Отговори
# 600
Охх, голяма схема с тази количка, от 2 дена все за това мисля  Laughing Побърках се вече  Crazy
Светле, сигурно си права и само ненужно се тревожа, че ще му е тясно на бебчо, ама пусто недоверие- все искаме "око да види, ръка да пипне"... и като не я видях на живо никъде и се разколебах. Сега ми писаха тука за магазин в Бургас, в който май я имало, та ще се радвам много ако успея да се докосна най-сетне до нея  Praynig   Peace

За нощниците и другите принадлежности- наистина някои болници имат в списъка такива безумни неща- 2 нощници, 2 комплекта чаршафи за еднократна употреба (от аптеката), а на една позната в МБАЛ Бургас дори й поискаха 2 рула кухненска хартия  #Crazy  (явно и консумативите в родилна зала вече са кът)....

Та добре е да се проучи какво е нужно- за да няма изненади. Примерно ако държите на превръзки за родилки или въобще на някакви превръзки е добре да си носите, защото на много места давали лигнин, който на някои жени като мен, може да им е неудобен, като не сме ползвали никога  newsm78

# 601

има майки, които спират нощното кърмене по препоръка на роднини и педиатри към края на първия месец и бебетата реват по цяла нощ...или се будят и си търсят нещо, дава им се вода, чайче те се успокояват за половин час и после пак...така кърмата намалява, заради намаления прием, и се налага дохранване...

Мен ме бяха вкарали точно в този филм. С хранене под час и чайчета. Не лично време и пространство - аз реално няколко месеца спях по 3 часа на денонощие и накрая си докарах сърдечна невроза. Пък бебето ми горкото, освен че го отбих по този начин, беше нещастно и гладно. Така че - тъй като сме си животни, бозайници (от което и аз не съм очарована), но - като животните (в Рим прави като римляните), като приписка - цица и туй то.

Едно въпросче - в МД-София искат ли нощници? Аз само пижами имам.
Какви кремчета за подсичане ще използвате?

# 602
  • София
В Тина Киркова ще раждам , иначе видях ги тези на Мама Конти , но нещо с размерите ми е малко проблематично и ми се искаше да ги меря на живо.

Ама нощниците наистина на много места ги има, дадох линка само за да покажа как изглеждат, на пазара на Красна поляна например ги имаше в два магазина за бельо, единия откъм Вардар, магазин Елеганс или нещо подобно, но там сега са заредили бански, та може и да ги няма, а другия в нещото като закрит базар отстрани на пазара, магазин за чаршафи, завивки и т.н., там даже се предлагаха и с горен халат като вариант. Преполагам, че в много магазини за спално бельо ги има, турски са, но хич не са лоши като качество. Иначе за размерите просто за информация аз съм на L, 172см. съм висока, вече съм към 70кг.

# 603
   Не оставайте с впечатлението, че в АГ Варна (предполагам и други болници в страната) искат точно нощници. Става дума просто за болнично облекло. Старшата сестра  препоръча нощниците за да не се налага в предродилна и всяка сутрин при визитации да сме само по горнището на пижамите.  Embarassed Може да ни притеснява да се разхождаме по голо дупе  пред всеки. Че ще се налага пред мед. лица- да, но няма нужда и санитарките да ми гледат гениталиите. Ужасно прозвуча май  smile3506.
   Днес отлитам за преглед при трети доктор.... Доктора, който ще ме изражда видя малко  околоплодни води, но не били в някакви притеснителни граници. ЖК-то ми видя малко по-"узряла плацента" от нормалното за тази седмица и това бебе. Даже и някакви лекарства ми изписа, а имам малки съмнения дали да ги пия, не мисля че си заслужава риска... Та... днес съм решила да лягам пред трети, дано той ми наклони везните нанякъде.  Simple Smile А и отново ще си видя  космонавтката!

# 604
  • София
Каричка, пусни този списък за "Тина Киркова", че и аз натам съм тръгнала  Praynig Че в темата за раждането в "ТК" е от януари, а не знам колко е актуален  Simple Smile

Последна редакция: ср, 22 авг 2012, 11:05 от -=Деси=-

# 605
lofeto - Ако си от София, нощници можеш да намериш в магазин Слънчице - до пазара на Люлин е.
http://moebebe.com/?id=2
ето това им е сайта и даже има показана карта. Аз миналата седмица бях до София и си купих от там нощница, която ще я ползвам и след това за кърмене, а не само в болницата. Купих и спално комплектче за бебето, което е много хубаво като материя, толкова меко...струваше към 65 лв, но си заслужава парите, не се сравнява изобщо с обикновените чаршафи.
Сестра ми ми го препоръча този магазин, че тя роди миналата година и от там си беше набавила същите неща. Тя също си носи 2 нощници, едната за раждането и една за след това. Сестра ми е раждала в Окръжна болница и и бяха казали да си носи.
И дори лекарката коментирала как някои бременни си носели само по 1 нощница и едва ли не смърдяли след 2-3 дни лежане с 1 нощница Simple Smile

# 606
  • София
lofeto - Ако си от София, нощници можеш да намериш в магазин Слънчице - до пазара на Люлин е.
http://moebebe.com/?id=2
И дори лекарката коментирала как някои бременни си носели само по 1 нощница и едва ли не смърдяли след 2-3 дни лежане с 1 нощница Simple Smile

Този магазин ще го посетя задължително, мерси за линка  Hug

Нощниците трябва да са най-малко 2. Най-малкото ако пропусне превръзката, трябва да имаш с какво да се преоблечеш. За секциото да не говорим - там не ти разрешават да се къпеш първата 1 седмица (ако не беше и повече)  ooooh!

# 607
Майчета, в Лидл от утре има промоция на бебешки стоки. http://www.lidl.bg/cps/rde/xchg/SID-D09B714E-CA38CB36/lidl_bg/hs … m?offerdate=17757
Предния път бодитата на Дисни не ми изглеждаха добре, но ще видя тези - ако ми харесат, ще взема по-големи, че малки вече имаме. Задължително ще взема от протекторите.

# 608
Деси, актуален е списъка от темата за ТК.
АГ-то ми работи там, освен в частния кабинет, където ходя и каза, че не е променен  Peace

# 609
Магазина в люлин изглежда да е хубав. Никога не съм го посещавала, но в най-скоро време ще отида. Гледах хавлийките за баня и за 12 лв.  В други магазини също съм ги гледала, но по 69 лв. което е направо обирджийска история

# 610
# 611
  • София
Деси, актуален е списъка от темата за ТК.
АГ-то ми работи там, освен в частния кабинет, където ходя и каза, че не е променен  Peace

Много ти благодаря!  Hug Не виждам само комплект за изписване  newsm78

# 612
  • София
Блогодаря за информацията, започвам да обикалям за нощници Simple Smile

# 613
Момичета, имате ли дни, в които все едно нямате сила за нищо? Днес, още от сутринта съм една тромава, едва дишам, ръцете не мога да си вдигна. И се насилих да изляза на разходка (всяка сутрин гледам да се разхождам докато е още хладно) и едва вървях и пуфтях като парен влак. Не знам какво ми е. Вчера си бях ок. А днес точно имам контролен преглед при нефролог, а не ми се излиза изобщо. Та се чудя, дали е просто такъв ден и дали всички имате такива дни?

# 614
Deni Duch, все пак това е списъкът, който предполагам е необходим. Тук например не пише никъде нощница, но пък пише халат... За какво по дяволите ми е халат?

http://www.maichindom.com/bg/hospitalization/

Общи условия

Активация на акаунт