Вече се чувствам по-голям - ВТОРОКЛАСНИК съм засмян

• 38 905
  • 754
  •   1
Отговори
# 615
Искам да разбера какви домашни дават на децата ви по БЕЛ и математика, защото моята мома пише вечер само по математика в тетрадката и това е,по писане нищо не им дава госпожата,а не мисля че е редно,все пак трябва да се упражняват
 Госпожата не е ли казала ,че това е за домашно не мога да я накарам да прави нещо извън това
Днес смятам като я взема от училище да попитам все пак милата им учителка, но все пак за сверка и тук Rolling Eyes

# 616
Креми 7, имат домашни по писане регулярно - преписи, преразкази, работа с правописния речник.
Не му се пише допълнително извън зададеното, но и г - жата не ги щади - сериозно се пише.

# 617
  • София
Ние ходим на занималня и вечер в къщи не се налага нищо да правим. Доколкото виждам в занималнята по български правят диктовки.
Въпроса с школата по анлийски го реших, намерих друго място където започват от 5ч до 18.30ч. Два пъти седмично. Доволна съм, учителката е мила, детето я харесва и ходи с желание. За мен това е най-важното. Всеки път им дава да си рисуват нещо, което особено го очарова. Спорта май ще го ограничим до футбол веднъж седмично след занималня, защото иначе се застъпват с английския. Така му остават 2 дни седмично, в които няма никакви извънкласни занимания. А за догодина мисля да вмъкна някъде и музиката. Той искаше още сега, но просто не мога да се организирам с водене, упражнения и т.н.

Някое детенце свири ли на пиано?? Да се посъветвам. Имаме едно акустично пиано у майка ми, което не е акордирано доста отдавна. Мисля си, че който ходи на уроци по музика трябва да се упражнява и за тази цел трябва да има инструмент в къщи. Не че е невъзможно да ходи да свири у баба си, но си е размъкване насам натам. Ако пианото му е под носа може да свири когато поиска, ако е на друго място може да го домързи. За голямото пиано у нас място просто няма, а едва ли има смисъл да купувам електронно или синтезатор, като по-компактни. Който се е занимавал или детето му се занимава с музика, нека даде съвет моля.

# 618
[Момичета, скоро обсъждахме книгите и обученията за родители и ми направи впечатление, че е интересна тема за някои...
За мен е много интересна тази тема. Купих си книгата, след като беше спомената тук, прочетох я и смея да се похваля, че много често успявам да приложа на практика някои от съветите и то с неподозиран за мен успех. Естествено нуждая се от още много работа, упоритост и постоянство (които всъщност изисквам от детето  Laughing а за мен също е трудно), както и от това да си пречупя възгледите и навиците. Бих се записала на курс, дори проверих датите за нашия град, но определящи се оказаха недостига на време, а и на средства.  Ще съм благодарна , ако ми пратиш на лични детайли, колко често се организират курсове.

По отношение на четенето - много съм благодарна на тези от вас, които споменаха за поредицата за малкия Никола.  Откакто чете тези книжки, за пръв път виждам какво значи детето ти да чете и да се забавлява, да се наслаждава на книгата и да се смее.

За физическото - огромен късмет, но попаднахме на учител, който подхожда като психолог. Миналата година успя да отучи моето дете да плаче неутешимо когато изгуби или когато друго дете го упрекне за загуба на отбора, или пък за това, че пръв е отпаднал от дадена игра.  Накара го да има хъс и спортна злоба (до някаква градивна степен) и да не се отказва. Много съм му благодарна. За музиката  Embarassed не съм чула нищо досега - ни песен, ни оценка  Laughing.

Някой по горе спомена, че трябва да ги водят на театър и изложби. Подкрепям с две ръце.   Миналия ден купувах билети за театър, малкият беше с мен и неистово започна да настоява да дойде. Да ама това е тричасов Крал Лир, няма да му понесе. Затова му купих билети за Островът на съкровищата (досега не сме ходили в драматичен театър, само на куклен) и настана голям ентусиазъм. Таткото извади книгата, започнаха да я четат за да са готови преди постановката, умилиха ме направо. Ако не беше поискало самото дете, аз нямаше да се сетя да му предложа. Надявам се да му хареса.

# 619
  • Чикаго / София
lulumba добре се посмях с твоето момиче. Laughing Дано вече нямате поводи да ходите там.

bibi много добре се е справило с разделянето на паричките детето. Точно по сестрински  Laughing

Като ви чета все повече се радвам, че в нашето училище нямат оценки по нищо до 5ти клас. Чак от 6ти клас започват да ги оценяват. По музика след 3ти клас ако детето иска може да си избере инструмент на който да свири. До тогава учат песнички, изнасят ни концерти, учат ноти. Последно дъщеря ми ми каза, че с някакви ударни инструменти и хармоники са се опитвали да си измислят мелодия.

chockolina за подреждането на стаята разреших проблема като изхвърлих няколко играчки. Не искаха да си я подреждат, накрая им казах, че след малко влизам и каквото видя неприбрано го хвърлям. Да видиш как тичаха след мен до кофата навън и ровиха вътре да си ги вземат. Това нещо го направих още 1 път и веднъж минах с прахосмукачката и глътнах няколко по-малки играчки от пода. От тогава като кажа, събирайте играчките - всичко се събира и подрежда по местата. Хич и нямам намерение да им плащам - това си е тяхната стая, с техните играчки - трябва да се научат да си ги подреждат и пазят. На мен никой не ми плаща да изчистя и подредя останалата част от къщата. Достатъчно големи са вече, за да разберат, че всеки в семейството има своите задължения и отговорности към къщата и семейството си. Например да сложат прибори и салфетки на масата, да си занесат чинията след като са се нахранили до миялната, да си сложат дрехите за пране в коша и пр.

# 620
  • София
тоя номер с изхвърлянето и аз го пробвах, обаче не хвана декиш - малкото го взе на игра и започна да ми носи още и още, а големия само гледаше и мигаше на парцали - голям майтап беше - доста играчки изхвърлихме, но друго освен да освободим малко място в кошовете за играчки не постигнах  Joy

# 621
И аз изхвърлям, без да ми мигне окото. Моите момчета са и в отделни стаи, което увеличава безпорядъка допълнително. Не държа да е почистено всеки ден, но държа, като напомня, да са бързи  Laughing
За чистене, оценки и пр. пари не давам. Големият получава седмична сума, която е свободен да харчи, както прецени.

# 622
  • В светлината на слънцето
kalimbi, ако реши да се занимава сериозно с пиано, ще му трябва голямото и то у дома, защото упражняването е всеки ден и то не за десетина минути, а за по-дълго. Но ако ще е само за удоволствие, може да минете на първо време и с упражнения веднъж седмично, съчетани с гости при бабата. При втория вариант не чакай да се научи да свири кой знае колко, но пък ще опознае инструмента, ще понаучи ноти, може би някоя лесна песничка с едната ръка. Аз лично не съм фен на  електронните, но и те вършат някаква работа за начало. Освен това те имат разни екстри, с които детето може да се забавлява, "композирайки" собствена музика и така да заобича свиренето.

# 623
  • София
За музиката, рисуването и физическото си миля, че тези предмети са за допълнително развитие на децата и е добре да се намери начин да се заинтересуват. Ние имаме късмет с госпожата, на мен ми е интересно да се занимавам и допълнително с детето, но само колкото е по програма.

Последна редакция: чт, 11 окт 2012, 12:47 от TanyaMG

# 624
... Затова му купих билети за Островът на съкровищата (досега не сме ходили в драматичен театър, само на куклен) и настана голям ентусиазъм. Таткото извади книгата, започнаха да я четат за да са готови преди постановката, умилиха ме направо. Ако не беше поискало самото дете, аз нямаше да се сетя да му предложа. Надявам се да му хареса...
Много добър избор. Постановката наистина си заслужава. Гледахме я преди близо 2 години. Много ни хареса. Мисля, че и в момента това е най-добрата постановка за деца в Младежкия театър. Приятно гледане.

# 625
И ние днес сме с 5 по музика. Госпожата попитала кой иска да бъде изпитан и моя естествено пожелал. А получил 5 понеже не знаел хубаво текста на песента.
Питам го ,след като не знае текста, защо иска да го изпитват? Отговори , че искал.
Голяма драма с тези оценки. Въпреки ,че аз се радвам  на всичко което донесе и му казвам че съм доволна.

# 626
http://www.deals.bg/Valshebnata-fleyta-v-Sofiyska-opera-i-balet- … _6006?a_aid=ehabg

В детската програма на Операта има много слаби спектакли, този поне е с хубава музика.

# 627
  • Варна
kalimbi, по въпроса с пианото: нашият ходи в една школа, където има деца, които нямат пиано, нито кийборд в къщи. В началото, особено - за ориентиране дали на детето ще му хареса, не е толкова необходимо редовното упражняване. Научават се (колкото и да ми беше чудно на мен) за кратко време не само на песнички с една ръка, а доста по-сложни, но всичко е до подход на учителя и до това да се избират мелодии, които детето да харесва. Концерти си правят, на състезания ходят... Моето дете държи да ходи на пиано, въпреки че в къщи почти не остава време да се упражнява (а и е от тези деца, които очакват всичко да стане без усилия). За мен това е обогатяване на общата култура, а и ще правите концерти у баба Simple Smile

# 628
Малко извън темата. Има ли деца които учат в 144 училище в Младост? Ако не е нахално искам да питам нещо на лични, за да не оспамвам темата.

# 629
Здравейте, попрочетох ви. Hug
За материалното стимулиране по повод 6-ците...у нас не се практикува. Пък и забелязвам, че тя самата много се радва, когато получи такава. На родителската среща обсъждахме с госпожата, че може и да станат бележкари, но... Tired
Иначе има 6 по домашен бит и техника. Да, радвам се, но според мен не всеки е сръчен, може да пее, рисува и т.н. Ние сме в паралелка с рисуване, накупихме много материали, уж децата да развиват таланта си. Но госпожата все повтаря, че и ние трябва да се занимаваме. Е как, при положение, че нито аз, нито мъжа ми сме художници?! newsm78 На мен ми харесва как рисува и това е. И малко се подразних от цялото това "внимание" към този предмет. В крайна сметка си мисля, че специално госпожата трябва да подходи по-различно към тях и да ги заинтригува. Но може и да не съм права де. Peace
Чоколина, май всички са в някакъв такъв период. Как разхвърля като е сама, а не мога да си представя ако са две деца... ooooh! Карам се, моля, наказвам, заплашвам, че ще пусна кучето да "подреди", не се трогва. Tired

Общи условия

Активация на акаунт