Отговори
# 390
Момичета, благодаря за пожеланията! Имам си вече една порастнала мома!
Оправихме стария вирус, завъдихме си чисто нов  Laughing Явно така ще е, трябва да свиквам със сезона. И двамата потънаха в сополи тази нощ. Минаваме на коларгол и бактробан.

B_NADI, все се каня да пиша колко съм шокирана от отношението на твоята педиатърка. Не мога да си представя какъв кошмар си изживяла  ooooh! Много безотговорно.

Много ми е интересно да чета за професиите. За повечето знаех, има и новости. Аз съм навлязла във фаза, че не ми се работи. Но при мен периодите се сменят. Даже съм абонирана за бгджобс и хвърлям по едно око на пазара. Мислех да се захвана пак с преводи, обаче от 5 години не съм практикувала и леко ме гони страх.

iliyanamos, чакаме ви в крайните квартали  Hug Не е никак зле, има големи магазини и далеч по-добра инфраструктура от центъра.

# 391
и на мен ми харесва идеята браво   bouquet
еее RIKA колко хубаво,аз много обичам цветята,в нас е една малка ботаническа градина,даже редовно ходя до борсата да си купувам цветенца за вазата  Peace къде е магазинчето ти  Simple Smile

[/quote]

магазинчето ни е на центъра ,семеен бизнес е -всички участват ,последната година си работя от вкъщи,правя си разни аранжировки ,когато имам време и вдъхновение и си ги продавам повечето директно по нета . Много ми хареса да си творя от вкъщи  и се замислям сериозно да не кисна в магазина по цял ден и на всиички празници,когато ми свърши майчинството. Много е хубаво да си разполагаш с времето както си искаш без да се превръщаш в робот и да бачкаш по 8 часа всеки ден.....

ехаааа имамме си всякакви професии и специалисти -много добре  Grinning

аз имам голямо желание някога като имам време да изуча педагогика ,но да видим как ще стане -бих работила с деца и по-конкретно в нещо като детска градина  newsm63,но да видим след 2-рото дете дали няма да ми охладнеят желанията  Joy

Добра,Честит Рожден Ден на порастналото ти момиченце -дано бъде много здрава и жизнерадостна красавица!!!!      bouquet

# 392
Добра, жива и здрава да ти е пораналата мома Али и по-малко стеснителна. Wink Вие явно сега с тия вируси сте си в къщи и не сте посещавали градина от случая с възрастната госпожа. Дано нямате повече проблеми с нея и бързо оздравяване. Hug

А що се отнася до педката, в първия момент даже не се сетих за какво става дума и помислих, че си ме объркала с някой.  Thinking Тя не е нашата лична, от която много съм доволна като отношение и начин на лечение, само дето като ми трябва обикновенно я няма, това и е косура Crazy Та другата е една прехвалена частна, която вече посмъртно няма да посетя. #Cussing out

За декларациите за майчинство, по принцип се попълват от майката и се подават от счетоводителката в НОИ, но самата счетоводителка трябва да знае вярната за конкретния случай.
http://www.noi.bg/images/bg/legislation/ordinances/niipopdoo_2012.pdf

Това е наредбата, като най накрая са всички декларации. Първата е приложение 3 към чл. 5 по чл. 53 от КСО, която е ползване на отпуск за отглеждане на малко дете, който ако си в него т.е. без да си се върнал на работа и си пуснаш детето на ясла т.е ти си в отпуск за неговото гледане и получаваш пари, а на практика не го гледаш, то тогава ще връщаш пари и още как, затова и т. 5 от таза декларация е "5. Детето не е настанено в детско заведение, включително детска ясла".
Следващато приложение 4 към чл. 5 по чл. 54 от КСО е съответно за 50% от майчинството, който се отпуска когато си прекъснеш отпуска за гледане на малко дете, т.е. вече си се върнал на работа и затова там точка 5 е "5. Детето не е настанено в детско заведение на пълна държавна издръжка". Не знам дали го обясних разбираемо Embarassed, но е това в общи линии.
В случая на Поли, малко ми е трудно да кажа какво се е случило, защото както се вижда то в декларацията, вярната си пише НЕ Е настанено в заведение на пълна държавна издръжка. А тя почна работа даже един месец преди детето да тръгне на ясла.

Ние сме с поредните сополи, вече ми писна, изредихме всичко което имаше за хрема, остана само коларгола, но той пък така маца, а Бори, така обича да маже, като усети че има какво, а не мога да се завържа за нея постоянно. Crazy

# 393
Добро утро, момичета!
Не съм още наясно какво точно е сбъркано при подаването на декларации в НОИ, но го разследвам. Няма да оставя нещата така. Naughty Като разбера, ще ви споделя, за да знаете, ако някой се сблъска.

Вчера водих Сияна за първи път на куклен театър. Тя остана очарована. През цялото време гледа с отворена уста, пляска с другите деца, абе голям купон. Накрая на представлението като ревна, защо е свършило, защо куклите си отиват, ужас, не мога да я успокоя. Явно ще ходим всяка неделя на театър. Mr. Green Смешното е, че тя казва, че ходи на куклен ВЯТЪР. Joy Joy Ето ви една идея, ако смятате, че на децатави ще им бъде интересно. Защото през зимата няма много забавления.

За професиите, знаех си аз, че сме банда от умни, красиви и можещи мацки. То иначе тези умни и красиви деца на кого да приличат? Wink Най ме респектира службата на Сисондер. Whistling
А като цяло май най-многобройни са икономистите... newsm78

Приятен и успешин ден на всички!

Честит рожден ден на кака Али на Добра!

Последна редакция: пн, 05 ное 2012, 09:27 от poli.t

# 394
Добра, жива и здрава да ти е пораналата мома Али и по-малко стеснителна. Wink Вие явно сега с тия вируси сте си в къщи и не сте посещавали градина от случая с възрастната госпожа. Дано нямате повече проблеми с нея и бързо оздравяване. Hug

Ние сме с поредните сополи, вече ми писна, изредихме всичко което имаше за хрема, остана само коларгола, но той пък така маца, а Бори, така обича да маже, като усети че има какво, а не мога да се завържа за нея постоянно. Crazy

Добра, честито и от нас! Да ти е много щастлива Simple Smile

Б_Нади
и Криси беше така с тези сополки. Спрат за 2-3 дни и пак почнат. Направихме му посявка и антибиограма на микробите в нослето (поемат се от здравната каса). Откриха му 2 бактерии и след това антибиограмата показа към какво са поддатливи. Взехме капчици които уж ще ни помогнат, т.е съдържат лекарствата към които са поддатливи бактериите. За сега е добре, дано да не се започнат пак. Пробвай, не са лоши тези посявки, дават ти информация вместо да лекуваш на сляпо. И ние сменихме един куп капки преди това.

# 395
  • Шумен
Здравейте, момичета!

Пожелавам Ви прекрасен ден и дълги разходки! При нас е прекрасно слънчево време и красива есен!

Болничките да се оправят бързо! Ние сме от два дни със запушено носле и ще я водя на доки следобяд!
Относно професиите- аз съм работила като офис организатор последните 4 години преди майчинството, а инъче съм завършила Публична администрация.

# 396
Мацки, влизам с въпросче-да сте виждали някъде хубави панталони-грейка, или гащеризон евентуално? Якета си имаме и искам само долна част да купя.
Скоро стана дума за апрески, сдобихме се с такива http://www.k-k.bg/shoes/product_info.php?f=70&products_id=1243

# 397
  • София
здравейте,

Днес ни беше първият ден на ясла и сутринта всичко тръгна добре: нахранихме се, облякохме се и отидохме в яслата, събу си обувчиците и влезе без проблем. Но когато си го взех ме посрещна с такъв рев, а и гласчето му беше леко прегракнало което ме навежда на мисълта че доста си е поревал. Иначе сестрата ми каза, че нормално се е държал :поплакал си е и т.н., но има забележка че не искал да седне на гърнето и се борили и накрая Гоги си е напишкал панталонките и когато на следващото поставяне на гърне отказал му сложили един памперс , ама не като памперс а като превръзка само отпред на пишката. Естествено Гоги не е пишкал и се изпика у нас като се прибрахме. Предупреди ме , че не  се гледало с добро око детето да се привърже към някоя от тях, защото не било възпитателно, а пък Гоги бил се лепнал за нея. Много ме учуди като каза че си изял храната супа+второ+десерт изрази се Добре си хапна. Сега спи и е доста неспокоен.

# 398
Разбрах какъв е проблемът в НОИ с моето майчинство...

Една дама беше така добра да ми обясни по телефона, че имам документален проблем, за който е виновна фирмата, в която работя. Постъпих на новата работа на 7.08, а уведомлението ми в НОИ било от 8.08. Заради този ден закъснение на мен ми спират майчинството, докато се разследва. Пък и така се получават 2-3 дни, в които съм неусигурена. А от друга страна може заради това забавяне да глобят работодателя, че аз съм работила 1 ден, без да имам право, щото не ми е регистриран ТД.
Просто нямам думи, за да изкажа всичко, което мисля за нашата държава.... ooooh! #2gunfire #Cussing out

# 399
Разбрах какъв е проблемът в НОИ с моето майчинство...

Една дама беше така добра да ми обясни по телефона, че имам документален проблем, за който е виновна фирмата, в която работя. Постъпих на новата работа на 7.08, а уведомлението ми в НОИ било от 8.08. Заради този ден закъснение на мен ми спират майчинството, докато се разследва. Пък и така се получават 2-3 дни, в които съм неусигурена. А от друга страна може заради това забавяне да глобят работодателя, че аз съм работила 1 ден, без да имам право, щото не ми е регистриран ТД.
Просто нямам думи, за да изкажа всичко, което мисля за нашата държава.... ooooh! #2gunfire #Cussing out

Че има доста проблеми в нашата държава, има, но в този случай не мога да се съглася, че държавата с нещо е виновна за това, че счетоводителят и работодателят не са си свършили работата. Законът е безкрайно ясен,  работодателят е длъжен да предостави на работника или служителя преди постъпването му на работа екземпляр от сключения трудов договор и уведомление, заверено от НАП. След като си постъпила на 7-и, трябвало е да имаш сключен договор, не знам как са го допуснали това, глобите са доста солени при проверка от ИТ.
Друго обаче си мисля как са разбрали, че си започнала на 7-и. Ако ТД е от 8-и, заявлението към НОИ също от тази дата, явно е декларация образец 1 е подадена с дата 8-и, как са засекли, че си започнала на 7-и  newsm78 Да не би Сияна да е тръгнала на ясла именно на 7-и?
Дръж ни в течение какво става. Според мен ще изискват да се коригират декларациите, може би ще има админ.санкция за фирмата.
А защо казваш, че 2-3 дни имаш прекъсване на осигуряването?

# 400
Друго обаче си мисля как са разбрали, че си започнала на 7-и. Ако ТД е от 8-и, заявлението към НОИ също от тази дата, явно е декларация образец 1 е подадена с дата 8-и, как са засекли, че си започнала на 7-и  newsm78 Да не би Сияна да е тръгнала на ясла именно на 7-и?
Дръж ни в течение какво става. Според мен ще изискват да се коригират декларациите, може би ще има админ.санкция за фирмата.
А защо казваш, че 2-3 дни имаш прекъсване на осигуряването?

Трудовият договор е от 7.08.
Имам прекъсване, защото съм освободена от предната фирма на 2.08 (четвъртък), назначена на 7.08 (вторник)в новата фирма. Уведомлението ми в НОИ е от 8.08. 
Сияна тръгна един месец по-късно на ясла.
Аз зная, че проблемът е в работодателя, но за колко по-големи злоупотреби си траят, а сега за 1 ден ще има глоба за фирмата.....

# 401
Здравейте момичета:)

Май и ние като Добра се оправихме от един вирус,между капките уж минахме...е сега пак и двете сме сополивки...но този май е без гърло PraynigНеото мисли,че сополките са й от зъбите,но пък на мен от къде???А факт че почти в нас сме били от онези дни студените...откъде дойде ако е вирус не знам...На Ая това й е първата хрема истинска и беше доста крива ден-два.Не може да спи,запушва носа..тече напред бистър сопол и тя се чуди кво става...Абе чудо...Аз пък ходих да ме види моя Унг в Торакс в събота,че страшни болки в синусите и реших,че синузита и ще трябва нещо по-силно.Но той ми каза да се мъча на солена вода и лайка,за глава нещо и това е.Погледна я и нея,еа се уверя,че няма нищо на гърлото и ушите.И засега се борим почти без нищо.Почнах й Стодал за покашлянето.Неото спомена Коларгол,но още не съм ги почнала.Утре сме при нея да я чуе пак и ще видим.

Четох по диагонал тези дни,но видях сега за игрите на Сияна на Поли като е на кеф HugНаистина чат пат вече игрите са с мисъл:)И Ая храни куклите и животните,гледа им гърлата и ушите от онзи ден,вика им Ааааа:)И също ми пощи по главата да ми прави прически:)За жалост тези моменти са много кратки...все още предимно се тича без посока и се натискат копчета и се отварят шкафове:)Тук и снимките не са й интересни като на село....

Дано Гоги и Алекс бързо се адаптират в яслата! Hug

За професиите наистина има голямо разнообразие;)Аз съм завършила ПР,работих в агенция около 2 години,после организирах няколко различни събития,изложение,и други такива на свободна практика и от 2007 работех в агенцията на баща ми,той се  занимава с реклама от 25 години.Беше много приятно,прехвърли ми много проекти,кипях направо в работата...Simple SmileНо от 2 години не съм отворила един мейл дори:(Не знам как ще започна отново след още година и половина примерно.Тази сфера се развива динамично,като всичко всъщност...и се чувствам доста изостанала вече...Но да сме здрави..ще мислим нещо..Определено на гърба на половинката не ми е мойто.И макар че той ми говори как върша най-важното в момента...не се чувствам удовлетворена,а тръгне ли тя на градина..веднага искам да правя нещо:)

# 402
Цвети, не звучи добре това ,което си писала, но все пак на всички първия ден в яслата е труден... втория май още повече Sad Горе главата -Гоги е оправен и съм сигурна ,че бързо ще сложи в ред всички лелки и мед. сестри в групата му. В коя група сте?
Ние утре тръгваме ... днес се обадих на директорката и се разбрахме . Аз също много се тревожа за въпросните гърнета, те са странни и непознати за децата ни и е абсолютно нормално да не искат да седнат на тях. Абсолютно съм убедена ,че и Алекс ще има същия проблем. Но той си е с памперс най-много да не му го махат въобще.
КОлкото до това ,че Гоги се е лепнал за лелката не мисля ,че е твой проблем. Ти какво би могла да направиш за да промениш нещата. Тя да си се оправя в този случай ... ох незнам вече, аз съм си казала ,че каквото и да става няма да се ядосвам, няма да се разпраявм с никой и ще гледам да се съгласям с тях за да си нямаме ядове. Пък после разбира се ще си правя това което намирам за добре...

Кали, радвам се ,че писа. От няколко дни ми липсваш и все да питам къде си що си ... обравяйте се бързо. Времето е кофти и тези резки промени водят до сополи, нормално. Може пък на Ая да е съвпаднало със зъб, знаеш ли? Те вече тия задните са трудни за проследяване ...

Поли, хубаво е ,че се е разбрало какъв е проблема. В крайна сметка не си го направила на рочно, ти си гониш твойте интереси ,а фирмата, че е сбъркала да се оправя...

Добра, да ти е жива и здрава щерката. малко със закъснение ама аз пак съм изпуснала. Да сте мого здрави всички в къщи и много усмихнати Simple Smile

# 403
Здравейте момичета  Hug
Хванахме още един хубав ден за разходки. Потичаха на Банкя, да подишат свеж въздух. Да попитам някой разхожда ли се по "Пътеката на здравето" да си правим компания в бъдеще? Случвало се е делничен ден да е пусто и ме хваща страх сама в гората.
Днес ни излезе резултата от гърления секрет. Все пак е бактерия, но поне не тази, от която се боях.
Цвети, честит старт! Защо го насилват да сяда на гърне? Странно ми изглежда да не му дадат време за адаптация. Децата се учат бързо едно от друго, но ако го стреснат как ще я карат нататък!!!
mama_Iva, успех утре!!! Дано мине леко и гладко! Аз пък имам претенции и ги казвам директно. Вярно, не бива да стигаме до крайности, защото не може да се угоди на 20 комплекта родители, но има минимум под който не мога да си затворя очите и устата. Не-даването на вода е едно от нещата, за които ще хвърчат глави.
KalinaZ, ако сополките са все така бистри не се тревожи. Ако обаче станат гъсти и с цвят значи е бактериално и трябва лекарство.

Да споделя нещо. Досега купувахме Тетрисал за промивки на нос, идентично с Диснемар, Стеримар и т.н. Цената е около 7лв, купувам винаги по 2бр да не им бъркам с общ накрайник в нослетата. Разходът не е малък предвид колко бройки вървят на месец  ooooh! Днес купих 1 банка NaCl (около 70ст.), което е същото и ще пробвам да го прехвърля със спринцовка в шишето на Тетрисал. Някой пробвал ли е, става ли лесно?

# 404
  • София
мацки, благодаря отново за подкрепата Simple Smile

аз обикновено подхождам с доверие, защото иначе само си тровя душата, но сега си имам едно наум.

Иве, ние сме в 3 група.

Добра и аз тъкмо щях да я питам, защо го насилват като не иска да не го слагат и тогава тя ми каза че или ще му слагат памперс или аз да си реша какво искам и аз и казах че искам да е без памперс и да е сух. Какво има да решавам детето ми си казва когато му се пишка , просто някой трябва да го чуе като си казва, а ако се наложи ще го преобуват нали и това влиза в задълженията им. Аз назад няма да се връщам като започна отново с памперсите.

за професиите - много са готини на всички Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт