Пъб "Добре дошли в Рая" (кафене на езиколюбителите - 3)

• 17 107
  • 724
  •   1
Отговори
# 300
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
На мен ми се струва грешно с "на". Пък и ми звучи някак криво. Нещо като "Снимка в анфас".

И на мен така.

Какво и е на снимката? Карате ме да си глътна граматиката, 'начи.

звучи ми като вече предъвквания забавен каданс и още по-забавен каданс  Hug

ммммда. малко се пие в таА държава. ей го на! няма и сабаХлем, а вече всичко живо е изчезнало от сцената....
тия под масата няма да ги проверявам, че като им гледам позата не спазват комсомолско разстояние Wink може да ги стресна Sunglasses

# 301
Пак пърхат винаркй йз сумрака. Някой на забавен, другй на още по-забавен каданс.  Mr. Green

За снимката: доколкото ми позволяват твърде оскъдните знания по френски 'анфас' си значи 'в лице', тоест добавянето на български предлог е като да кажеш 'в предвид'.

# 302
  • Mars Hotel
Ой! Много тихо тук.   tiptoe
Ще пусна кафе-машината да загрява. Дано не събудя някого.

# 303
Идвам с готова нова абревиатура от пръвупистната:

Цитат
колата си е муцка кифла поничка

Заплени сърцето ми това МКП. Яката раута!  hahaha

# 304
  • гр. София
Да, казва се снимка в профил или снимка ан фас. И пак да, както Пуцинка е отбелязала, от френски идва - en face - "срещу". Предлогът "в" си се съдържа в наименованието и не е необходимо допълнителното му (повторно) добавяне.

Аз малко по обедно време се явявам тъдява, но като гледам как всичко е чисто и подредено просто не мога да не се наместя до кафе-машината с една табла

Някой да иска МУФТА?

# 305
Аз ще си взема, а ти ще гориш в Ада.  Crossing Arms

# 306
Вижте какво открих:

"The royals traditionally spend their annual summer break at the castle by the River Dee and Prince Philip is returning there to rejoin the rest of his family."

Кой ли ще изплува от плитчините?

По повод на анфаса, зная, че на френски е в лице, но побългареният израз не е ли в анфас?! newsm78 Чудя си се сама. Не мога да се сетя други подобни примери в момента.

Хайде, чао, пийнете си хубаво, а пък аз ще поработя малко. Довечера ще ви гостя с капкейкс с много айсинг отгоре, че децата се учат да декорират торти и творят!

# 307
Довечера ще ви гостя с капкейкс с много айсинг отгоре, че децата се учат да декорират торти и творят!

И рецепта, и рецепта.  Sunglasses

"The royals traditionally spend their annual summer break at the castle by the River Dee and Prince Philip is returning there to rejoin the rest of his family."

Смелчаги, смелчаги! Или те са просто по-страшни от плитчинния живот.  hahaha

# 308
  • София
Ей ме на!

Розе, жива да си пак ми подслади живота!

Днес улов нямам, но за сметка на това имам мнооооого листЯ и докЮменти, с които се забавлявам произволно...

# 309
  • гр. София
Оттатък в Хоръра със Сарки установихме, че много ни харесва как звучи думата "уруспия", та се сетих да ви питам - кои са ви любимите по звучене думи?
Аз например обичам и "цвичка".  Mr. Green

Дайте да направим списъче.

# 310
Ооо, любими думи! Една и две да са. На първо време - пискюл.  Mr. Green

# 311
  • гр. София
Мухахахаха, пискюл  smile3532

Това, не знам що, ми звучи като "миндил"  Joy Joy

# 312
  • Ænima/Albuquerque
Миндииил! hahaha

Аз се кефя баба, кат ми каже "КАчи се, бабе, до джамлъка да свАлиш на дедо ти шубата!".
Та в този ред на мисли "джамлък" ме кефи.  hahaha

# 313
Саркът, мен адски ме възрадва оная дума на твоята баба... ама как беше. Оная хубавата.  hahaha

# 314
  • Ænima/Albuquerque
Ъъъ... коя от сичките, че тя една ли е...  ooooh!
Накокържи?  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт