БЕЛГИЯ - 25

• 62 977
  • 743
  •   1
Отговори
# 690
Честито на мама tina_mm!!!!

Лунна пътека...ето къде може да се обърнеш относно наема на жилище и проблемите с него
www.huurdersbond.be
До сега не съм чула,ВДАБ да плащат помощи.Знам,че като работещ имаш право на чекове,ако искаш да караш някакви курсове.

# 691
Какъв е минимума на заплатите може да се провери на различни места, търси думичката "бареми". Варират според сектора и позицията. Виж тук например, виждам има и на френски, ако сте във френската част че не разбрах:
http://www.abvv.be/web/guest/news-nl/-/article/1236027/

Лунна пътека, права си, че тук заплатите не са може би това, което очакваме ние българите, но в държави като Испания, Португалия са дори под този минимум  Laughing Тук високите заплати са по институциите  Rolling Eyes

ВДАБ се занимават с организирането на курсове, не дават никакви премии. Може би имаш предвид OCMW?
Ще пиша после, че съм под атака...

# 692
  • Semmerzake, Белгия
Честито бебенце на мама tina_mm   bouquet! Живи и здрави да сте, да се радвате на малкото съкровище.
Темата за доволните и недоволните българи е дълга и обширна, всеки гледа от своята си “камбанария “. Вярно е, че много неща незнаем и е трудно да си търсим правата, или пък не разбираме всичките си задължения.
Нели, стегнахте ли багажа, малко остана, ще ни липсваш, ама ще ни навестяваш нали ??? Simple Smile
Охлала, как са малките сладурчета ? И Боби се изправя и престъпва, но го е страх да се пусне. Доста се клатушка още, по - добре да поизчака малко с ходенето Simple Smile. Вие май ще имате РД скоро ? Как минава времето  newsm78 Simple Smile !

# 693
ЙЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ, tina_mm, да ти е жива и здрава малката кукла (абе как ги правите тез девойки  newsm78)

Нели, стегнахте ли багажа, малко остана, ще ни липсваш, ама ще ни навестяваш нали ??? Simple Smile

Уф, не питай! Сега на 14-ти юни изпращам багажа, ама как се събира с тез разбойници в къщи - просто не ми се говори. Все имам дрехи по сушката, в коша за пране, за гладене и т.н.
Основната част съм я пакетирала, ама дребните - ей... това ще ми извади душата  Crazy Crazy Crazy

Благодаря на всички за пожелания ни за успех! Дано!

Лунна пътека, и аз мисля, че Роси ти даде добър отговор, и ще получиш много адекватни такива. Не настръхвай от раз! Тук всички сме от различни слоеве на обществото, за това има и различни мнения - питай каквото те интересува, и когато някой знае ще отговори. За по-конкретни неща обаче се обръщай към специалист.
Аз установих, че във всяка една община нещата са различни, да не говорим за различните градове

# 694
Нели- сигурна бях, че ще го вмъкнеш това: (абе как ги правите тез девойки  Laughing

# 695
Joy и мен ме интересува как правите девойките????  Joy но аз вече съм казала де, 2 са ми достатъчни, особено в нашия случай с 2 диванета.

Сони, ти ме попита как сме?
Ами с две думи: малкия прохожда, катери се по шкафове, легла, дивани, прави салта на слизане  Rolling Eyes; баткото се вбебени - пълзи, играе си с бебешки играчки; аз съвсем вече изтрещявам, защото и на нас ни предстои местенето, на 500 м от тук, но все пак си е местене; а и времето също вече ще ме довърши. Освен това пропуснах да отбележа, че ставаме всеки ден в 5- 6ч, това още от преди, защото Алекс хич не е поспалив. Нормално ли е да си ляга в 21ч и да спи до 5.30-6ч????

Сега като се събуди дребен отивам да му купувам подаръка за рожденния ден.

# 696
И Дамян спи малко, ohlalaa - заспива към 20:30 ч. и сутрин се буди към 6:30, понякога и по-рано. И това го прави откакто бяхме в България първата половина на май. А през деня спи по един два пъти за около половин час, 45 минути максимум.

Bruxelles1, видях ти съобщението в лични, мерси!

А някой питаше за градове в Белгия - аз много харесвам Louvain и Dinant!

Честита дъщеря на мама Тина - да порасне голяма, здрава, щастлива и с много късмет!

# 697
Zatova reshih da potarsia info i da zapochna da si tarsia interesite, no javno v tazi tema niama zapoznati s finansovite i socialni problemi na raboteshti balgari v Belgia....

На мен ми се струва, че по-скоро ти и мъжът ти не сте наясно кой какво иска от вас.  Rolling Eyes

(абе как ги правите тез девойки  newsm78)

Joy Joy Joy

Може да се пробваш още веднъж  hahaha

# 698
Блонди, не така с лошо  smile3515 smile3515 Каквато съм късметлийка ще родя пак близнаци момчета  newsm48 newsm48

ohlalaa, още мъничко - после ще ти стане по-лесно - повярвай ми  Hug Hug Hug

# 699
Нели, много ми се иска да ти повярвам  Hug

# 700
  • Belgium
Момичета благодаря ви за пожеланията!
Нели, и аз не знам как ги правим момичетата Simple Smile Баща и я правеше за момче и до 6-тия месец беше сигурен, че ще е момче  Joy
Охлалаа успех и на вас с местенето.
От мен приятен weekend и дай боже скоро топло време за разходки Simple Smile  1stroller  Nature Sunny

# 701
Каквато съм късметлийка ще родя пак близнаци момчета  newsm48 newsm48

rotfImao rotfImao rotfImao

Тина, извинявай, честито бебенце, да ви е здраво и щастливо   bouquet

Охлала, у вас е весело  Crazy но рано или късно ще отмине, освен ако не се смислиш за трето  Laughing Hug Аз искам, но подозирам, че на таткото ще му щръкнат малкото останали коси от ужас  hahaha

# 702
БлондиJoy няма начин за трето. Мъжа ми много искаше момиче, но не стана  Crazy Сега чакам момента да пораснат  Laughing

Тина, има ли кой да ви помага тук?

# 703
  • Belgium
Ohlalaa  няма кой да ни помага тук, първите 2 седмици приятелят ми ще работи на 1/2 ден и ще помага колкото може.
Но за сега се справяме, малката заспива вечер 21/23ч и се буди към 4/6ч, така че не ни лишава мн от нощен сън, надявам се да е така и за напред Praynig
Този вторник сме на преглед в Kind en gezin, и ще проверим с  лекаря кога можем да пътуваме с нея към БГ, и се надявам най-късно средата на Юли да сме в БГ за да се радваме на лятото Simple Smile   grinning039   bg

# 704
Честито бебче на мама tina_mm да е жива и здрава и много да Ви радва   bouquet Grinning
Мами  след 2 дни майка ми си заминава за БГ и ние с беба по цял ден ще се гледаме сами, пък таткото на работа няма как, ние сме в Auderghem, Брюксел и ако някоя от Вас е наблизо и има желание да се видим в парка да пише, че така си е скука. 
До скоро  Wink

Общи условия

Активация на акаунт