Въпроси към Класически хомеопати 23

• 38 551
  • 748
  •   1
Отговори
# 570
А може ли сайт на Ново хомеоратично училище

# 571
flair, от поста ви не се разбира дали провеждате конституционално лечение, или приемате лекарства само при ангини, настинки и т.н.
Капки за температура на мен не ми звучи изобщо хомеопатично. Температурни състояния мноооого. Не може да ви се даде лекарство, което да давате при ВСЯКА температура. Не мога да коментирам лечението, защото не е ясно много от описаното, пък и не е редно предвид, че не се познава случаят.
Отново изскача вечния проблем с откриването на хомеопатите.
Ако споделите начина на прием на лекарствата досега, поне можем да ви отговорим дали сте на класическо, или боаронско лечение

Сайтът ще е готов съвсем скоро, че го преместиха. Ще дам линк. За междувременна информация, може на лични. Аз ще ви препратя към вайзорите.

# 572
yulinga, Мечка Малинарка, благодаря ви за отговорите! Наистина се бях притеснила, че след този АБ, с хомеопатията е свършено.
Става въпрос за класическа хомеопатия. Лечението е конституционално. Хомеопатичката каза да давам капките за Т са само, когато Т е над 39,7 и предполагам са беладона в някакво разреждане (на шишенцето има етикет Bel.) Жената се казва Маги Джокова. И друг път се е случвало да не я намирам, просто миналата седмица нещата не се оправиха за два дни и наистина имах нужда от съвет и проследяване на състоянието на сина ми.
И да, хомеопатите също са хора. Именно затова в "Кой хомеопат е добър хомеопат" пише:
9/ Добрият хомеопат е на разположение да ви консултира, когато имате нужда, или ако отсъства и няма възможност да изпълнява задълженията си за известно време, ви информира предварително и ви оставя телефон за връзка със свой колега, който може да бъде търсен в случай на такава нужда.
Стигам до извода, че просто не съм попаднала на добър...

# 573
Явно е преценила предвид конституцията на детето ви, че често в остро ще прави беладона. Но често не значи винаги.  Единствено това мога да кажа. Всяка промяна в обичайното състояние - конституционалното - трябва да се изследва обстойно, за да се предпише качествено. Никой от уважаваните от мен хомеопати не работи по описания начин: Ако вдигне еди-каква си температура, дай му тези капки....  Винаги, винаги се пита и се изследва случая.

# 574
flair, от това, което пишете се вижда, че държите да се лекувате с хомеопатия и мисля, че достатъчно сте изчакали преди да дадете алопатичните лекарства.
цитат:
Разговорът беше доста грозен, накратко: каза ми, че изобщо не й е бил изключен телефона и като искам да си лекувам детето по стария начин, да си го лекувам.
Хомеопатите са хора, да, заети са, имат си своите проблеми, но когато пациента иска обяснение защо и как, някой от тях го навикват и хайде, оправяй се ... Според мен, дори и да става въпрос за грешка от страна на хомеопата, пак може да се проведе разговор с пациента и да не се обижда, че са ходили до спешното и са пили антибиотик.

# 575
flair,
 И можем ли отговорно да наречем някой "безотговорен" само от 1 случай?!  newsm78 Hug
И върху този въпрос мислих дълго време. До отговор не стигнах, по-скоро се сетих за доста крайния въпрос: Колко души трябва да убия, за да се нарека убиец?

И отново, благодаря за отговорите - категорична съм, че искам да продължа с хомеопатия. И сега съм в трескаво издирване на добър хомеопат в Пловдив.

# 576
Здравейте, искам да попитам хомеопатията може ли да лекува автоимунно заболяване, по-точно юношески артрит, придружен с остър преден увеит?

# 577
Здравейте, искам да попитам хомеопатията може ли да лекува автоимунно заболяване, по-точно юношески артрит, придружен с остър преден увеит?
Ако няма необратима патология, може напълно. Ако има, може да спре развитието.

# 578
  • Пловдив
flair,
 И можем ли отговорно да наречем някой "безотговорен" само от 1 случай?!  newsm78 Hug
И върху този въпрос мислих дълго време. До отговор не стигнах, по-скоро се сетих за доста крайния въпрос: Колко души трябва да убия, за да се нарека убиец?

И отново, благодаря за отговорите - категорична съм, че искам да продължа с хомеопатия. И сега съм в трескаво издирване на добър хомеопат в Пловдив.

От това което прочетох това предписание мнооого ми напомня това на стария ни хомеопат-Филева.Тя правеше подобни безумни предписания от типа на...при каквото и да е с-ние дайте последното предписано ХЛ Crazy или подобна схема за Т-ако не мине за 2дни почваме с друго ХЛ,ама не свалино в конкретния случай,ами предварително дадено ooooh!

Та мога да ти кажа,че аз не съм доволна от Филева.
Ние сме при друга,ще ти пратя координати и ти ще си прецениш Peace

# 579
Здравейте - много мислих и реших да се посветя и аз на хомеопатията като начин да лекувам и физическото си, и психично здраве(засега слава богу нямам кой знае какви оплаквания). Скоро ще ми е първата среща с класически хомеопат и нямам търпение  Twisted Evil като поотрасне малкия и него  Heart Eyes
ще следя темата ви с интерес   bouquet

# 580
Добре дошли в клуба Grinning
Да ви посрещнем подобаващо - здравето е едно - не се дели. Hug

# 581
 Embarassed Hug може ли да препоръчате добри книги, заслужаващи да се прочетат? Засега прочетох само "опознай хомеопатията"   bouquet

# 582
Да се похваля, имам първите невероятни подобрения след посещение на хомеопат.
flair, може ли да напишете за кои градове става въпрос и имената на хомеопатите - може и на лични . Много ви моля  Praynig
опс , видях името вече

Последна редакция: вт, 20 ное 2012, 18:02 от klem4e

# 583
beauty_ с пожелания да сте избрали най-подходящият за вас и детето си класически хомеопат!

Не знам колко е малко детенцето ви, но четейки темата ми се струва, че колкото по-рано и без да има оплаквания - толкова по-добре.

flair, хомеопатите са ви отговорили в темата доста подробно. Само бих искала да допълня - след разговор, хомеопатът ни препоръча няколко ХЛ, които е добре да има в домашната аптечка и които след възникнал проблем и разговор с него и определяне от него на съответното ХЛ в случая да можем да приемем. Да, казал ми е кое в кой случай би било препоръчано, но абсолютно не сме коментирали конкретика, която няма как да познаем от сега.

# 584
  • Пловдив
Кажете как да накарам детето да яде...Знам,че това не е най-важното,но как да му дойде силата?Въпреки ХЛ днес разстройството е повече пъти-5 от сутринта.На обяд е ял,но сега не иска щото го е "страх да не повърна" Rolling Eyes Вода пие и само това излиза  Confused Т няма от снощи. Според хом. е добре щом е жизнен и пие течности,но ме притесни това,че вместо да спре разстройството се засили...Възможно ли е да доказва ХЛ?

Общи условия

Активация на акаунт