БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-23

• 22 553
  • 761
  •   1
Отговори
# 345
  • Berlin
Лактана 3 има банан, може от него да се запича. Като даваш банан забелязала ли си как му влияе?

# 346
Добър вечер, момичета. Искам да попитам, нормално ли е след захранване с зел. пюренца( тиква, картоф, морков), бебо да пълни памперсите 5-6 пъти дневно?

Абсолютно нормално е, не се притеснявай.

# 347
  • Бургас
Не знаех,че съдържа банан.Аз си му давам и банан като плод следобед.Хапва си един малък банан,отпреди да почна още 3-ката,но нямаше проблем.Много го обича.Явно се е получило доста като количество сега и с млякото  Tired

# 348
Абсурдно е да се твърди, че бананът в Лактана 3 може да запече. Просто явно формулата не е подходяща.
Бих продължила с Лактана 2 и след като детето навърши 12 месеца - Лактана Киндер.

# 349
  • София
Варена тиква съхранявана в хладилник колко време мога да давам? За детето правя всичко прясно, но ми се струва, че тиквата може да постои..
На пара ли да я варя или може и във вода?

# 350
По-добре на пара. Ако ще я вариш във вода, нека водата да е малко.
Ден-два можеш да съхраняваш.

# 351
Ето отговорът от Хумана:

Във всички млечни каши на Хумана става въпрос са обезмаслено краве мляко, а

не за адаптирано. Понеже то се влага в каша, а не се дава директно,

количествата албумин и казеин са в приемливи за бебето съотношения.

Задавала този въпрос и преди на колегите от Хумана и логичният отговор беше,

че на 4-5 месеца е добре децата да започнат да приемат по-стандартна храна.

Така би се намалила вероятността от развиване на алергии към млякото по

принцип и е по-правилния начин на захранване.

Ако вашето бебче е здраво и нямате повод за притеснения - кашите на Хумана

ще му харесат. Ако обаче искате да продължите с адаптирано мляко, можете да

му вземете безмлечна каша и в нея да добавите адаптирано мляко.

# 352
  • София
Здравейте мами! Благодаря за бързите отговори. С акото нямаме проблем за сега(без запек и разстройство сме), но пак ни идва в повече. Днес все пак мисля да поемем глътка въздух и да се успокои коремче малко, а от утре да опитаме с половин бурканче. Между другото жестоко се напъва и ръмжи и не винаги успява да се изходи. През нощта се случва поне 2-3 пъти и му нарушава спокойния сън, а през деня почти не спи.

# 353
Карли, може пробиотик да включиш. Колики има детето със сигурност, затова го остави само на мляко.

# 354
Да, остави го само на мляко и след това започни много плавно въвеждане на еднокомпонентни пюрета, вода предполагам даваш.

# 355
Да попитам мога ли да слагам в ястието брашно и червен пипер(над годинка е детенцето ми), в смисъл дали е здравословно?! И друго- ако сготвя храна на обяд, напълня бурканче, затворя и обърна мога ли да съхранявам на стайна температура до вечерта или трябва да слагам в хладилник.

# 356
Може брашно и сладък червен пипер.

Ако в кухнята е хладно - може.

# 357
Sourcherry   bouquet

# 358
  • Бургас

Бих продължила с Лактана 2 и след като детето навърши 12 месеца - Лактана Киндер.

Това и ще направя. Peace

# 359
  • София
Благодаря, Sourcherri. Аз пробиотик (Биогайя) давам от началото и мисля да продължа поне до навършване на 6 месеца! С колики имахме голям проблем преди месец, и това наложи смяната на АМ, но сега явно има развитие. Започваме  капките и отлагаме захранването за неопределено време отново. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт