Отговори
# 435
Здравейте,моми4ета  Hug Ето ме на линия ве4е Wink
Днес  моят брат има рожден ден и искам да ви по4ерпя виртуално за негово здраве!
  cook cook Wine Glass
Tina_mm,Успех и на теб утре на прегледа Hug
Emilia_Koleva ,хапвай си сега,пък то сигурно няма да е все така  до края този апетит  Peace
n.o.n.a.m.e.,Браво,4е вси4ко е наред!сега се успокой ве4е  Hug
Irenka,добре дошла Hug виждам ,4е нашите първи де4ица са по4ти на една и съща възраст Hug
Anum,Благодаря  Hug
аз днес съм се умислила цял ден,нали утре съм на преглед с доктор ве4е и ще говорим дали ще ми правят серклаж Whistling малко ме хвана шубето,ама поне са ми правили ве4е ,знам какво е,и май се навивам да ми направят пак ,за да ми е по-спокойно  Praynig Тогава другите неща-домашните обикновени на пръв поглед занимания  и  грижите с малката  ще са малко по-трудни,но за няколко месеца ще трябва да стиснем зъбки  PeaceПо-важно е да устискам до финала и да си имаме здраво бебенце  Hug
Оставям ви засега ,приятен и хубав ден !  bouquet

# 436

Лора, извинявай, че ще бъда малко по-рязка, ама чувала ли си за майки, които раждат деца със синдром на Даун и други аномалии? Според мен е доста по-често, отколкото аборта (който е изключително неприятен). А и аз бих се консултирала с 100000000 лекаря преди да взема подобно решение.
Хубаво е да не се вманиачаваме, но не е хубаво да неглижираме. Ок не искате БХС (аз също съм скептично, но ще го направя), но недейте да пропускате всичките ФМ  Peace

+1
Аз също не бих рискувала чак нищо да не правя. БХС си е чиста статистика, но ФМ е един от модерните методи за ранна диагностика и хич не е за подценяване. Вече сме в 21 век и медицината е доста напреднала - възползвайте се!  Hug

Аз също не бих пропуснала изследванията. Работя с деца с увреждания и ми е ясно за какво става въпрос, а то никак не е приятно.
За абортите - напълно подкрепям rainy, че е хубаво да се консултира човек и с втори, трети, ако трябва и четвърти лекар преди да реши да прави аборт.

Ани, честит рожден ден на брат ти! Да е жив и здрав!

# 437
Аз имах в предвит,че само каквото обхваща ЖК на месец това ще следя.
Нямах предвид да не се наблюдавам хич. Peace
Дай боже всички да имаме на финала здрави и пухкави бебоци. Flutter

# 438
  • София

ЗК по ЖК поема ли ФМ?

Лелееееееее какви съкращение до преди година щях да гледам  Shocked Shocked Shocked  hahaha

# 439

Не. Щеше да е хубаво, но засега е в сферата на мечтите.

# 440
  • Бургас
Аз имах в предвит,че само каквото обхваща ЖК на месец това ще следя.

Тя почти нищо не обхваща - мерят ти кръвното, корема /на мен и това даже не са ми правили/, говорят общи приказки, които аз отдавна знам, няколко изследвания на кръв и урина и 2-3 прегледа на ехограф... доколкото знам от първата си бременност.
Затова аз си ходех на частно всеки месец и изобщо не разчитах на ЖК. Може и да има лекари обаче, които провеждат ЖК по-съвестно, не знам.

# 441
Щеше да е хубаво да се поема...ама нъцки.
Аз ще си направя всички, дори мисля да се презастраховам..каквото има ще си го направя.
Без да умаловажавам обичта на майките към децата с увреждания и правото им на живот и щастие-не искам болно дете...то кой ли иска.
Но всичко възможно ще направя, ако ще по 5 пъти само и само да се подсигуря.И не го правя само за себе си, а и за мъжът ми , защото според мен е с една доза по-тежко за мъж да му се роди болно детенце.Това си е мое мнение и не ангажирам никой с него.  
Мога да кажа, че предпочитам притеснения и безсънни нощи и да знам със сигурност, отколко да съм пей сърце и после някаква изненада.
Затова и си самоназначих ФМ сега, въпреки че моя лекар ми каза за малко по-нататък.Аз и другата ще си направя, но искам да знам непрекъснато какво се случва.Не, че разбирам много какво ми говорят, но така се успокоявам  Laughing  

# 442
Belle-Etoile, много добре си го написала. Аз също мисля, че не е хубаво да омаловажаваме нуждата от изследвания.

# 443
Ясно е, че има дефекти, които не могат да се видят по никакъв начин вътреутробно.Но това не означава, че не трябва да проверим поне това, което е възможно да се установи.Но всяка майка сама решава какво е най-добро за детето й.И надали някой може да я убеди в противното.
Аз лично ФМ ще правя всичките, но не и БХС.Статистиката не дава отговори, а предположения.Дори и рискът от някаква малформация да е 1:5, пак не значи, че твоето бебе 100 % има този проблем.Затова има вече други допълнителни изследвания.
Но не подкрепям стоенето в неведение.

# 444
Аз ФМ-то даже го направих днес .Mr. Green Малко рано се оказа, почти на границата /нали бебето трябва да е поне 4 см/, но доктора направи необходимите замервания. Peace Всичко е в норма , без аномалии, слава Богу, чух му сърчицето, помаха ми отново, поплаках си  Laughing След 5 седмици ще ходя на 2-рата ФМ да му видим органите на бебока.
Heart Eyes

# 445
Здравейте мамиии...Малко ви пропускам,но ще се опитам да наваксам.Днес ни записаха на ЖК.Направихме иследванията и ходехме на ранна ФМ или нз точно,но мериха всичко на бебчо...за сега всичко му е наред мн се радвам...видяхме го на 3д и засега сме със сини гащи...  Whistling даже както каза доки '' ето я чур.... '' . Само се въртеше и аг-то не можа да го измери...а на 3д като го снимат се криеше буболечето Laughing Laughing Laughing  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes иначе иследванията засега всичко е наред освен хемоглобина е много нисък 92 от 110...  ooooh! и сега ми исписаха някакви амппули и като испих първата с извинение  Sick Sick Sick си я повърнах... и нз дано нещата и нататък да продължат така...искрено се надявам и с вас всичко да е добре...гушкам ви...  Hug Hug Hug Hug Hug

# 446
ооо и да със седмица напред 11с3д сме 57 грама и 10см  Whistling

# 447
Ти коя седмица си,че са видяли полът,много ми е любопитно,не че е от голямо значение..но се 4удя като съм в 12 седмица,на рфм дали ще видят?

# 448
  • София
Мацки,много ви благоадря от сърце за стиснати палчета и за положителните мисли
Разказвам надълго:След като днес времето минаваше супер бавно и наистина бях пред разпад,дойде и прегледа.Влязох със закъснение естествено ,и там има бая народ.С изключително приятни впечатления съм от д-р Марков,даже и мъж ми го хареса,а той рядко дава добри оценки.Докторът е много благ и спокоен,гледа ме доста повече време от другите момичета преди мне,прегледа беше около40мин.Още с лягането като ме попита кой седмица съм и му казах 11 и 3 дни и той се окори защо толкова рано идвам,та трябваше да му каза за прегелда ми в събота и че съм притеснена.Той започна всичко да оглежда едно по едно и каза категорично,че нямам нито един маркер за Даун,нухалната е 1,56мм,измери я два пъти даже,видя без проблем ностната кост,пръсти,крака,сърцето огледа,каза,че се захранва чудесно,мозъка,абе въобще каза,че има съвсем нормално развиващо се бебе,което върви с няколко дена по-напред Обаче,за едно бяха единодушни със Сигридов,че бебето е "натясно" един вид,около него е разположен т.нар. амнион,който представлява ципа,която по принцип трябва да е на известно разстояние от него,за да може бебето да може свободно да маха с ръце и крака и да плува.Каза,че това състояние се нарича tight amnion и в литературата са описани много малко такива случаи Даже каза,че ще се поразрови и че не е виждал досега в такава седмица да има такова разположение на амниона.Беше много позитивен и каза,че ще се следим изкъсо,но това е предпоставака за някакви усложнения на бременност и биха могли да се случат неприятни неща,да си зная.Ще съм при него пак след 2 седмици,и тогава той изрази мение,че по-кетегорично ще се види накъде отиват нещата.Дотогава каза,че нищо не може да се направи,да си продължавам същите лекарства и да се природата да си го оправи сама.Това е.Чакаме и се молим.НО,пак казвам,беше категоричен,че бебето няма нито един маркет за Даун или друг генетичен дефект и да се прави хорионбиопсия е лудост.Това с амниона е структурна аномалия,а не генетична иначе бебо си е ок,само дето му е много тясно,милото ми то  ooooh!

# 449
  • Бургас
Важното е, че бебчето е ок, всичко ще се оправи  Hug Hug Hug Много се радвам Hug И ужасно съжалявам, че така са те наплашили преди това, а излиза, че нищо от казаното не е верно  Mr. Green Е затова казвам, че не трябва да им се вярва на много от лекарите.
Почини си добре днес и се опитай да се успокоиш вече  Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт