С какво сме известни?

• 15 993
  • 349
  •   1
Отговори
# 210
Като правило (с изключения) трябва да знаете, че оригинални продукти се продават на Българския пазар с 15-20% по-скъпо, от колкото в Западна Европа, където магазините имат по-голям оборот.

Когато решите да си купите парфюм за 200 лева, първо проверете в интернет колко струва същия например в Германия. Ако струва там 200 евро, значи е 100% менте.
Ти направо е** м***** на цялата търговия и ценообразуване:)
Много знаете кое къде колко струва Laughing Laughing

# 211
В САЩ им беше мътно къде е точно България. Но там почти всеки идва от някъде. Често от далеч по-затънтени места от Бг.
В Европа са по-запознати кои сме и къде сме, за жалост рядко с хубаво.

Днес разглеждам обувки в един магазин и съзирам насреща 2 мургави субекта - анцуг адидас (черен с три бели линии - класика), маратонки, опръскани с боя, кожени якета. Минават след 10 секунди покрай мен господата и чувам родна реч, омайна, сладка: "Еб**о си м***та, нема да им плащам тука на тея".
Преди две седмици - минавам пеш по един мост в ремонт, на път за работа. В трапа, изкопан на пътя, се помещават двама мъже. Минавайки чувам " Ей, ще те скъсам, кукло".

# 212
  • Сопот, Пловдив

Като правило (с изключения) трябва да знаете, че оригинални продукти се продават на Българския пазар с 15-20% по-скъпо, от колкото в Западна Европа, където магазините имат по-голям оборот.

Не съм забелязала такова нещо, поне продуктите, които аз съм купувала. Колкото струват в БГ, толкова струваха и в Испания, разликата е, че в България се продават опаковки с по-малки грамажи, ако в Испания стандартна е примерно опаковка шамппоан 400мл за 5 евро, то в България е 200мл за 5 лева. Или поне така беше, когато аз бях там.

# 213
В трапа, изкопан на пътя, се помещават двама мъже. Минавайки чувам " Ей, ще те скъсам, кукло".

Възбуждаш ли се, като чуеш нещо подобно? Е, ти не си заминала някъде, че да се запознаваш с българи там, но все пак гали ухото, нали?

# 214
  • София
bentybay, като те чета имам чувството,че сте рода с бонго?

# 215
В трапа, изкопан на пътя, се помещават двама мъже. Минавайки чувам " Ей, ще те скъсам, кукло".

Възбуждаш ли се, като чуеш нещо подобно? Е, ти не си заминала някъде, че да се запознаваш с българи там, но все пак гали ухото, нали?

Естествено. Прочете ми мислите. 

# 216
" Ей, ще те скъсам, кукло".

Искат ли да те скъсват е добре, само да не е скъсване от готвене и чистене.

# 217
Няколко асоциации, които различни чужденци са казвали пред мен за българите:

Могат да отворят всяка ключалка за 5 мин. макс (холандка)

Могат да познават какво ще бъде времето по мириса на вятъра  Crazy (англичанин)

Bulgarian truck drivers and Polish Plummers (германец)

ужасни домове за деца лишени от родителски грижи и за деца с увреждания (белгийка)

Кисело мляко и хан Кубрат (китайка, упорито сваляща приятеля ми и искаща да го впечатли с детайлни познания  Laughing)

Не съм ли твърде светла за българка (филналндец, работещ с имигранти)

В България момичетата ходят винаги със сплетена коса, децата слушат само руска класическа музика и харесват Сталин (момиче от Португалия на 15 години)

Българска баница с кисело мляко (белгиец)

Обикновено не са напълно сигурни къде е и какво е България, освен че някакви бегли и неопределени спомени изплуват във връзка с комунистическото ни минало, бедността на хората и това, че имаме много емигранти. Като цяло обикновено предпочитам нищо да не знаят, вместо да имат реална или нереална представа за страната.

# 218
Аз много се дразня като вземат да казват Румъния вместо България и да говорят за леи вместо левове. На тези овчи глави слънчасали - германците, най-редовно им се случва.

# 219
  • Варна
М? Защо ми заметоха поста? Shocked Rolling Eyes
На какво основание? Thinking

# 220
Аз много се дразня като вземат да казват Румъния вместо България и да говорят за леи вместо левове. На тези овчи глави слънчасали - германците, най-редовно им се случва.

И на австрийсите тоже  Laughing
В златните години на българският футбол, като кажех, че съм от Бг, чувах "ааа, Стоичков, Лечков". Сега ме питат как е в Румъния или споделят, че били ходили в Констанца  Crazy  #2gunfire

# 221
Интересно как проявяваме същите предубеждения към Румъния, каквито общо взето чужденците към нас.  Simple Smile По дифолт приехме, че румънците са някакви безпросветни роми, а нещо се засягаме, когато нас ни мислят за циганска държава. В крайна сметка за България това се знае, че е една бедна и циганска държава, изнасяща криминалитет.
Хубаво е, че някой знае кой  е Борис Христов, но впечатлението и първата асоциация в главата е обобщаващо.

# 222
Спомням си преди десетина години бях във Франция и в компания на французи реших някак си да обясня, че не сме едно и също нещо с циганите.  Grinning  Да не ни бъркат... Щото ние сме такива и такива, пък циганите -такива и онакива.
Е, обявиха ме за расистка!  Grinning

# 223
  • Варна
Ето какво мислят за нас извънземните, те поне са ни оценили.Mr. Green:

Цитат
Енергията тук е много чиста. Има места на планетата - духовна чистота, ядро на времената, сърцевина, откъдето самата планета говори с вас. Радвам се, че моят партньор (Лий Каръл-б.р.) ме доведе на точно такова място. Това е много свещено място. Тук има портали отвъд много от границите, които са нарисувани около тази страна", заяви Крион чрез устата на медиума Каръл.
В следващия миг то посъветва българите да не изпитват повече хроничен страх, че нещо лошо ще ги сполети, че са попаднали на грешното място в най-лошото време. "Не бива да се плашите, защото от Вселената изглеждате изключително красиви, носители на божествената искра. И е време да използвате тази сила, за да се изпълнят всички пророчества и да донесете мир на планетата. Вашата страна е играла много важна роля като поддържаща енергия за това, което предстои да се случи през 2012 година и отвъд", говореше медиумът в състояние на транс, предавайки посланията на Крион. През 1989 г. американският инженер Лий Каръл се свързва за първи път със сила от високите измерения на Вселената, която нарича себе си Крион.

http://paper.standartnews.com/bg/article.php?article=382397

# 224
Няколко асоциации, които различни чужденци са казвали пред мен за българите:

Могат да познават какво ще бъде времето по мириса на вятъра  Crazy (англичанин)
Не съм ли твърде светла за българка (филналндец, работещ с имигранти)

Joy Тези съм ги чувала 1:1, точно същите.  Joy

Добавям и тези два бисера:
"Българите са ниски и мургави като турците" (ирландец)
"Не знам много за българите, освен че живеят на Балканите и мразят турците"   Joy Joy(американец)

Обаче съм чувала и това. "Българка? Да, Антоанета СтефанОва - световна шампионка по шахмат за жени" (от семейство англичани, запалени по шаха). Много готино ти става в такива моменти.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт