Пъб "Добре дошли в Рая" (кафене на езиколюбителите - 3)

• 17 168
  • 724
  •   1
Отговори
# 360
  • гр. София
Аааа, немой ти така! От всеки списък има нужда! Както е рекъл шопът - кое си сака, оно си требе!  Naughty

Идеята е да посъберем накуп любимозвучащи думички. Реших, че може да е интересно. Ето, аз например се "обогатих" с твоя "пискюл" - вече ми е сред най-любимите, наред с "цвичка"  Laughing

Пък за азбучният ред - да, наистина мислех да го направя така, но накрая. Засега само дописвам нови и нови думи.

Аз знам, че си списъкофил,

И от от най-отявлените!  bowuu

# 361
  • Mars Hotel
О, сетих се за още един пример - ключ. Много хубава дума, звучна. Много обичам да я казвам.
Какво мислите за плюнка? А клюка?  

# 362
  • гр. София
Да, и "мюфтия" (къде е Апокалиптик да ни "светне" относно пръвуписта на тая дума?  Mr. Green Тя има експириънс).

# 363
  • Mars Hotel
Така си се пише мюфтия (изобщо не ми харесва тази дума пък). Ние да не сме малки, че да не можем сами да се оправим.  Crossing Arms

# 364
  • гр. София
Ц, не си се пише така  Mr. Green "Мюхтия" се пише, но тя като дойде ще си каже  Joy

# 365
# 366
Плюнка не ме кефи, защото и нещото зад думата не ме кефи. Хич.  Close към ключове и клюки съм по-скоро безразлична.

Пък за азбучният ред - да, наистина мислех да го направя така, но накрая. Засега само дописвам нови и нови думи.

Не съм се съмнявала и за секунда.  hahaha

# 367
  • гр. София
Светли, разбира се, че е с "Ф", но Апокалиптик в някакви служебни документи беше установила преди време, че нейна колежка го е написала с "Х" та затова  Laughing

# 368
  • Mars Hotel
О, Боже. Ама ти си се шегувала.  Embarassed

# 369
 rotfImbo rotfImbo rotfImbo

Мющерия е хубава дума, но не знам какво значи.  Rolling Eyes Лющя също. Излюпвам се още по.  Mr. Green

# 370
  • Mars Hotel
мющерия

Розе, извинявай. Не съм 'ич в час.

# 371
  • в морето до колене
Мммм, охлюв - много любима  Heart Eyes
Най-близките си приятели така ги обиждам - на охлюв  Mr. Green

.
.
мющерия е клиент - и звучи добре, да (даже по-добре от клиент  Simple Smile)

м/у ЛЮЩЯ и ИЗЛЮПВАМ се сещам, че много ми е смешно "люпя семки" Mr. Green - на село съм го чувала като малка

# 372
  • гр. София
Светли, ти пък  Hug

# 373

Никога не бих предположила! Звучеше ми като някакво сечиво.  Joy

Люпенето на семки е редовна дейност в София, даже не знам как се казва по друг начин. Освен  с 'ям семки'.  Mr. Green

# 374
  • Ænima/Albuquerque
Егаси думата. Ама пък мога да спретна изречение: "Те са мющерии на уруспията".  bowuu

Общи условия

Активация на акаунт