Клуб "полицейска съпруга" - тема 4

• 65 268
  • 797
  •   1
Отговори
# 360
Твоят може би, моят са всичко на всичко 12 човека патрул и териториална, т.е. за общо 3 смени по 4 човека на границата. На 22-23 декември се връща трета смяна и ако запазят графика моят заминава баш за празниците. Искрено се надявам да разбутат вече малко офицерчетата, че те голямо лабаво - ни протести, ни мачове, ни граница...седят си в кабинетчетата само.... 36 човека районно, само 12 човека патрул, катаджии и квартални. Всичко друго по кабинетите играе Енгри Бърдс...Малко да отидат и те да видят как е ...

Последна редакция: чт, 14 ное 2013, 11:24 от Змимка

# 361
Не всявайте паника, няма такова нещо.
Не се опитвам да всявам паника, просто споделям това, което са казали на мъжа ми. Това което казвате вие много ме успокоява. Дано да са добре там и да нямат нужда от нищо  Praynig

# 362
  • София
Стискам палци всичко да е наред  Praynig Praynig

А ето нещо обнадеждаващо. Поне добре звучи. Дано стане и истина след месец и половина

http://pan.bg/view_article-4-19890-Sys-zakon … sp;    

# 363
  • Лутаща се
........................ Няма полицаи за патрул. Или са на границата, или са на протести...

Цитирам само откъс от мнението ти, за да изкажа възмущението си от един сблъсък тази сутрин между мен и един катаджия.
Та дето викаш, че нямало полицаи за патрул............. Тези двамцата бяха застанали на една "доилка" - на оживен главен път и спираха, за да си изпълнят плана и кой знае какво още.
В нашия град в момента местата за паркиране всичките са синя зона, а безплатните паркинги са разкопани за ново строителство. Та си паркирам колата до една ограда, на едно нещо, дето някога, преди 30-35 години е било тротоар. В момента е разкопано и обрасло с храсти.
Е, въпросният полицай се заяде с мен, за дето паркирам там.
Преместих си колата, но логично въпросът ми беше защо действат избирателно и не правят проблем на другите напаркирали по същия "тротоар" коли.
Нямало им водачите, затова не ги закачали. Все едно не могат да направят проверка  ooooh!

Принципно беше прав. Според градоустройствения план това място е тротоар и аз бях в нарушение като съм спряла там и не съм осигурила 1,5 м място от колата до стената. То не, че има такова де...........
Но на фона на всичко ставащо ми се стори, че за такава дреболия беше излишно да се занимава, че няма капчица разбиране и влизане в положението нито от негова страна, нито от Общината, която завзе местата за паркиране, за да точи пари, нито от когото и да било от висшите държавници, нито от Господ.............

Явно изпращат оправните полицаи, а "шлаката" е останала и се възползва от положението. Затова и ще се увеличат кражбите. Вместо да обикалят крайните райони те ................ без коментар повече........ Tired

# 364
  • Пловдив
Е, нищо лично към военните, но не мога да не го кажа - на военните и по времето на министърът им Цонев заплатите им скачаха на няколко пъти, и миналата година си везха 13 заплата, и сега с октомврийските пак им изплатиха предколедни бонуси. За служещите в системата на МВР - тиквен медал и всенародни плюнки. Е, не е честно, хем пари за тях никога няма, хем народът срещу тях, защото е против седящите в парламента, на които ченгетата трябва да пазят гърба, защото такава им е работата, хем пък и бонусите в другото министерство. Нали са силовите министерства, защо има такива разграничения? Все министрите на МО ли са по-печените, че нашите ги цакат с топла бира?!!

# 365
Момичета, да се похваля  моя мъж си идва  newsm44 Връщат някои и той е в това число.

# 366
Протестите ще утихнат...онези гадове оставка няма да дадат и малко по малко протестите ще загубят инерция. С границата какво ще става, мен там ми е мъката .... Нали уж строителните към военните строят ограда някаква, дали това значи, че в даден момент живата плет ще е излишна? Sad

# 367
Да, те правят ограда, но тя ще бъде готова на 1-ви март.
Вчера половинката ми прати снимки на навеса дето си е направил, и изобщо мястото на което работи, направо ми се сви душичката, по-хубаво да не бях виждала. И той като видя как се натъжих, вика ти какво очакваше. И аз- ми не знам, ти един път не се оплака, даже ти е добре, и той каза- не се притеснявай, даже ни е весело и започна да ни харесва.  Laughing

# 368
Моят вчера ми вика - дето копаят за оградата - на квадратен километър всичко е КАЛ. И насред калта ние с колегите се търкаляме като прасета в калта. Вика - и да видим бежанци (за 8 дни не е видял още де...) - не можем и да побегнем към тях - калта тежи колкото нас.... А относно навеса, на неговата ..вишка ли се води, дърветата били вече изсечени заради оградата и не можал да си завърже наелон да го пази от дъжда.... Днес онзи тъпак новия министър щял да ходи на 'оглед', но разбира се нямало да ходи чак на границата, а само по базите ... Да видел условията./ Да иде там в калта смотания, там да гледа условията, какво ми ходи по базите...Толкова малоумно управление, братче, досега не е било....

# 369
Душичка. При моя също не са се опитвали да минат бежанци, ама каза на около 200 метра от тях при други колеги ги "скъсали" направо. Иначе навеса му не е точно навес, а по-скоро колибка са си направили от клони, отгоре  найлони, пак клонки от някакви храсти.
Сега чух по новините, днес Цветлин Йовчев щял да ходи там да види каква е ситуацията.

# 370
Ей сега се обадиха на мъжа ми да му кажат че са пратили днес полицаи за София. Моят мъж иначе почва да се стяга за границата - заминава на 23.11 и ще сте ми от полза за идеи какво да вземе за там.

# 371
По-късно като се чуя с половинката ще го попитам, той ми беше  казал, че си е направил списък, но това, което на прима виста се сещам аз е: дъждобран, термос, наложи му се там да си купува брадвичка за навеса (26лева дал), така че ако си има нека да си я вземе, купуваха и найлони пак за него, да си вземе раница, в която да може да си слага нещата за работа- вода, храна, и всякакви други лични вещи. На моя раницата се оказа даже малка, и сега ми е поръчал да му търся по-голяма за следващия път. Задължително хирургически ръкавици, ние купихме към 20 чифта, слава богу засега не му се е налагало да ги ползва, те са ако се наложи да обискира един вид, да не пипа с голи ръце. Също така свински опашки, защото имат само по един чифт белезници, а ако се наложи да задържат няколко човека другите ги връзват с тях. Разбира се, вие ще си прецените дали ще ги вземете тези неща или не. По-късно отново ще пиша, че в момента аз друго не се сещам. Hug

# 372
Задължително сезал - да имат да си връзват наелони и клони за навес.. Божеее, докъде ни докараха..... smile3515

# 373
Ей сега се обадиха на мъжа ми да му кажат че са пратили днес полицаи за София. Моят мъж иначе почва да се стяга за границата - заминава на 23.11 и ще сте ми от полза за идеи какво да вземе за там.

Задължително зимна "бойна" униформа, не строевата, дъждобран, плетена шапка, фенерче, ръкавици, термос, раница.

# 374
Да, топлите дрехи и ботуши задължително. Хубаво било да си вземе ако има някое малко сгъваемо столче, като рибарските защото няма как да сядат в калта. Поне 2 чифта кубинки.

Общи условия

Активация на акаунт