Брюксел 2

• 63 065
  • 603
  •   1
Отговори
# 585
  • Sofia
Здравейте,

Планирам екскурзия до Брюксел от 28.03 до към 01.04 или 02.04. Имам няколко въпроса:
Безопасни райони за настаняване кои са?

Харесала съм три места за настаняване на следните адреси:
1. Rue Traversière 8, 1210 Saint-Josse-ten-Noode, Belgium
2. Rue Jourdan 50, 1060 Saint-Gilles, Belgium
3. Address: aux Charbons, Marktstraat 41, 1000 Brussel, Belgium
в безопасни райони ли са? Ще пътуваме до Брюж, Гент и Антверпен и в тази връзка е хубаво да сме близко до някоя гара... около гарите безопасно ли е?

Ще сме в Белгия по време на католическия великден - ще работят ли църкви, музеи, магазини, Европарламента?
На 31.03 сме на концерт в Брюксел и по тази причина няма как да сменя датите Simple Smile
Какво интересно можем да видим на Великден? Някоя литургия?

# 586
Здравейте, в края на февруари ми предстои пътуване  от София до Брюксел ( с прекачване в Мюнхен) . Досега не съм пътувала с прекачване като летището в Мюнхен ми се стори доста голямо и прочетох, че има подземен влак, който свързва гейтовете на Т2. В тази връзка, ще се радвам на практически съвет от някой, който е пътувал по този маршрут. Благодаря предваригелно !

# 587
Здравейте!
Някой може ли да ми даде актуална информация дали битака в Брюксел работи всеки ден?

# 588
  • Пловдив
Здравейте!
Някой може ли да ми даде актуална информация дали битака в Брюксел работи всеки ден?
А къде се намира точно? Преди години при обиколка на градчетата наоколо, случайно попаднахме на битаци и имам страхотни порцеланови попадения от там.

# 589
Привет, продават ли монети по тези битаци ?
От кои сайтове купувате билети за влакове между Брюксел,Гент и Антверпен?
Благодаря.

# 590
Здравейте, какъв транспорт препоръчвате от Шарлероа към Антверпен, и Брюксел към Гент и Брюж?
Кои музей за класическо изкуство бихте препоръчали в Гент,Брюж или Брюксел, катедрали-също.
Ще се радвам да споделите и пресни впечатления за заведения Simple Smile
Поздрави и много пътешествия на всички.

# 591
  • София
Аз ползвам автобусите на Flibco като купувам задължително билети онлайн:  https://www.flibco.com/en
Посока летище Шарлероа-Гент е 20-22 евро в завимост от часа в денонощието. Тръгват от паркинга за автобуси пред терминал 1, времето на пътуване е около 1 и 30 мин и са много точни. В автобусите има места за зареждане на телефон/таблет/notebook чрез USB на всяка седалка и безплатен Интернет за 1ч. Има автобуси и до Антверпен.
Последно миналия месец пробвах автобуса от летището до селото Шарлероа. На всеки 30 мин е, времето за движение е около 13-15 мин и струва 6 евро в посока. Автобусите спират на гарата и от там може да се хване влак за Брюксел, но не съм го пробвала и от опит не мога да помогна: https://www.belgiantrain.be/en
Билетите за селото купих от машина на спирката пред Терминал 1, а за обратно от гарата. От там могат да се вземат и билети за влака.
Аз лично предпочим влак, но в някои случаи автобусите си имат предимство Simple Smile

Последна редакция: ср, 06 ное 2024, 21:13 от brayan__

# 592
  • sofia
Здравейте, предстои ни пътуване до Брюксел и мечтата ми е да видя панда в Pairi Daiza. Как най-лесно можем да стигнем до там, има ли влак например, с убер би ли било възможно? Бих приела всякакви предложения и някой ако е ходил скоро, на място ли взехте билети или предварително, възможно ли е да няма например за деня? Благодаря предварително.

# 593
Здравейте,
С шатъла от Шарлероя за колко време се стига до Брюксел?

# 594
  • София
Здравейте,
С шатъла от Шарлероя за колко време се стига до Брюксел?
С автобус на Flibco времето е ориентировъчно 50 мин.

# 595
Благодаря! А предварително трябва ли да се купят билети или може и на място? Понеже нискотарифните самолетни компании променят дати, часове и при. не ми се рискува...

# 596
Благодаря! А предварително трябва ли да се купят билети или може и на място? Понеже нискотарифните самолетни компании променят дати, часове и при. не ми се рискува...
Може, но първо качват тези с билети, а после продават. И цената е по-висока на място. Ако следите по-от рано цените може да купите на 1/3 от цената на място.

# 597
  • София
Билетът закупен онлайн от сайта на Flibco за трансфер Charleroi Airport - Brussels Midi Station важи за точен ден- няма точен час ( The ticket is valid for the selected day until 04:00 the next day)

Последна редакция: ср, 30 юли 2025, 17:48 от brayan__

# 598
Много благодаря, а някакъв линк към официалния сайт на Flibco дали може да ми предоставите?
И още един въпрос - има ли някакъв атракционен парк в близост до Брюксел - да може с транспорт да стигнем.

# 599
  • София
Много благодаря, а някакъв линк към официалния сайт на Flibco дали може да ми предоставите?
И още един въпрос - има ли някакъв атракционен парк в близост до Брюксел - да може с транспорт да стигнем.

https://www.flibco.com/en
По втория въпрос не знам. Нека някой по-запознат се включи с инфо 😊

Общи условия

Активация на акаунт