анкета за раждането ви

• 6 191
  • 145
  •   1
Отговори
# 75
  • София-там нейде в западната част
не знам дали е бързо и може би има и по-лесно родили мами от мен но ще ти кажа при мен как беше вечерта ми изтекоха водите към 10ч до другата сутрин имах сам 2см. разкритие без никакви болки или поне много леки в 9.30 ме сложиха на системи и в 13.00 отидохме в родилната зала в 13.05 ми показаха моята сладурка и от цялата дъндания имам два шева

# 76
Ето ме и мен още една щастлива мама. Отидох в болницата за преносване - 9-ти ден, с 1см разкритие и без контракции. През нощтта, някъде към 3 часа, контракциите взеха да стават все по-чести. Отидох при дежурната акушерка, направиха ми тоалета и ме свалиха в предродилна. До 7,30 часа получих пълно разкритие, без никакви системи и успокояващи и в 7, 50 бебо вече беше в ръцете ми точно след четири напъна, без упойка, но с епизотомия, защото е доста големичък.
Пожелавам леко и безпроблемно раждане на всички, които им предстои да изживеят този прекрасен момент от живота си!

# 77
  • София
Мами,окуражавате ме!Благодаря!
Както се казва дай боже всекиму  Simple Smile

# 78
  • София
благодаря на всички, които продължават да споделят с нас окуражаващите си превижявания по време на раздането!!
направих и анкетата по препоръка на една мама (моля да ме извините, че не запомних името), ако ви се попълва и така може, но разказчетата ви са невероятни!!!!
  bouquet
 Heart Eyes
 Grinning

# 79
i az rodih mnogo lesno :oops:Radvam se za ostanalite koito sa rodili kato men i mi e mu4no za tezi koito sa se mu4ili. Za purvi put ragdam i purvata kontrakcia polu4ih kum 7:30 sutrinta no ne biah sigurna dali  6te prodilgat no za vseki slu4ai si vzeh du6 i vikah maika mi da stava 4e moge bi se po4va i dokato izkarame kolata stana 8:30 i v 9:10 vidiah du6teria mi kak ia vdigat za da mi ia pokagat.Gelaia ti ot vse surce podobno ragdane i da ti minava vsi4ko mnogo burzo. Az polu4ih samo 4 vun6ni i niakolko vutre6ni 6eva za6toto razvih mnogo burza rodova deinost, no sega vsi4ko e nared. Laughing USPEH!

# 80
  • Стара Загора
В 6:30 ми изтекоха водите, в 7 и нещо бях в болницата, засякохме се с едно момиче в предродилна, каза че ражда от доста време, и аз реших да си лежа и почивам докато не ме боли нищо да имам сили за болките.Лекарите повтаряха че чак вечерта ще родя, и аз като си лежа спокойно хич не ме закачаха, болките бяха по леки от менструални. Беба беше високо и ме болеше в ребрата повече като се стегне корема при контракция, на 6 см разкритие си говорех по телефона. Последния половин час при напъните доста попищях, с два външни шева. Беба се роди 3,730 кг, в 11:40 часа.
Леко раждане на всички бременни желая

# 81
Първия път - на майтап! Връщам се от консултация, и търча за рейса с две торби мандарини - докторката каза - ооооо имаш много време....Да ама към 23,00ч започват да ми изтичат водите - малко, по малко.....Докторката вика - отивай веднага в болницата, а аз - аааа не - рано ми е! Цяла нощ през 20мин. ме преболява корема и нещо ми тече, ама аз си дремя - де да знам, че това били контракцийки  newsm78. Сутринта бяхме в болницата и аз от вратата се пазаря - идвам само за преглед, че нещо ми тече и си отивам - още ми е рано /10 дни до термина/! Като ме погледнаха - спукан мехур и айде ще раждаш...Сложиха ми система към 9,30 -10,00 и 14,55 - айде готовоооо! Усетих как се роди - след главата все едно издърпаха кило кренвирши - ама топли... Wink /3,250кг. и 51см/ Шиенето болеше повече... Sad
Втория път - старт в 7,30-8,00 и финал - 11,30ч - ама почти до края раждах права  Joy че имах огромен корем /3,850кг и 53см/, който ме притискаше и не можех да лежа по гръб. Лекарите ме похвалиха, че отдавна не са имали толкова изпълнителна пациентка  Embarassed
Казаха, че ако родя трето ще го изтърся още на вратата на родилното hahaha
Леко раждане и здрави бебета   bouquet

# 82
Ами за жалост аз не съм от лесно раждащите мами. Родих и двамата трудно, но важното е, че децата са живи и здрави:)

# 83
Значи,че беше бързо беше(всичко 3ч. и 30м),но не мога да кажа че беше лесно.Преносвах 2 дни, и по съвет на моят лекар реших да ми предизвикат раждането.Спукаха мехура и ми включеха системата в 20.30мин.В 24.02 мин вече бях родила.Самото раждане беше бързо(някъде около 10мин),въпреки че нямах напъни,и се сдобих със епизиотомия,която въобще не усетих - имах и вътрешни и външни шевове,чийто зашиване изобщо не ме болеше(тогава говорих и по телефона),но ..................системата и контракциите ме изтормозиха,но и гък не казах.............
Леко раждане и здрави бебета Peace

# 84

Супер готина темка   1swing

Ще я следя с интерес.Настроива ме оптимистично.

# 85
Ами аз съм с две и съм ги раждала по двете опции в анкетата.
Голямата дъщеря я раждах дълго време, но не мога да кажа, че беше кой знае колко гадно. Изтекоха ми водите и след като ругулярни контракции не тръгнаха сами, се наложи да ми предизвикат раждане. Основният зор беше 1 час, ама беше наистина голям зор.
Второто зверче го родих страшно бързо и страшно лесно. В 6 без нещо се помотквах в приемната и ми попълваха документи, в 7,30 вече ми го връчиха пакетирано и измерено Mr. Green Имах най- много 5 по- гадни контракции и точно се канех да кажа на доктора, че искам упойка и то взе че се роди Joy

# 86
  • София/Осло
И двамата юнаци изхвърчаха като тапи за 5 минутки. Да не ви казвам ,че съм си ходила с разкритие-първия път 8 см, втория 6 см- без да се усетя #Crazy

# 87
  • София
много ми стана весело на последните няколко поста Simple Smile)
особено на този за торбата с мандарините Simple Smile ще падна, дай Боже всекиму такъв висок дух! продължавате да ни насърчавате!   bouquet

# 88
Хайде и аз да се включа кьм бройката!Пьрво раждане ми е(да си кажа!)Продьлжи3.5ч от пьрвата контракция и с три напьна Вероника излезе-3500гр и 51 см!Без епидурална,без да викам,с 3три вьншни и незнам колко вьтрешни шева! Но има предисловие-тапата ми падна 2 дена преди това,а водите започнаха да ми текат(по-скоро леко капеха)сутринта на деня преди раждането-аз родих 01.20ч на 29.08.05г
Успех и леко раждане на тези,които им предстои!

# 89
  Предполагам,че на тези който им предстои раждане,каквото и да напишем ние,вече миналите по този път,едва ли ще им мине страха,но искам да ви кажа,че какво ли не бях чела,за какви ли не страхотии и очаквах едва ли не да умра,но раждането ми мина леко и сравнително бързо и то точно на термина ми.

Така че мили бъдещи мами,не се шашкайте,каквото и да е раждането,всичко се забравя в мига когато видиш рожбата си.

Успех на всички  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт