Eлектронни четци - VII

• 59 201
  • 743
  •   1
Отговори
# 300

Поредната допусната грешка в тяхна брошура.

# 301
  • София
И аз в брошурата гледах, че е тъч...  Thinking

# 302
Дай обявата да видим.

Аз съм за покетбука, не съм го виждала обаче (само по сайтове съм проучвала информация). Имам кобо - като му отчитам един съществен недостатък и няколко по-малки. Престижио съм виждала в магазин - в никакъв случай, киндъла е доста ограничен във файловете, така че за мен също не става.
Мисля, че най-добрия избор е сони, обаче е по-скъп.

Какви са му недостатъците? Питам, защото на мен много ми харесва новия кобо с подсветка. Не съм тръгнала да си сменям четеца, но ми е интересно.
Идва ми тъмен фона, като не съм сравнявала с киндъл или друг, за да преценя дали е по-тъмен, същия или по-светъл, но на мен ми създава дискомфорт. Като няма функция да промениш настройките на дисплея си (контраст, осветеност) - те всички нямат, освен Sony.
Иначе го намирам за голямо удобство и действително не ми се подхваща нормална книга откакто го имам.

# 303
  • USA, Steak State
Релийс дейт-а на новите е 5ти октомври.
Всички, които сме си поръчали сме ги приордърнали и ще ни ги шишнат в деня в който ги пуснат на пазара т.е. 5ти. И аз вече нямам търпение. Simple Smile

# 304
  • София
Привет, моля ви за помощ. Сдобих се с Киндъл 4 - този най-евтиния който вървеше в Амазоните. Как да го регистрирам сега в Амазон, като нямам под ръка уарлес. Някъде бях срещала из темите как се случва когато си без безжичен нет, ама сега не го намирам. И дали въобще може. А ако не го регистрирам как да си кача книга. До колкото се запознах трябва в папка Документс, но нещо не я намирам в киндъла.
 Praynig Praynig Praynig Praynig Толкова го чаках, а сега една книга не мога да си кача и съм нещастна  Cry Cry Cry Cry.

# 305
  • София
Можеш да го регистрираш през компютъра - правиш си акаунт в амазон и там от manage my kindle му пишеш серийния номер, но не помня дали след това не трябваше пак по някое време да намериш wi-fi. Иначе можеш да четеш и без да е регистриран - книгите, които качваш трябва да са в .mobi или .txt формат. Слагаш ги в documents папката, която ще видиш, когато свържеш четеца с компютъра. После би трябвало да се появят на home екрана на киндъла.  Peace

# 306
  • София
Bordeaux благодаря ти  Hug  bouquet. Оправи ми настроението, което беше  #Cussing out. А от къде да му взема този сериен номер? Не видях по кутията да има нещо, ама не съм  и гледала обстойно.
За да отворя нещо в интернет отново ли трябва да ми е регистриран. В работата има wifi та дали ще мога да го ползвам?

# 307
  • София
За интернет май не ти трябва да е регистриран, би трябвало да можеш да ползваш служебния си wi-fi, ако знаеш паролата. Сериийният номер се вижда, ако натиснеш menu, докато си на началната страница, отиваш на settings и гледаш device info - има mac address и под него сериен номер. Поне на kindle 3 е така, мисля, че и при 4 е същото.  Peace

Регистрацията се прави основно, за да можеш да си правиш колекции - удобно е, ако имаш повече книги, а също и за да можеш да пазаруваш от амазон.

В интернет може да потърсиш упътване на български, ако искаш да се запознаеш по-подробно с функциите на четеца!

Приятно четене!  Hug

# 308

Идва ми тъмен фона, като не съм сравнявала с киндъл или друг, за да преценя дали е по-тъмен, същия или по-светъл, но на мен ми създава дискомфорт. Като няма функция да промениш настройките на дисплея си (контраст, осветеност) - те всички нямат, освен Sony.
Иначе го намирам за голямо удобство и действително не ми се подхваща нормална книга откакто го имам.

Фонът ми идва тъмен и на моя четец, въпреки че е Сони и въпреки, че могат да се променят настройките на дисплея (всякакси съм ги променяла). В началото не обърнах внимание, после при определна светлина ми създаваше дискомфорт, но вече му свикнах и отдавна не се бях замисляла за това. Този проблем, предполагам, не съществува с така наречената "подсветка".

# 309
Дай обявата да видим.

Аз съм за покетбука, не съм го виждала обаче (само по сайтове съм проучвала информация). Имам кобо - като му отчитам един съществен недостатък и няколко по-малки. Престижио съм виждала в магазин - в никакъв случай, киндъла е доста ограничен във файловете, така че за мен също не става.
Мисля, че най-добрия избор е сони, обаче е по-скъп.

Какви са му недостатъците? Питам, защото на мен много ми харесва новия кобо с подсветка. Не съм тръгнала да си сменям четеца, но ми е интересно.

Аз не виждам никаква разлика във фона на Киндъл и на Кобо.
Единственото, което не ми хареса е, че самите букви на единствения шрифт на кирилица на Кобо Тъч са малко по-тънки от на Киндъл 3 и това не може да се регулира, но това не е нетърпимо.
Предимството при канадците е, че тъч скийна позволява много по-лесно навигиране, а също и менюто е много по-удобно при подреждане на съдържанието, последно, но не по важност е, че свалянето на безплатни книги от Кобо Шоп е по-адекватно от амазонския аналог.

# 310
Моля за спешна помощ, по назад в темите бяхте обсъждали пътуването със самолет, но наистина нямам никакво време да ги гледам, моля ви който е наясно да ми каже дали мога да си го нося в ръчния багаж киндъла, така както си е на скрийнсейвър, ще ми направят ли проблем?

Мерси за вниманието  Hug

# 311
Не. Няма да ти правят проблем. Само по време на кацане и излитане го прибери и не чети Simple Smile

# 312
Мерси за мигновения отговор, че не бих понесъл раздялата с киндъла  Laughing

# 313
Така в крайна сметка май ще взема тези дни KINDLE 4 от Технополис.В същият магазин се продава и  калъф за него интересува ме някой дали си е купувал от там да ми каже дали са хубави или евентуално да предложи магазин от който да купя на подобна цена защото го гледам този в технополис е на цена от 28 лева което е прилично.Също така ме интересува трябва ли да купя отделно зарядно или кабела в комплекта за зареждане от компютъра си върши работата добре?

# 314
  • София
Кабелът в кутията си върши добре работата, но става само за зареждане от компютър, ако искаш от контакта, ти трябва накрайник.

Ако не ти е супер спешно и в технополис наистина продават киндъл 4, а не тъч, можеш да попиташ едепо дали имат налични - при тях 4-ката беше около 170лв, а тъч-а около 220лв.

Калъфите в технополис не съм ги виждала... моят е от myebook.org, но там са по 40лв и, ако не ти се ходи на място, доставката е 5лв. (edit: оказа се, че имат и по-евтини, но не знам с какво качестов са). Другият вариант е да разгледаш в ebay - там има за под 10 долара, но ще трябва да почакаш докато пристигне.

Общи условия

Активация на акаунт