пари.

# 36
  • При елфите ...
Любопитно ми е, дали са успели да завършат покрива вече?  newsm78

# 37
  10 лева е повече от билет за музей!  newsm78

# 38
Абе майки!  Laughing
Не преувеличавайте чак толкова. Истината е, че замъка стана доста комерсиално място.
- вход 10 кинта си е цифра вече.
- снимка с рицаря или Д'Артанян е 5 лева.  Е поне може да не я вземеш на излизане..
Общо взето е забавно място за деца до 7 години и поотръскване на родителите.
Иначе е пълна смесица, между барок, готически стил,  католицизъм, приказни орнаменти и т.н...
Използваните материали са основно ламарина, арматурно желязо и  гипс с пясък.
Църквата или параклис.. е .. ни рак ни риба...

Иначе за хора, които обичат чалгата е перфектно място.
Особено избата с масата или трапезацията с трофеи и камината с камера/барбекю.. Simple Smile
Има трофей - глава на теленце с .. бивни от глиган! Simple Smile И то трофейни глиги!
Е има и глава от гну, благороден елен и т.н.
Горе, над тази зала има друга по-просторна със стенописи - нещо като музи..
Още малко иии .. двореца на Сиси Simple Smile

Избата с масата е като гробница, но е впечатляваща като смесица.
В общи линии, замъка е нещо като от клип на Миит Лоф...
Ааа, за рибарите на входа в малкото езеро има едри моруни и шарани.

И е вярно, че тоста "пипнати" неща са довлечени и вмъкнати в екстериора.
В замъка често се правят и скъпарски ромски сватби.

Моето мнение:
- Посещението на замъка не е по-различно от 2 часа "джъткане" на таблета.
По-добре заведете детето в истински музей, на театър или на кино.

# 39
Нещо като Равадиново ленд  Simple Smile

Не съм ходила, гугъл ме прати тук. Научих за него от снимки на приятели във Фейса, все повече и все по- често, та реших да проверя какво е туй нещо.

# 40
# 41
  • Пловдив
супер си е замъка...радвайте се, че това нещо е направено в БГ

# 42
Замъкът си е приятно място /кич или не/, няма никаква културна стойност, само развлекателна, все едно си на тематичен парк.  Съвсем умишлено е направено пресилено-кичозно, например рицарите са като от онлайн игра. Но пък е забавно.
Освен всичко си има симпатично минипаркче с много цветя и растения.  И не е толкова скъпо в сравнение с други забележителности, като прехваления Евксиноград, например, които е истински и исторически, ама не струва.
Скрит текст:
Защото истинският дворец е стерилно ремонтиран до снежно бяло  и няма и следа от "старинност", ами оставя усещане за новопостроена аптека, а в парка  няма цветя или някакви подстригвани храсти, а само салкъми и кестени, които безплатно може да се видят по улиците или безплатните градски паркове. Есксиноград освен това се рекламираше на сайта с плажна ивица и останки от крепост, а чак след е като се стигне до тях, установяваш, че крепостта се плаща отделно от дадените вече 13 лв, а точно нашата група имаше късмета да е затворено за ремонт, без никъде да е написано в рекламния им сайт.

П.П. Освен това никой не спори, че собственикът е мутра, но не вярвам, че  БГ мутробарокът за който тук има десетки теми за море и планина в БГ, е построен от по-различни хора.
Ето и от мен снимки:

Последна редакция: пн, 18 юли 2016, 17:54 от sinergon2

# 43
  • Luxemburg
Вярно е, че е голяма смесица от стилове, но както е писала предната потребителка това място е с цел развлечение, а не обучителна. Моето семейство е с 2 малки деца и платихме само за възрастните, но не бих платила 40лв за развлечение от 2ч. като това. Това което не ми допадна на мен е липсата на табелки и карта. Карта на градините и двореца има само на входа върху една табела. Нямаха на хартиен носител. И явно сме пропуснали къде може да се влезе вътре в двореца. Единствено за ретро снимките имаше табела и тя те отвежда до една тераса на първия етаж и до стая където се правеха снимките. Другото нещо което не ми допадна е толкова много комерсиални продукти. То не бяха монети за спомен, понита за яздене, продажба на различни продукти, снимки. За толкова малко място тези места ми бяха доста. А цените не са никак ниски. Някак успях да възпра децата си и наваксаха по-късно в старият град на Созопол. Цените в замъка са просто двойни спрямо тези в Созопол (за пример лимонада 5лв,фрапе-7лв). И се снабдете с повече дребни монети. Имат поне 3 места където се "изпълняват желания" след като пуснете монета и ако сте с деца монетите вървят доста. Имат автомат за дребни, но минималната сума е 1лв. Мястото е доста посещавано (в края на август в съботен ден на обед имаше около 150 коли на "паркинга"). Така че препоръчвам да отидете по-рано ако не искате във всеки кадър да има и други хора.

# 44
  • София
Тази година бях наблизо и основно заради децата, които много искаха да видят замъка, отидохме. За съжаление още от влизането започна да ми нагорчава. Касови бележки не дават, билетчета също, но то пък много искам. Е, все пак поисках си. С явно нежелание ми дадоха, така набързо, че другите да не видят. Още на входа един "рицар" е застанал и с думите, че сте на негова територия и ставате негови поданици, ви задължава да се снимате с него. Цената на снимката е 5 лв. и можете да не я вземете. Казвам любезно "Не, благодаря" и се опитвам да мина. Оказва се, че не може да отказвам, какво си позволявам. Аргументирам се, че не искам да снимат мен или децата ми без моето съгласие и толкова. Не можело така, това било за "добре дошли" и т.н.
Все пак успяваме да влезем и без снимка с рицаря, за когото разбираме, че е завършил 3 висши образования, едното от което "Право" и много добре знае как стоят работите.
Иначе за децата беше интересно, признавам. Замъкът изглежда бутафорно, но има красив парк и езеро, лебеди и пауни.
Съжалявам, че не си направихме снимка пред замъка и не си спестихме неприятното усещане.

Общи условия

Активация на акаунт