Избор на фурна за вграждане

• 74 212
  • 106
  •   1
Отговори
# 15
Аз да добавя една функция, която не е спомената по-горе - защита на капака да не може да се отваря от деца.
Не нагряващото се стъкло също е важно.
Относно вентилатора - ако го има, значи може да се пече на 2 нива.
Моята е Electrolux, клас А, с вентилатор, функция грил, таймер (само свири, но не се изключва), сонда за печене на месо (никога не съм я ползвала), защита на капака, студено стъкло отвън, прибиращи се бутони, имам я от 6 години, ползвам я всеки ден и нямам никакви оплаквания!
Керамичните котлони, пералнята за вграждане (уникално добра) и хладилника с фризер също са ми AEG/Electrolux, без забележки. За мен това са марките! Grinning

# 16
Някой ако има фурна с пиролиза или каталитични панели да сподели, моля заслужава ли си  Peace Освен това доколко важно е да може да се сваля вътрешното стъкло или цялата врата, че гледах има фурни и с такива опции   Thinking

# 17
  • София
Каталитичните панели са удобство, но трябва да се сменят, когато се замърсят. Т.е. ако се ползва фурната интензивно, след 2-3 години ще трябват нови.
Между другото в новата брошура на Техномаркет гледах промоция на Електролукс с пиролиза за 779 лв. Немска е, има и някои други екстри- телескопични водачи, прибиращи се бутони, таймер... Според мен офертата е доста добра  Simple Smile

# 18
...Освен това доколко важно е да може да се сваля вътрешното стъкло или цялата врата, че гледах има фурни и с такива опции   Thinking
Добре е стъклото да може да се сваля, за да се почиства от вътрешната страна. Може да се случи да попадне храна между стъклата, а и след време пространството там се запрашава.

# 19
Каталитичните панели са удобство, но трябва да се сменят, когато се замърсят. Т.е. ако се ползва фурната интензивно, след 2-3 години ще трябват нови.
Между другото в новата брошура на Техномаркет гледах промоция на Електролукс с пиролиза за 779 лв. Немска е, има и някои други екстри- телескопични водачи, прибиращи се бутони, таймер... Според мен офертата е доста добра  Simple Smile
Някой който има такава функция ПИРОЛИТИЧНО ПОЧИСТВАНЕ на фурната да сподели  Peace

# 20
Когато аз избирах фурна държах най-много на пиролизата, телескопичните водачи и по външното покритие да не остават пръсти. Готварските функции на всички фурни са почти еднакви. Вече два пъти съм пускала пиролизата и трябва да ви кажа,че няма такава гъзария. Изваждам всичко от фурната,пускам програмата и отивам да си пия кафето. През това време вътрешността се загрява до 500градуса,вратата се самозаключва и се отключва едва след като приключи програмата и се охлади. Всички мазнини изгарят и се превръщат в пепел. След това забърсвам с мокра кърпичка за 1мин и фурната е чисто нова. Не ми мирише на отровни препарати,ръцете и кръста не ме болят. Имам няколко приятелки,чиито фурни имат пиролиза и всички са супер доволни. При положение,че вече има фурни с тази екстра за 600-700лв,ако парите ви притискат, по-добре да спестите от нещо друго ,но не се лишавате от тази благина. Ако има още въпроси с радост ще отговоря.http://www.technopolis.bg/b2c/details/707044/P11110101/Furna-za- … ane-AEG-B8971-5-M

# 21
  • Стара Загора
Когато аз избирах фурна държах най-много на пиролизата, телескопичните водачи и по външното покритие да не остават пръсти. Готварските функции на всички фурни са почти еднакви. Вече два пъти съм пускала пиролизата и трябва да ви кажа,че няма такава гъзария. Изваждам всичко от фурната,пускам програмата и отивам да си пия кафето. През това време вътрешността се загрява до 500градуса,вратата се самозаключва и се отключва едва след като приключи програмата и се охлади. Всички мазнини изгарят и се превръщат в пепел. След това забърсвам с мокра кърпичка за 1мин и фурната е чисто нова. Не ми мирише на отровни препарати,ръцете и кръста не ме болят. Имам няколко приятелки,чиито фурни имат пиролиза и всички са супер доволни. При положение,че вече има фурни с тази екстра за 600-700лв,ако парите ви притискат, по-добре да спестите от нещо друго ,но не се лишавате от тази благина. Ако има още въпроси с радост ще отговоря.http://www.technopolis.bg/b2c/details/707044/P11110101/Furna-za- … ane-AEG-B8971-5-M

за 50 лв разлика предлагам тази   http://www.technopolis.bg/b2c/details/707087/P11110101/Furna-za- … ne-AEG-BP7314621M
по голям обем 74 л.
имам я ,но не съм ползвала пиролизата , след месец когато заживеем там , ще споделя, но когато търсих да купвам отзивите за пиролизата бяха отлични , въпреки , че консултантите в магазина само дето не ми казаха ,че е пълна глупост , аз реших да рискувам и да дам повече пари за нея .

# 22
  • Стара Загора
 ooooh!  незнам как цитирах всичко  Laughing

# 23
Моята фурна е Scholtes с пиролиза. купувала съм я от магазин за транспортни дефекти. Дефект няма, няма и го грила. Това изобщо не ме притеснява, защото предната ми фурма беше с грил, който ползвах само веднъж. Като видях как се мята мазнината от въртящото се пиле, ми се отщя да го ползвам втори път.
Та по въпроса за пиролизата какво ми обясниха. Любезно ме посъветваха да  не я ползвам, защото във фурната се развивала температура от 500 градуса, при което уплатнението изгаряло с времето. Не мисля, че отсъствието на пиролиза е проблем, ако след като изстине фурната се напръска с обезмалител и се избърше с микрофибърна кърпа. Друга идея - тавичка с вода във фурната на най-висока температура, след това избърсване. Още не ми се е налагало да пъхам тава с вода и след това да бърша. Просто избърсвам лед всяко готвене.
Успех в избора   chef

# 24
Моята фурна е Scholtes с пиролиза. купувала съм я от магазин за транспортни дефекти. Дефект няма, няма и го грила. Това изобщо не ме притеснява, защото предната ми фурма беше с грил, който ползвах само веднъж. Като видях как се мята мазнината от въртящото се пиле, ми се отщя да го ползвам втори път.
Та по въпроса за пиролизата какво ми обясниха. Любезно ме посъветваха да  не я ползвам, защото във фурната се развивала температура от 500 градуса, при което уплатнението изгаряло с времето. Не мисля, че отсъствието на пиролиза е проблем, ако след като изстине фурната се напръска с обезмалител и се избърше с микрофибърна кърпа. Друга идея - тавичка с вода във фурната на най-висока температура, след това избърсване. Още не ми се е налагало да пъхам тава с вода и след това да бърша. Просто избърсвам лед всяко готвене.
Успех в избора   chef

Надявам се тогава да се включи някой, който ползва пиролиза от повечко време  Rolling Eyes

# 25
Приятелка ,която ме зариби за фурна с пиролиза я ползва 3 години и няма никакъв проблем. Пуска я на 3-4 месеца. След като някой е измислил нещо за да ни  облекчи живота мисля ,че трябва да се възползваме от него. След пиролиза фурната изглежда сякаш никога не е ползвана,а с препарат никога не съм постигала такъв резултат.

# 26
carina2006 Права си, ама нали все гледаме като си купим нещо, да си го имаме за вечни времена  Crazy

# 27
Чета в една друга тема за масово гръмнали стъкла на фурни  Shocked  понеже клоня към покупка на фурна с пиролиза, взех да се чудя дали да не се откажа от  такава функция...щом на 250 градуса не могат да издържат тия стъкла, как ще изкарат на  500* ?? Rolling Eyes , макар да си мисля, че стъклата им би трябвало да са направени да издържат температурата, която самата фурна е направена да развива.. 
На някой случвало ли се е да се спука стъкло по време на пиролиза?

# 28
Ще споделя малко опит от гледна точка не на човек, който си купува фурна, а на такъв, който се занимава с резервни части за бяла техника. В никакъв случай не си купувайте "Горение". Няма да се спирам на подробности, но освен дизайна, в тях няма нищо добро, частите са на двойни цени, в сравнение с другите марки, а гаранционното обслужване е под всякаква критика. Много добри отзиви (и много малко продадени части) имаме от АЕГ, Електролукс, Бош, Сименс, Зануси. Проблемът със стъклата, който обсъждате по-горе, съм го срещала само при "Горение".

# 29
mamavili, поста ти е много полезен   bouquet аз лично засега съм се ориентирала към Електролукс и събирам отзиви и по-конкретно за моделите с пиролитично самопочистване Peace

Общи условия

Активация на акаунт