Отговори
# 480
.За ранната ФМ става въпрос newsm78 Със сигурност няма да разчитам само на ЖК .При първата си бременост ходих успоредно и при Калчева , но сега вече има и ДМ и МБАЛ Черноморска, повече места с добра апаратура, има по голям избор...

И къде ще направиш ранна ФМ?
В Бс, за съжаление, има вече качествена апаратура, но няма качествено "задапаратурно устройство"... На мен лекар ми каза, че ранна ФМ могат да ми направят няколко човека в Сф, в Бс просто няма кой... Само добрият апарат не е достатъчен, важно /даже много по-важно/ е кой те гледа на него ... Peace
Ако имаш възможност да пътуваш /аз не мога, защото имах леко отлепване и продължително друсане по пътищата не се препоръчва, освен това имам и първокласник, нямам кола в момента и изобщо едно пътуване ми е почти невъзможно засега/, по-добре отиди до Сф. Запази си час по-рано, за 2 дни ще отидеш, ще се върнеш и поне ще знаеш, че можеш до някаква степен да разчиташ и вярваш на това, което са ти казали.

Първата ФМ се прави 11-14 г.с. (оптимално около 12-13 г.с.) .

За 3 години и половина нищо ли не се е променило Sad Ами мислих си в Дева МАрия да разпитам за отзиви...

# 481
Нанина, благодаря ти   bouquet
Мон, не знам и аз защо се притеснявам - реално нямам повод за това... преди всеки преглед, какъвто и да е, ужасно ме е страх. Аз съм си много тревожна натура по принцип (мъжът ми все казва, че няма момент, в който да не ми е притеснено за нещо), а пък сега направо съм станала двойно стресирана... Опитвам се да се контролирам и да мисля положително, но не винаги успявам.

Между другото все се каня да кажа, че и аз имам бургаска жилка, та лятото живот и здраве като ви дойда на гости в Бургас можем да разхождаме бебоците в морската Simple Smile

# 482
  • Бургас

За 3 години и половина нищо ли не се е променило Sad Ами мислих си в Дева МАрия да разпитам за отзиви...

Няма как да се променят нещата, след като апаратите се сменят, но лекарите остават същите.

Аз точно в ДМ исках да я правя, казаха ми, че може да си направя "ранно изследване за синдром на Даун". Питах може ли да го комбинирам с ранна ФМ, отговорът на лекарката вече ти го казах.
Питай и ти, ако научиш нещо различно /въпреки че дълбоко се съмнявам/ ми сподели, моля те.

Последна редакция: чт, 18 окт 2012, 10:49 от Мон...

# 483

Ами след като ФМ не се поема към ЖК, то е пълна лудост да не прежалиш едни парички за това. Колкото и да сте зле финансово, помислете, че това дете ще го гледате до живот и заради едни 50 лв не си струва риска за Даун или друг симптом. Не е да се шашкате, не е за успокоение, това е доброто на вас и вашето дете.  Naughty

Старлайт, ехххх ето и първата с ФМ. Браво на бебока.. казаха ли нещо за пол  newsm78

r0___, а ето и първата с прогноза за пол. Ох, че съм.. първо- браво на бебо, че всичко му е наред. Ама 10 см не е ли много за 11гс? Гледам референтните отива на по-висока седмица.. мдам и Старлайт е показала  Thinking

Анализиращ се... е това са добри новинки, а бебо ще си направи място или като се роди ще е такава хала, че да си навакса.  Hug

Силвърче, да ти кажа, сънищата ни по някой път са породени от силните ни желания  Blush

и аз от това се стреснах като видях табличката...затва мисля да званна на доки...иначе мога да кача снимчицата да я видите ако искате хем на нея си пише и ако има обърквация и някои е по запознат ще каже...дайе ако искате може да напражим албумче във ФБ и там да качаме само ако искате...
Анализиращ се  Hug Hug Hug Hug Hug

# 484
Мон... Аха, ясно...Ами ще разпитам да , ако получа различна информация, ще споделя Wink

# 485
  • Бургас

Между другото все се каня да кажа, че и аз имам бургаска жилка, та лятото живот и здраве като ви дойда на гости в Бургас можем да разхождаме бебоците в морската Simple Smile

Може, разбира се  Grinning

Не се тормози излишно, няма смисъл. Лекарите на ехографа като гледат измерват грешни неща и говорят глупости, а още по-малко може да се вярва на една статистика, която изказва само предположения и нищо сигурно. Какъв е смисълът тогава да я приемаш толкова навътре?

# 486
Здравейте,

Днес най-накрая успях да нацеля единственият свестен д-р в трета градска и почти се записах на женска консултация. Пиша "почти" защото направлението ми е за гинекологичен преглед, а не за регистриране в ЖК и чак на първи ноември ще ходя да ме регистрират официално и да дам кръв и урина за изследвания.
Все пак д-ра реши да ми направи ехо и заедно с мъжа ми видяхме как бебока мърда с ръчички и крачета и чухме сърчицето. Отговаря си точно на седмицата 10.3 и термина се потвърждава за 13-ти май. Как ми се иска този път да имаме момиченце, обаче пулса на бебока е 154, а някъде бях чела, че момченцата били с повисок пулс над 140, а момиченцата с по-бавен 120-130.
Анализиращ се стискам палци и чакаме още само добри новини.

А пък за сирената вчера съобщиха по новините, че било унищожено 1 тон канцерогенно сирене Shocked Не се заслушах в детайли, но направо изтръпвам като се замисля какво ядем.

# 487

Може, разбира се  Grinning

Не се тормози излишно, няма смисъл. Лекарите на ехографа като гледат измерват грешни неща и говорят глупости, а още по-малко може да се вярва на една статистика, която изказва само предположения и нищо сигурно. Какъв е смисълът тогава да я приемаш толкова навътре?

еми нз...гледам на другите толкова по-малки см им е показал пак на мен дори и със седмица напред да върви е повечко... newsm78

# 488

Ами след като ФМ не се поема към ЖК, то е пълна лудост да не прежалиш едни парички за това. Колкото и да сте зле финансово, помислете, че това дете ще го гледате до живот и заради едни 50 лв не си струва риска за Даун или друг симптом. Не е да се шашкате, не е за успокоение, това е доброто на вас и вашето дете.  Naughty

Няма лекар, който да може да види че детето страда от хромозомна недостатъчност само с фетална морфология. Не се заблуждавайте! Могат да се видят евентуално други малформации и да се даде индикация за евентуален хромозомен проблем! Но единственото сигурно е чрез инванзивна диагностика. Колко от тук списващите биха се подложили на такава, само защото има вероятност еди каква си? Аз не сам убедена, честно! При инванзивната диагностика има вероятност за увреждане на плода и аборт.
Някой по нагоре беше казал че се раждат много повече деца с хромозомни аномалии като сравним с абортите. Това не е така. 97% от децата в развитите страни се раждат здрави. Само процент от трите оставащи са хромозомни аномалии, останалите са някакви други дефекти.

# 489
  • Бургас
r0___ , аз говорех на poster да не се шашка толкова за БХС.

А ти, ако толкова се тревожиш, защо не чуеш мнението на още един лекар?

# 490
r0___ , аз говорех на poster да не се шашка толкова за БХС.

А ти, ако толкова се тревожиш, защо не чуеш мнението на още един лекар?

лелеее извинявай  Blush Blush Blush Blush Blush помислих че на мен...иначе ще кажа на моя док първо да видя той какво ще каже хем да му кажа,че тея ампули не ми понасят за този хемоглобин...просто са ужасни не ми понасят и нз с този ниския хемоглобин за къде сме...  Crossing Arms Sad

# 491
  • София

Черешка, да така е... но обикновено лекарите хващат потенциален проблем, които се изследва натам и то не с БХС, които си е статистически. Но... при наличието на проблем се индикира. Да не е 100%, но все пак 100% дава само амниото  Tired

Момичета, без да ми се смеете, как точно става записването за ЖК  Blush Мама ми взе направление за това и мисля да отида до поликлиниката, но аз никога не съм ходила никъде по ЗК. Не ми е ясно, обикновено се обаждам на координатор и той/тя прави всичко и ми казва- заповядай при лекаря в еди кой си кабинет. Сега на регистратурата ли трябва да отида или директно при лекаря с направлението. Запазват ли се часове или ще трябва да чакам...  Rolling Eyes

# 492
  • Бургас
 r0___ , пропуснала съм, не винаги ви чета назад, колко ти е хемоглобинът?

# 493
r0___ , пропуснала съм, не винаги ви чета назад, колко ти е хемоглобинът?

92...  ooooh!

# 494
За да си взема направление за ЖК, трябва ли да нося някакъв документ, удостоверяващ бременността на личната или си дават така?

Общи условия

Активация на акаунт