Интересни места в Европа за деца

• 138 054
  • 762
  •   1
Отговори
# 405
  • Пловдив
Защо да не е подходящо? Би трябвало да е пролет, зелено, а да не е супер топло (каквото беше при нас).

# 406
  • София
Някой ходил ли е в Германия - Лего ленд и Европа парк в началото на април? Опитвам се да проуча и да си представя какво ще е времето по време на следващата априлска ваканция. И изобщо се чудя къде по точно това време да заведа моето диване. Били сме в Гардаленд и Дисни и не са опции. Порт Авентура май стартира едва от 06.04. В южна Франция не открих опции.

За съжаление не мога да помогна, но искам да попитам дали ще е подходящо да заведа 3 деца на 8, 6 и 3 години в Гардаланд през април. Кога е най-добрият сезон? Ще се радвам да споделите вашите впечатления! благодаря!
На децата ще им е супер забавно, но малкото дете на 3 ще стои в една зона където децата на 6 и 8 ще скучаят, тоест трябва втори възрастен който да ходи с другите две деца на "по-страшните забавления". Детето на 6 ако е под 120 см -техни /на гарадаланд/ няма да го пуснат на част от забавленията. Или просто му обуйте маратонки с висока подметка. Синът ми точно 6 г и височина 123 см, обут със сандали - не можа да мине на техните 120 см и не пуснаха детето на част от атракциите.

# 407
Някой ходил ли е в Германия - Лего ленд и Европа парк в началото на април? Опитвам се да проуча и да си представя какво ще е времето по време на следващата априлска ваканция. И изобщо се чудя къде по точно това време да заведа моето диване. Били сме в Гардаленд и Дисни и не са опции. Порт Авентура май стартира едва от 06.04. В южна Франция не открих опции.
      Тази година отваря на 6.04.  Били сме точно по това време.Много студено беше ,с дебели зимни якета ,шапки...Но пък спокойно откъм хора. Понеже живеем на час път ,от този парк ,си взехме годишни карти и го посещаваме често.Оказа се,че принципно там е ветровито и по-хладно,имайте го впредвид.Били сме и на дъжд,спират повечето атракции и опция за стопляне е в киното,SEA LIFE,Лего-фабриката,магазинчетата,ресторантите...  Късмет е с времето тук😕  Но пък се научихме ,да не го мислим толкова.Немците носят едни огромни раници и са готови от ураган до +35', с различни дрехи . Дъждобраните са най-нужни.Продават се,в магазинчето  до атракцията със спускащите се лодки.  Паркът е хубав,заслужава си определено!Малък е и ден е достатъчен,ако не е уикенд или лятна ваканция/заради чакането по опашки/   Прекрасно може да се съчетае с екскурзия до Мюнхен,където има много интересни места за децата!                           
 В Европа парк не сме били,но съм чувала
доста добри отзиви за него!

# 408
  • София (Възраждане)
За любителите на животни да споделя лични впечатления от Aitana safari край Аликанте. От подобен тип атракция мога да сравнявам само с Natura Viva край Верона. Aitana e по-добре замислен и по-голям парк, дъщеря ми - обичаща животните понякога повече и от майка си:grinning:- остана във възторг. Мястото предлага възможност за близък, макар и кратък контакт със слонове, жирафи и други едри видове, обиколката с водач трае около 2 часа. Околността също си струва да бъде разгледана.

Последна редакция: пт, 08 фев 2019, 20:32 от Mooimeiske

# 409
Roo благодаря, но предварителното инфо беше, че отварят седмица по-рано. Така сме букнали билетите, че напрактика си тръгваме на 7-ми. На 6-ти ще бъдем в Европа парк. Преди това имаме седмица за Романтичния път и замъците. Леголенд ще е повод да се върнем отново.

# 410
  • София (Възраждане)
Виждам, че има дълги теми за Дисниленд, но да попитам накратко тук, има ли някакъв талон или "хватка" за редукция на цената за вход.... като талоните на Келогс например:) Моя близа планира пътуване, обещах й да разуча:)Simple Smile

# 411
А аз да питам дали някой е ходил в Дисни и Европапарк с проектотийн и къде ви хареса повече?
Ходихме в Европапарк миналата година и дъщеря ми иска пак там, но аз се чудя дали не е по-добре в Дисни за разнообразие.

# 412
По мнение и на възрастни, и на деца Европапарк е много по-добър.

# 413
  • Софето
А аз да питам дали някой е ходил в Дисни и Европапарк с проектотийн и къде ви хареса повече?
Ходихме в Европапарк миналата година и дъщеря ми иска пак там, но аз се чудя дали не е по-добре в Дисни за разнообразие.
Европапарк за нас, но Дисни си заслужава също, няма да ви е скучно.

# 414
  • Пловдив
И в двата сме били, и  в няколко други сме били, но няма по-добър от Европапарк. И моите искат да го повторим само и единствено него!

# 415
  • Бургас
Твърдо: Европа Парк!

# 416
  • Berlin
Отсядали ли сте в хотелите към Европа парк или Фантазияленд? Изглеждат много красиви и интересни, но и цените им не са ниски.

# 417
  • Англия
Аз не, но като порастнат още малко децата и ще го оценят, искам да си доставим това удоволствие, пък било и само за два дни.

# 418
  • Бургас
 Фантазияланд: да. И в двата!
В Европа Парк бяхме в апартамент в близост до парка.

# 419
Моля за съвет за Гардаленд : от 15 юни много ли е жега в региона? Един ден стига ли и за аквариума или трябва два дни? Билети от тук ли по интернет да вземем или на място? От сайта им не разбирам каква е цената на билетите?  И като цяло за пътуване с разглеждане в района- езерото Гарда, Комо, малките градчета- 5-6 дни стигат ли? Моля ходилите да споделят

Общи условия

Активация на акаунт