Болничен по време на бременност-3

• 83 708
  • 758
  •   1
Отговори
# 660
  • Пловдив
Така ли..? Аз, защо си мислех, че срок е до 15 дни???? Нищо, мерси много за отговора.  Hug

Да,но работни

# 661
Така ли..? Аз, защо си мислех, че срок е до 15 дни???? Нищо, мерси много за отговора.  Hug

Да,но работни

Аааааа разбирам, мерси много, че ме светна  ooooh!

# 662
  • гр. София
Моля и аз за един отговор...
От над 3 години съм осигурявана на една и съща сума 700 лв.
Според сайта на НОИ получавам среднодневно обезщетение за болнични 26.8898 лв, а за майчинство 27.0198 лв. Има само някакви си около 13 стотинки разлика. Не трябва ли да получавам повече за майчинство? Нали едното е 80%, а другото 90%? Смятах, че месечно за майчинство трябва да получавам около 630 лв., а аз така май няма да получавам и 600 лв.

# 663
  • Пловдив
Не трябва ли да получавам повече за майчинство?

Не,не трябва.И двете са ограничено до нетото ти затова се получава така

# 664
  • гр. София
♥Elfita♥, благодаря ти! И аз така си го обясних. Искрено се надявах, че ще получавам към 630 лв, ама... Както се казва А ДАНО, АМА НАДАЛИ!  Grinning

# 665
Здравейте!
Искам да попитам за болничния ми - обърнах внимание, че кодът, който акушерката е посочила е за Общо заболяване, а не за Бременност, а аз съм бременна в 7ми месец. Пропуснах да я попитам, тъй като не се видях лично с нея, но ми се видя странно...

# 666
  • Пловдив
Искам да попитам за болничния ми - обърнах внимание, че кодът, който акушерката е посочила е за Общо заболяване

Така е правилно,да

# 667
  • София
Момичета, мога ли и аз да попитам дали правилно съм разбрала - последният ми болничен ще бъде до 18.09 включително, а 45-дневният трябва да започне от 15.09 (има време още, но да знам как да реагирам). Със задна дата ли ще издадат 45-дневния и той ще прекъсне предишния ли или се прави нещо друго?

Благодаря ви!   bouquet

# 668
  • Пловдив
Момичета, мога ли и аз да попитам дали правилно съм разбрала - последният ми болничен ще бъде до 18.09 включително, а 45-дневният трябва да започне от 15.09 (има време още, но да знам как да реагирам). Със задна дата ли ще издадат 45-дневния и той ще прекъсне предишния ли или се прави нещо друго?

Благодаря ви!   bouquet

на 16 ти септември се явяваш за издаване на 45 дневния,защото 15 ти е неделя
а предния болничен да е до 14 ти включително.болничните от ЛКК не са само за 30 дни.като дойде ред за последния ти болничен сложи бележка в амбулаторната ти карта-болничния трябва да е за 27 дни,защото на 15 ти започва 45 дневния

# 669
  • София
Elfita, прекрасно, точно това исках да знам   bouquet Много ти благодаря, ясно и точно искам да ги подготвя, за да не се разхождам после пак за глупости!  Hug

# 670
Elfita, благодаря ти за бързото включване   bouquet

# 671
Здравейте! Ако мога да попитам и аз нещичко  Simple Smile
От февруари месец съм в болнични с диагноза рискова бременност и опастност от аборт.Но вече почти ми изтичат тези 180 дни които се полагат.
Гинеколога който ми води ЖК ми препоръча,вместо да ме изпрати  на ТЕЛК ,да ме водят 1 ден на работа и след това отново ще започне да ми дава той болнични през ЛКК.
Въпросите ми са:
1.Това  прекъсване на болничните от 1 работен ден , така ли е и дали наистина след това ще мога да ползвам от ЛКК болнични?
2.Това прекъсване на болничните ще се отрази ли по някакъв начин на майчинството ми?

Предварително благодаря!

# 672
  • Пловдив
respect,според мен единия работен ден не започва нови 180 дни.Прекъсването на болничния няма да ти наруши обезщетението.Колко дни не ти стигат?Вземи си отпуска

# 673
respect,според мен единия работен ден не започва нови 180 дни.Прекъсването на болничния няма да ти наруши обезщетението.Колко дни не ти стигат?Вземи си отпуска
Няма да ми стигнат около 50 дни ,а нямам толкова отпуска.
Към кого да се обърна да питам за това прекъсване?
Искам да разбера какво са намислили от ЖК..... Sad

# 674
  • Пловдив
Няма да ми стигнат около 50 дни ,а нямам толкова отпуска.

Дните са много.Яви си се на ТЕЛК.
Пиши мейл до НОИ ще получиш официален отговор.Едва ли от ЖК то са ти намислили нещо.По-скоро не са наясно

Общи условия

Активация на акаунт