С пакости и весели игри, МАЙ-чето светът ще покори! - Тема 20

• 42 230
  • 729
  •   1
Отговори
# 255
Хероооооо, какво е това училище на Алианц бе??? Звучи прекалено хубаво за да е истина!!! Моля те дай повече инфо - за Сф ли говорим? Ако искаш на лични  Hug Praynig Praynig Praynig Praynig

# 256

знам, че са скъпи частните ясли и градини. Кумата ми работи само за градината на сина си и за нейните си разходи, но нямат алтернатива просто. И тя и кумът ни са на работа, а бабите не могат да им помагат и така. Миналата година като подаваха документи ѝ бяха казали няколко начина да вземе място в градината: 1. ако мъжа ѝ я бие, детето го взимали одма ooooh! ooooh!, 2. ако изкарали детето болно - също и разни подобни...тя просто беше потресена дълго време след това и частната градина остана единствената им алтернатива. Confused

И при нас е така  Peace Ще работя, за да плащам ясла/градина + моите разходи, по ред причини най-вероятно няма да сменя работата Confused Просто отлагам неизбежното с една година. Confused

# 257
  • при палмите и алигаторите,FL
Тука съм Party

Благодаря за милите думи за Мончо и Сончо, а и за моя милост като фотограф Joy Joy

Боример е прекрасен, като изписан, и колко е порасъл Hug
По въпроса за Яслите и Градините. Със Соник имаме опит от яслата в Обзор, там я пуснахме на 2г и 4 месеца, свикна бързо, беше без памперс, оставаше първата седмица за по половин ден, после по цял. Ходеше с желание при дечицата, преди това имаше дълга подготовка у дома, как ще ходи на градинка и ще има там малки шкафчета и малки легалца, ще си играе с много дечица, та и това помогна. Лошото беше че не ги извеждаха на двора, за да не ги бутат по големите дечица, та си я взимахме след следобедния сън и от там на плажа да си играе.За съжаление там ходи само два месеца и после си се прибрахме в София за зимата, на следващото лятото пак в Обзор на градинка-беше вече голяма и съвсем различн-по цял ден на двора игра, оставяхме ги сутрин навън, там и закусваха, прибираха ги само за обяд и сън, после пак навън , даже следобедната закуска там я хапваха в едни беседки на двора.Зимата се прибрахме в София и там започна градина.
За градината в София само ще кажа ГОЛЯМ УЖАС, истински ужас.Стресираха ми детето, будеше се по няколко пъти на нощ да пишка, не искаше да си легне и се страхуваше че ще се напишка, не знам какво ги бяха правили, но Соник доста се промени. Веднъж докато я взимах по рано видях една лелка от яслената група как мъкнеше, да това е думата, мъкнеше три -четири дечица за дрехите и ги вкарваше в групата, на едното му удари главичката във вратата. Отписах я и след месец дойдохме от тази страна на океана.
Мончо ще тръгне следващото лято тук на градинка, мисля юли или август. Тя е много контактна, ходи при деца, гуши се в съвсем непознати и се надявам да свикне бързо, естествено в началото ще има стрес и плачене, било заради новата среда, било заради езика, но всичко ще отмине. Лошото тук е че на обяд спят със все дрехите и обувките, върху едни много ниски походни легла или направо на земята, пък и храната е само хамбургери , пици, панирани пилешки филета и други сухоежбини Confused
За плащането, тук са само частни, или към църкви. Като цените се движат между $150-$200 на седмица, храната се плаща отделно или се носи от вкъщи, което по прости сметки излиза че от заплатата на мъжо ще ни остава 1/5 за другите разходи.
Безплатния вариант е от 4 годишна възраст за по 3 часа на ден, и след това вече задължителната предучилищна и училището, който пък са само до обяд и са от 8, 30 сутринта.

По тоя повод Тони, сподели моля, какво се хапва във вашите градинки. Отделно ли се заплаща, има ли възможност да си носиш от дома?

Да ви кажа за любимата игра на Мончелини и да изчезвам да готвя. Та любимото н нещо е събиране на жълъди и напасването им със шапчиците, другото е да виси на ръцете си, като маймунка

# 258
хммм...можело значи Mr. Green

бтв,благодаря на всички,които по един или друг начин показаха отношение към темата и към последният ми  "назидателен" пост Hug оказа се,че никога не е излишно едно "побутване" Wink

какво да ви кажа хора,от известно време В. е един малък вампир,пиещ кръвта ми като за световно Mr. Green ето например снощи,спретна ни такъв екшън от 23.00-1.00,че не беше истина,така ревеше това дете,че все едно някой го колеше ooooh! ако трябва да съм честна,причината за мен остана неизвестна - отдавам го на корем или зъби,та накрая му дадох една спасителна доза Нурофен и може би в комбинация с налегналата го умора от непрестанния рев,се трупяса Whistling от днес сме твърдо на Дентокинд и Бифидус,последните ги прекарвам супер трудно Mr. Green

през деня е също толкова крив и нещастен,незнайно защо Tired чувствам се толкова изцедена на моменти,че грях ми е да го кажа,но вече бленувам за приемането му в ясла Confused призванието ми определено не е да бъда майка,всичко това ми идва много нанагоре,а освен това социалният живот ми липсва неимоверно...омръзна ми да говоря за памперси,манджи и сие бебешки истории,омръзна ми всеки ден да съм задължена да ходя по разходки,омръзна ми всичко да се прави по час,омръзна ми ден с ден да няма никаква разлика Tired предполагам,че повечето от вас биха ме заклеймили за тези думи,но както знаете аз съм пряма и директна и не мога да се правя на човек,който не съм Naughty
да,може би един ден всичко това ще ми липсва и с умиление ще си спомням за тези дни на близост с малкия човек и за "свободата" си,но въпреки всичко аз май не съм от тези хора...
силно се надявам април месец да ме зарадват с добрата вест,че е приет в някоя от яслите,иначе не ми се мисли,всъщност аз дори и до април някак си не мога да си представя как ще се случат нещата...на ръба на силите си съм Crossing Arms

относно "уменията" ни - Мария,ако обичаш не се опитвай да ни бъдеш такава силна конкуренция Joy ще се борим със зъби и нокти за първото място Naughty

отново имам въпрос за храната и ще замоля Тони,душката и другите,които не са на кухня,да споделят какъв точно е режимът им на хранене ПОДРОБНО - т.е. колко пъти,какво и колко Naughty за по-лесно може да ми напишете примерно дневно меню Peace
имам намерение този път като сме в СЗ да не го записвам на кухня,а да го пробвам на обща храна,защото взе да се мръщи прекалено много на манджите от кухнята  Mr. Green преди поне ядеше като хората,а сега и това спря  Twisted Evil

В. е изключително социален(с Фифолин определено приличат на майките си Mr. Green),въпреки че към "дъртите" започна да проявява някаква срамежливост напоследък,което не ме кефи,но към децата е като подивял - той е любимеца на квартала и откъдето се отпъне хлапе,идва гушка го,целува го и той стои,за разлика от когато аз го натисна Twisted Evil види ли си приятелчетата и хуква след тях като побеснял,с две думи забравя,че е излезнал с мен Mr. Green силно се надявам това нещо да не се промени,до момента на постъпване в ясла Peace

все още си стъпваме на пръсти,правя масажи,но едва ли ще стане толкова бързо...даже може и да не стане Confused купихме маратонки за есента,с които имам чувството,че още по-лесно стъпва на пръсти,защото са меки Whistling явно когато избирам боти трябва да следя да са твърди като налъми Mr. Green

не пие вода,кара го на сокове,но бих казала,че е колкото да не умре съвсем от жажда Mr. Green това пък как ще го решавам като проблем,идея си нямам....

мернах преди малко,че Нелли е питала във фейсбук за смукането на палеца(после ще отговоря и там),при нас това вече е СТРЯСКАЩО!!!т.е. не се случва само на заспиване,това е винаги когато му е скучно и няма занимавка в ръцете,разбирайте,че когато е в количката пръста му не излиза от устата,вече като ни видят хората по улицата вместо "здрасти",казват "извади пръстчето от устата" Mr. Green честно да ви кажа досега не се бях замисляла колко сериозен може да е този проблем,в момента вече съм силно притеснена Whistling

забелязали ли сте,че А някой е казал нещо кофти,лошо или не дотам хубаво,ние винаги сме в отбора Mr. Green

две думи за мен и ви почвам вас Mr. Green

лимфния възел стои Twisted Evil на моменти си въобразявам,че расте,на моменти,че ме боли,но като цяло,ме притеснява страшно много Mr. Green докато не изчезне напълно,никога няма да спра да си мисля най-лошото Naughty (Бубе,в първата свободна секунда ще те хвана на къс пас за това Wink)
освен това напоследък не мога да си обърна подобаващо внимание и това ме кара да се чувствам не толкова добре в кожата си Crossing Arms

вие сте наред Peace

Шени,успех с покупката на жилище Hug леле,като се сетя аз какъв кошмар изживях когато купувах моя апартамент,не ти пожелавам такова чудо наистина Naughty

Нандисима,аре добре дошла  Hug снимката е просто страхотна Heart Eyes и внимавай какво си обещала,че зоркото око дебне Mr. Green

Галке,колко плащахте за частната ясла ако не е тайна Thinking добре де,аз си мислех нещо такова като вариант,но то колко пари трябва да вземам,че да плащам и на тях Mr. Green вариант танту за кукуригу за мен не съществува Naughty

леле,Тони,ти верно ли мислиш,че тук има индивидуално отношение към децата или,че има нещо общо с това,което ти разказваш за Белгия Crazy не,не и не!тук такъв филм нЕма Mr. Green в повечето ясли и градини е ужасяващо,има 1-2 лелки на 20-25 деца,повечето от децата стоят мокри по цял ден,че няма кой да ги преоблече и като цяло адски безхаберно отношение...абе страшна работа....става въпрос за Пловдив,но силно се съмнявам някъде другаде да е по-различно Peace

душе,не си мисли,че съм те пропуснала,просто с теб ще обсъдим нещата очи в очи скоро...много скоро Sunglasses(и стига обижда Боример Mr. Green)

такааам,мисля че тоЗ пост в чест на Голямото завръщане - стига Mr. Green

п.п.абе къде са варненки - тоЗ път да не спретнаха Околосветско Mr. Green

# 259
  • Стара Загора
Като за Лека нощ прочетох /наполовина/ поста на душката Mr. Green /сори ама реших да ти напиша а утре ще те чета Mr. Green/ Боример почти не е ял кухня та на въпроса ти пиша днешното му меню
8ч. - 200мл. АМ /понякога остава 34-40мл./
9,30-10ч. филийка с масло и кашкавал
13ч- супа пилешка
16ч. - кисело мляко с бр. бисквити Закуска
20ч. - половин голям домат Shocked и една чушка бюрек.

Айде до уре.
Хоупче утре точно ще видя за това и ще ти пиша...иначе става въпрос за Стара Загора

# 260
  • До морето :)
Такааааа....

Шени, стискам палци скоро да сключите сделката.  Praynig

Луси, и Елена е имала такива нощи с пищене. Започвам като луда да пипам корем, уши, зъби. Последно даже и лицето ѝ мих в полубудно състояние, за да се събуди и успокои (май беше сънувала нещо). Е, и при нас играе Нурофена, 4 мл.  Laughing
За умората - разбирам те напълно. Свеки си идва след 5 дни, а майка - след 10. Нямам търпение. Не, че им я дам, но те ще идват тука, а аз да ходя да пия едно кафе. Последно като излязах като бял човек ММ ми я домъкна след 10 минути.  Mr. Green С мерак да го убиеш  Heart Eyes А последното спокойно кафе пих началото на юни месец, и то защото трябваше да си пускам едни изследвания на гладно и нямаше как да я взема с мен, та с баща си се гледаха. Да не говорим, че от 1 година и 4 месеца вечер никъде не съм отишла. Така че, помисли си, че има и по-зле от теб с ежедневието и ще ти стане по-леко.  Joy

За яслите - още ми е далеч да мисля, не знам и отказвам да мисля. Но и Ели е като Борис. По принцип е усмихната, но не е особено социална. Обича децата, но не иска да седи без мен.  Rolling Eyes

За яденето - ядем по 3 пъти, в най-добрия случай по 4 пъти на ден. Зависи кога е станала и дали е в настроение. По-колко - не знам, правя повече и колкото изяде. Понякога с 5 лъжички е готова, понякога и за още 1 купа пита.

9:00 - баничка
13:00 - свинско с ориз
17:30 - кадаиф и банан
21:30 - кисело мляко с 3 бисквити

Днес ни беше от ящните дни.  Laughing

За нас - Ние сме добре, Ели е с 3 огромни пъпки на лицето от комари. Сега мажа с Фенистил и Судокрем, да по-биват.  ooooh!
Пак се учим да спим в кошарата. Резултата: Снощи съм спала повече права, отколкото легнала, а докато пишех поста, станах 5 пъти, за да люлея.  ooooh! Да видим до къде ще я докараме.

Въпрос: Елена тотално ми е отказала всякакви завивка. Спи отвита и това е. Метна ли ѝ нещо и се започва лудо ритане, блъскане и т.н. Имате ли този проблем и как смятате да го разрешите зимата?

ПП: Забравих най-важното Видях страхотни Соня, Моника и Борис.  Heart Eyes

Последна редакция: ср, 26 сеп 2012, 23:18 от Лече-Буболече

# 261
Примерно меню:
От 00.00 до 08.00 - цоц на поискване, от 2 до 5 пъти.
8.30- качамак; елда; овесени ядки; филийка, домат, сирене, кашкавал.. - макс. по 10-тина хапки.
10.30-плод някакъв - грозде; круша; банан (ако са банани 2 бр. наведнъж) и др..
14.30- опит за кухня напоследък, неуспешен.
16.30-кисело мляко, евентуално.
20.30- втори опит за кухня, пак неуспешен
Като сме заедно по цял ден си цоцва когато поиска. Днес имахме възможност само към 12 и после чак в 20.00, така че цял ден може да си изкара и без да яде се оказа..
Повечето дни обаче му предлагаме по 3 пъти на ден макс, само като е при бабите гледат да го угоят повечко.
За мерките - 9100, 79см.

# 262
Привет и от мен!
И аз влизам засрамена...ще гледам и аз по-честичко да пиша.
Гледам за яслите говорите,още малко и на нас това ни предстои.Чакам да мине ваксината на трети и от осми го пускам.Естествено от сега съм се притеснила,но се надявам,че дори и да плаче като го оставям,после всичко ще е наред.Освен това имаме приятелче в нашата група и сигурно едно познато лице няма да му е излишно.Много се притеснявам за храненето.Той сигурно ще обръща чиниите ooooh! а пък как ще заспива въобще не знам.
Като цяло отзивите за градината са само добри,и за условията,и за персонала и искрено се надявам да е така
Абе,като дойде ще видим как ще е.Сега само мога да гадая.

Шени успех със сделката!Дано всичко приключи скоро и да бъдете горди новодомци!
Нели и аз правя някакви опити да го връщам в кошарата(сега спи повече при мен),ама нямам нерви.Той заспива в кошарата,ама трябва да съм до него.Това в 4ч. примерно няма как да го направя.Направо го грабвам и заспивам.А за завивките- Марти го завивам след като заспи.Понякога се отвива.Зимата мисля да пробвам с чувал
Луси споко!И мен сигурно ще ме заклеймът Grinning Не стига,че не работя през деня,ами и на ясла ще го пускам!
Ние сме на кухня,ама ако искаш да докладвам....

И да не забравя да кажа колко са хубави дечицата ни! Heart Eyes

# 263
  • Стара Загора
Добър ден bowuu
Лече за завиването - Слави по принцип облене-съблечен, завит-незавит все спеше над завивките си...до сега. 6год. ме умори - как процедирах - пре зимата поддържам вечер 16-17 градуса и той е с боди тениска и по-плътна нощница - естествено сержа го вавиваше няколко пъти през ноща де /щото аз спя като пън Mr. Green/ Боример - първо заспиваше отвит и като заспи леко го завивах но той пак се отвиваше - напоследък обаче иска като легне и да го завиеш и започва едно търкаляне и берене със завивките и когато заспи го завивам хубаво - почти не се отвива.
Днес трябва да идем да купим прахосмукачка, че изгърмя моята - препоръчаха ми Зелмер...мисля нея да отразя. Вчера реших тайно /разбирайте докато спи боример/ да я пусна...че иначе иска само той да чисти...ама чисти като истински мъж - отгоре-отгоре и тя взе, че ме предаде Twisted Evil

# 264
  • на североизток
Луси, и на мен ми липсва темата - въпреки, че напоследък имам много по-малко време за четене и още по-малко за писане, ми липсва времето, когато темата беше пълна.Причините да не пиша често са работата ми и умората Confused

Луси, Ния също спи неспокойно и дори пищи насън. Не знам дали е от зъбите, които продължават да никнат или просто сънува нещо, но е факт, че се буди доста често.Крива е и през деня, отказва да се храни, трудно сменяме памперс - както и при повечето деца. И тя е още с биберон, с памперс, но пък доста бърбори.И не бих казала, че си лоша майка - напротив, дори е нормално да се чувстваш така. На мен също ми липсва социалния живот, нямам време за себе си, колкото и да си повтарям и да се оптивам да си отделя поне малко. Мечтая си за една спокойна нощ сън, за един уикенд навън без децата/колкото и грозно да звучи/.Имам нужда от почивка, спокойствие и малко разнообразие.

Лече, за завиването - Ния също спи отвита и не дава да я завиваме. Спи по боди и тънка пижамка, напоследък обувам и чорапки.Ще видим зимата какво ще правим.Съмнява ме, че ще иска да спи в чувалче.

Относно яслите - Ния ще ходи догодина в яслата, в която бяха баткото и каката, дори в същата група. Като цяло съм доволна, въпреки че сме имали пререкания в годините - имаше една лелка, която наказваше децата, но бързо напусна...Надявам се Ния бързо да свикне, но определено ще си я гледаме вкъщи до догодина.

Мария, радвам се, че звучиш по-добре.

Шени, дано по-бързо да се развият нещата при вас.На нас ни предстои покупка на кола и отсега съхна и вяхна.

За мерките - 12,800, 85 см.

И накрая - видях прекрасни Соник, Мони и Боример Heart Eyes

Последна редакция: чт, 27 сеп 2012, 09:11 от zazka

# 265
Примерно меню:
8.30 - попара (2 бисквитки малки, един малък сухар, малко малсо, сирене и топла вода)
10.00- някакъв плод, например любимото му грозде или половин банан - но напоследък пропуска това междинно хранене
12-13 - обяд (някаква манджа,каквато ядем и ние, с хляб, с половин домат и краставица)
16-17 - нещо тестено според сготвеното от бабите 9Питки, кроасани с кашкавал, банички и т.н.)
20- вечеря - най-често е  готово пюре, любимия домат и плодове (любимото грозде)
10- АМ - пие по около 200 мл
В общи линии яде предимно домати и грозде  Mr. Green

Последна редакция: чт, 27 сеп 2012, 11:33 от Норе

# 266
Али е злояда и почти не яде, но горе - долу е това:
8,00-попара, макарони, филийка с нещо си (това ядене не се пропуска)
12,00 - предлагам готвено, обикновено не яде, яде кисело мляко и хляб
16,00-16,30- пробвам да дам крем или плод, ако откаже - кисело мляко и банан
20,00 - вечеря с нас, ако има парчета месо - яде малко, ако има ориз също, ако не - кисело мляко и хляб...
Та, така това е при нас...Понякога се излъгвам и давам от любимите пюрета на Хип, но тъова да речем е 1-2 пъти седмично.
Много ми тежи, че не яде, имам такова желание да я храня здравословно, но не я отваря тази уста и това е. #Crazy

# 267
За лошите майки  Mr. Green

Със Саши ми беше много по-различно и усещането и погледа върху живота изобщо.. За пръв път го оставихме да спи извън къщи (за една вечер при баба му, която е на 5 мин. пеша от нас), като беше на 3.5г. После сам започна да иска да остава понякога, в момента може и да не се прибере седмица.. грам не му е до нас. Но до тогава и ние не сме искали, той също.
Сега с Митко мисля, че доста по-рано ще се случи това, вероятно след като отпадне нощното кърмене окончателно и спре да ме търси.
Със Саши не исках да излизам почти, т.е. не почти, ами изобщо нямах никакво, ама никакво желание за това - достатъчно ми беше да съм с детето си денонощно, чувствах се повече от прекрасно. Сега - излизаме все по-често сами (по отделно, но пак е нещо), аз с мои - мъжът ми с негови приятели. Понякога излизаме и заедно с други с деца и семейства, но по-скоро говорех за целия останал социален свят.. когато мога да си изляза с приятелки и да си се прибера в ранните часове, хапнала и пийнала Mr. Green, с две думи доволна от живота.
Усещам го Митко, че няма чак такава силна привързаност към мен, каквато имаше брат му (а и още има). Просто не ме търси нон стоп само мен и гледам да се възползвам Simple Smile

# 268
По тоя повод Тони, сподели моля, какво се хапва във вашите градинки. Отделно ли се заплаща, има ли възможност да си носиш от дома?

Нанди, Рая ходи само до обяд - за 3 ч и 10 мин. Simple Smile Ето защо сутрин тя закусва вкъщи, заедно с Нико, а за почивката им в 10 ч, когато са на двора ѝ слагам плод - какъвто иска. Взимам я в 12 без 10 и като се върнем вкъщи си обядва. Децата, които остават там за целия ден може да си носят обяд от къщи, но обичайно това е сандвич и не го препоръчват. Иначе има опция за хранене в училище срещу 3 евро всеки ден. Има дечица, които го ползват вероятно, защото вчера докато чаках да взема Рая видях, че им доставяха мляко, сокове и плодове. В брошурките на градината пише, че обядът е готвен и топъл. Ако оставяме някога Рая за цял ден...то вероятно ще се случи, когато и Нико тръгне на градина ще ги оставям да се хранят там. Peace

Lussy, аз защото чувам противоречиви неща за градините в България и затова така наивно питам и звуча вероятно. Ако и 1/10 от споделеното от теб е истина, в което не се съмнявам съм доволна, че моите деца поне за сега ще са тук в такова заведение. Praynig Не мога да си представя, че някой може да вика по детето ми и да не му позволява да ходи до тоалетна, или не дай си Боже да го удари. Cry Аз имам лош опит от яслите точно. Там са ме удряли и съм имала сериозен говорен проблем като малка. Заеквала съм и много лекари и логопеди не са успели да ми помогнат. Това в продължение на 2 години. Майка ми и баща ми в чудо се видели и накрая ме завели при някаква баба да ми бае...та от няколко такива баения съм успяла да проговоря отново добре. Вероятно стресът за децата е голям и когато има някоя лелка/учителка като тази дето писа Хера нещата излизат много лесно от контрол и създават доста проблеми на малчовците...а колко могат да си улеснят живота лелките и учителките, ако си променят отношението към децата....така с малко зор в началото, после биха могли да имат послушни  и разбрани деца. Виждам го тук и имам си и пример у дома.

За храненето на Нико ще ти напиша вчера и днес, например какво е ял, ама той дори и да не яде не му се връзвам, защото той суче. Понякога като сме навън по цял ден не се сеща и като се върнем вкъщи е като ламя - каквото има това яде..и суче в комплект. Mr. Green
Вчера е ял следното: суче от 3-4 часа до като стане към 8 поне 2-3 пъти, след това закуси с Рая сутрин половин паничка с овесени ядки с масло и сирене /другата половина тя яде с 300 зора/. После към 10 ч си поиска банан, ама хапна 2 пъти и го отказа, но пък изяде 10-тина зърна грозде. На обяд яде мусака - боде с вилицата и яде...та като резултат беше сравнително чисто по пода и стола и беше изял 2/3 от парчето му. Опитах да му дам кисело мляко, ама го отказа - сука след това. После спа 4 часа, щото и ние с Рая легнахме до него. Mr. Green Като стана си намери на масата половин принцеса с кайма дето правих на Рая да яде на обяд, че ми отказа супата и я омете - това към 5-6 часа. Не пожела да вечеря друго, но пък яде 3-4 лъжички с домашна бисквитена торта с млечен крем. Като си заляга си се насука доволно и отнесе. Mr. Green

Тази сутрин пак сука малко преди да стане. Не искА да закуси с Рая, но като се върнахме от ДГ, след като я заведохме омете 2 пълнозърнести бисквити и половин банан. За обяд има супа топчета, дето ми стана малко по-гъста като яхния че изпуснах ориза и ще яде от нея.

Та това е в ден, в който се храни добре. Има и дни когато не иска да яде и предимно кара на кърма и някой плод. Не го мисля хич...когато иска и колкото иска - гладен няма да остане. Wink

Лече, ако пробваш да я оставяш отвита Елито, но просто ѝ слагай по-дебели пижамки - тук продават например от доста плътен памук, или пък има и меки плюшени също. Може и нощната температура в стаята да не е прекалено ниска...и може би няма да има проблем за нея. Друго, което се сещам е да я пробваш в лек спален чувал дали няма да ѝ е добре. newsm78

Забравих да похваля Ния за мерките - голямо момиче е! Браво!

Шени, не се тревожи прекалено. Аз чудеса от храброст правя за Рая и вчера бях наготвила 3 яденета..и тя седи със сълзи на очи и ми вика: не искам тази супа, сготви ми друга. Мусаката е гадна, а кйфтетата със сос и миришели. ooooh! Оставих я да прави каквото иска - стоя 1 час пред пълните чинии и накрая каза, че искала принцеси с кайма и кашкавал...ми направих ѝ и изяде 2 големи филии, дето на мен са ми много. ooooh! Ми това иска, това яде...какво да направя като не поиска здравословна супа, или кюфтета със сос и киноа - слагам заради нея, да е полезно и хранително - да, ама не. Днес ще видим дано хапне нещо друго освен сандвич-крава и донъти, които са ѝ любими. Tired Поне със сандвичите пробутвам пресни зеленчуци. Whistling

Последна редакция: чт, 27 сеп 2012, 11:41 от Tony_st

# 269
Да взема да се ява и аз...  Mr. Green

амии аз какво да ви кажа... Ние цял месец ... сме болни ... кашлица, хрема... лекувахме 10 дни след това 2 дена затишише и БАМ температура, кашлица отново и започнахме отново лечение за малко се разминахме със снимка и АБ... страшна работа е ... в понеделник отново сме на преглед, да видим до къде я докарахме... + това и моя милост и тя 2 два пъти се разболява, като втория път в момента е със страшна кашлица... направо ми идва да се гръмна... оставих малко повече от едно майчинство в аптеката, не само за лекарства разбира се, а и имуностимулиращи и за зъби и за... АГ, т.е. минах си реда и там.. оказа се, че имам раничка, която обаче док каза да я горим след второто раждане... ако смятаме скоро да бебеправим.. казах да ме погледне хубавичко, щото имаме такова намерение, тааа всичко е ОК и имам зелена светлина и да се започва със фолиевата киселина..  Mr. Green

Отделно за храненето .... няма и помен от ядящото ми дете, в момента като гледам Алейна яде повече от Еди  Rolling Eyes Напоследък не иска да яде нищо.... преди поне не пропускаше закуската като Али, но сега и там е смърт... Яде от ядене само 2-3 лъжички.. .. поне обаче си пие АМ... вечер в 21 часа и сутрин в 6.00ч... имаше и любими неща за ядене и тях не ги иска...  Crossing Arms
Всичко се надявам да се дължи на подутите венци, нещо страшно е в устата му, отдолу в ляво и в дясно чакаме кътници  Crossing Arms

За ясла - мълча... тоз етап ние ще го пропуснем! Peace Направо за градина ще се гласим  Peace

Общи условия

Активация на акаунт